Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Training sociale vaardigheden voor (jong)volwassenen

Training sociale vaardigheden voor (jong)volwassenen

GOES - Stichting Maatschappelijk Werk & Welzijn Oosterschelderegio (SMWO) biedt vanaf april een training over sociale vaardigheden voor (jong)volwassenen aan.

Soms is het lastig om voor jezelf op te komen. Hoe ga je om met kritiek? Hoe reageer je als iemand boos op je is? Hoe voer je een prettig gesprek? Hierover gaat de cursus, die op maandag 3 april begint. 

‘De training is bedoeld voor iedereen die zich wel eens onzeker voelt in contacten met anderen, meer voor zichzelf op wil komen en vaardiger wil worden in de communicatie met anderen’, aldus SMWO. ‘In een aantal bijeenkomsten leer je meer op jezelf te vertrouwen, waardoor je een gesprek met anderen niet meer uit de weg gaat. In de training komen de volgende onderwerpen aan bod: beter opkomen voor jezelf, nee zeggen, vergroten van het zelfvertrouwen, contact maken met anderen, communiceren met anderen, omgaan met kritiek en samenwerken. Er is veel ruimte voor herkenning en leren van elkaar. Deelnemers leren om eigen grenzen te herkennen en aan te geven. Er wordt aandacht besteed aan houding en stemgebruik.’ 

De training is een reeks van acht bijeenkomsten en start op maandag 3 april. De trainingen vinden plaats bij SMWO aan de ‘s-Heer Elsdorpweg in Goes en duren van 10.00 tot 11.30 uur. Meer weten of aanmelden? Stuur dan een e-mail naar [email protected] of neem contact op via (0113) 277 111. Bij voldoende deelnemers zal worden gestart en deelname is kosteloos voor inwoners uit de Oosterschelderegio.

Meer uit Beveland

Schrijfsel burgemeester Dijksterhuis: Luctor et Emergo

In versnelde pas loop ik van mijn auto naar het gemeentehuis. In die paar meter word ik precies drijfnat. In mijn kantoor slaat de regen ongenadig hard tegen de ruiten en de wind giert langs het gebouw. Dit jaar is de watersnoodramp 70 jaar geleden. Op stormachtige dagen als deze denk ik automatisch aan die noodlottige nacht van 31 januari op 1 februari 1953. 

4 uur geleden
Energiebespaargids voor inwoners 's-Heer Abtskerke

‘s-HEER ABTSKERKE - Alle woningeigenaren in ’s-Heer Abtskerke ontvangen deze week een energiebespaargids, in opmaat naar een energiemarkt. Wethouder Arno Witkam van de gemeente Borsele overhandigde dinsdag het eerste exemplaar aan Hans en Erna Beuger. Hans is voorzitter van de werkgroep Duurzaam ’s-Heer Abtskerke. Samen met de werkgroep zet hij zich al langere tijd in voor het verduurzamen van het dorp.

8 uur geleden
Fietsster gewond bij aanrijding Heinkenszandseweg 's-Heerenhoek

’s-HEERENHOEK – Een fietsster is dinsdagmorgen gewond geraakt bij een ongeval met een auto op de Heinkenszandseweg bij ’s-Heerenhoek.

13 uur geleden
Opa Goesenaar Hans Colijn hielp spoorlijn herstellen na Ramp

GOES - De opa van Hans Colijn uit Goes heeft na de Watersnoodramp als inspecteur van de Nederlandse Spoorwegen gewerkt aan het herstel van de spoorlijn bij de Sloedam en Kruiningen. “Zeventig jaar na dato terugkijkend met een van mijn vader gekregen boek over de Watersnoodramp, realiseer ik me wat een huzarenstukjes die werkzaamheden geweest zijn”, vertelt Colijn. “Ze hadden toen nog geen grote hypermoderne drijvende bokken en hoogwerkers, zoals nu. Met noeste handenarbeid en tomeloze inzet moesten de spoorwegwerkers de spoorverbindingen, die van levensbelang waren, herstellen. En het liefst zo snel mogelijk.” 

15 uur geleden
Noord-Beveland herdenkt Ramp in Kortgene en Kats

KORTGENE - Ook in de gemeente Noord-Beveland zijn er herdenkingen voor de Watersnoodramp. Die vinden op woensdag 1 februari plaats in Kortgene en Kats.“In onze gemeente waren vele slachtoffers te betreuren”, schrijft de gemeente Noord-Beveland op haar website. “We willen hen herdenken en samen met belangstellenden hierbij stilstaan op de begraafplaats in Kortgene om 13.00 uur met een kranslegging en twee minuten stilte.” Bij deze plechtigheid houdt burgemeester Loes Meeuwisse een toespraak.

1 dag geleden
Watersnoodconcert Douwe Eisenga vult Grote Kerk Goes

GOES - In de Grote of Maria Magdalenakerk in Goes vond zaterdagavond het concert ‘The Flood Requiem 1953’ plaats in het kader van de herdenking van de Watersnoodramp van 1953.

1 dag geleden
Bevrijdingsmuseum Zeeland wil verduurzamen met nieuw zonnepanelenveld

NIEUWDORP - Het Bevrijdingsmuseum Zeeland in Nieuwdorp kijkt terug op een positief jaar waarin voor het museum, als een van de weinige, de bezoekersaantallen groeiden. Ook in 2023 blijft het museum, net als vele andere musea, druk bezig met verduurzaming. 

1 dag geleden