Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Trainer PSG haalde Messi naar de kant wegens vermoeidheid

Trainer PSG haalde Messi naar de kant wegens vermoeidheid

LISSABON (ANP) - Christophe Galtier, de trainer van Paris Saint-Germain, haalde Lionel Messi woensdagavond naar de kant wegens vermoeidheid. De Argentijn werd in de Champions League-wedstrijd tegen Benfica (1-1) 10 minuten voor tijd gewisseld, maar volgens Galtier was van een blessure geen sprake.

"Hij gebaarde dat hij gewisseld wilde worden", zei Galtier voor de camera van RMC Sport. "Na het maken van een sprint voelde hij zich moe. Hij kwam eraf, omdat hij op dat moment het gevoel had dat een frisse ploeggenoot een betere optie zou zijn."

Messi zette PSG halverwege op voorsprong, maar de ploeg van trainer Roger Schmidt kwam op gelijke hoogte door een eigen doelpunt van Danilo Pereira.

Arbitrage

Galtier sprak zijn ongenoegen uit over het optreden van de arbitrage. Vlak voor rust ontsnapte Benfica-middenvelder Enzo Fernandez aan een rode kaart na een harde overtreding op Marco Verratti. "Ik denk dat de referee niet is geholpen door zijn assistenten als je kijkt naar de VAR. Verratti had wel zijn been kunnen breken vlak voor rust", aldus Galtier.

"De scheidsrechter is gefocust op de wedstrijd. Maar dit gebeurde voor zijn neus en dan is het lastig te accepteren. Hij mag best een fout maken, maar tegenwoordig is er dan de VAR die het hem moet vertellen."

Meer uit Voetbal

Feyenoorder Stengs onzeker voor Utrecht door nieuwe enkelblessure

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoorder Calvin Stengs is onzeker voor het thuisduel met FC Utrecht door een nieuwe enkelblessure. De 25-jarige middenvelder was op de weg terug van een knieblessure, maar kreeg vrijdag tijdens de training een tik op de enkel. Dat meldde trainer Arne Slot op de persconferentie voor de wedstrijd van zondag.

27 minuten geleden
Twente-coach Oosting ziet 'alleen maar verliezers' in zaak Brenet

ENSCHEDE (ANP) - Trainer Joseph Oosting van FC Twente spreekt van "alleen maar verliezers" in de situatie rond Joshua Brenet. De nummer 3 van de Eredivisie meldde woensdag dat men in overleg is over ontbinding van het contract van de verdediger, nadat hij werd veroordeeld tot een celstraf om tweemaal rijden zonder geldig rijbewijs. "Het is jammer dat het zo is gegaan", zei de coach in aanloop naar de streekderby tegen Heracles Almelo van zondag.

1 uur geleden
Supporters NEC boos over Vitesse-ban: competitievervalsing

NIJMEGEN (ANP) - De supportersvereniging van NEC is "zwaar teleurgesteld" dat er geen uitsupporters welkom zijn bij de wedstrijd tegen Vitesse op zondag 7 april in Arnhem. "Het is zware competitievervalsing voor NEC dat het nu niet gesteund wordt door de trouwe aanhang", aldus de vereniging. Vitesse meldde eerder dat op verzoek van de club de lokale driehoek (politie, gemeente en justitie) dit besluit heeft genomen, omdat er zorgen waren over het kunnen waarborgen van de veiligheid.

2 uur geleden
Leipzig-coach Rose verdedigt Simons na kritiek Koeman

LEIPZIG (ANP/DPA) - Trainer Marco Rose van RB Leipzig heeft Oranje-international Xavi Simons verdedigd tegen de kritiek van bondscoach Ronald Koeman dat hij tijdens het gewonnen duel met Schotland (4-0) veel balverlies leed. "Ik kan Nederland alleen maar adviseren om te proberen Xavi in ​​een rol te plaatsen waarin hij zijn overduidelijke kwaliteiten kan laten zien", reageerde Rose.

3 uur geleden
Vitesse - NEC zonder uitsupporters door zorgen om veiligheid

ARNHEM (ANP) - De derby tussen Vitesse en NEC wordt op zondag 7 april zonder uitsupporters gespeeld. Op verzoek van de Arnhemse club heeft de lokale driehoek (politie, gemeente en justitie) dit besluit genomen, omdat er zorgen waren over het kunnen waarborgen van de veiligheid, meldt Vitesse. De zorgen over de veiligheid hebben te maken met de huidige situatie van de nummer 17 van de Eredivisie.

5 uur geleden
Heracles meerdere maanden zonder verdediger Bultman

ALMELO (ANP) - Stijn Bultman kan de komende maanden niet in actie komen voor Heracles Almelo. De 19-jarige verdediger heeft tijdens een training van Oranje onder 19 een zware knieblessure opgelopen.

5 uur geleden
Voetbalsters PSG bereiken halve finales Champions League

PARIJS (ANP) - De voetbalsters van Paris Saint-Germain hebben de halve finales van de Champions League bereikt. De club uit Parijs won met 3-0 van het Zweedse BK Häcken, nadat de Franse voetbalsters de eerste wedstrijd ook al met 2-1 hadden gewonnen.

16 uur geleden