Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Trainer Jans gaat nu eerst paar maanden relaxen

Trainer Jans gaat nu eerst paar maanden relaxen

ENSCHEDE (ANP) - Trainer Ron Jans sloot zondag zijn periode bij FC Twente af met een zege op Sparta Rotterdam (1-0) in de finale van de play-offs en kwalificatie voor de voorronde van de Conference League. De club gaat Europa in, de coach niet. "Ik ga nu een paar maanden relaxen", zei Jans bij ESPN. "Ik heb genoten hier, maar nu gaan we even andere dingen doen." Hij begint met een paar dagen naar Limburg.

Jans (64) koos er enkele maanden geleden zelf voor na drie jaar te vertrekken bij FC Twente. "Daarna brak er even een moeilijke tijd aan. Blessures, wat tegenvallende resultaten. Maar we zijn heel goed teruggekomen. De laatste vier wedstrijden, tegen Sparta en Heerenveen, waren volgens mij reclame voor de play-offs. Heel mooi dat we het hebben gehaald en dat de club Europa weer in kan. Al was het wel lastig tegen Sparta."

"Ik heb een geweldige tijd gehad bij Twente", besloot Jans. "Als je ziet hoeveel ik heb teruggekregen van de mensen op de tribune, dat is geweldig. Niet iedereen komt altijd even goed weg in het voetbal. Maar ik ben niet definitief weg, ik denk dat ik nog wel wat ga doen in het voetbal. Maar voorlopig even niet."

Meer uit Voetbal

Bondscoach Advocaat neemt Brenet op in selectie Curaçao

WILLEMSTAD (ANP) - Bondscoach Dick Advocaat van Curaçao heeft Joshua Brenet opgenomen in de selectie voor de eerste twee kwalificatiewedstrijden voor het WK 2026. Curaçao speelt op 5 juni thuis tegen Barbados en op 8 juni uit tegen Aruba.

21 minuten geleden
Aanstaande Liverpool-coach Slot kon kans 'moeilijk negeren'

ROTTERDAM (ANP) - Arne Slot noemt zijn beslissing om Feyenoord te verlaten "bepaald geen eenvoudig besluit". Dat verklaarde de trainer nadat Liverpool en Feyenoord zijn overgang naar Engeland officieel bekendmaakten. "Maar een kans om hoofdtrainer te worden in de Premier League, bij een van de grootste clubs ter wereld, kun je als sportman moeilijk negeren. Ik ben Feyenoord dankbaar dat ze hebben willen meewerken aan deze overstap", zei Slot.

31 minuten geleden
Liverpool bevestigt komst trainer Slot van Feyenoord

LIVERPOOL (ANP) - Liverpool heeft de komst van trainer Arne Slot van Feyenoord officieel bevestigd. De 45-jarige Slot wordt vanaf 1 juni de nieuwe coach, afhankelijk van het verkrijgen van een werkvergunning.

1 uur geleden
Vertrekkende coach Bakker ziet bekerwinst Ajax als 'bekroning'

TILBURG (ANP) - Trainster Suzanne Bakker van Ajax zag het winnen van de KNVB-beker als een "bekroning na het harde werken van speelsters en staf in dit fantastische seizoen". De 37-jarige coach zat in Tilburg voor het laatst op de bank bij Ajax, nadat haar aflopende contract niet werd verlengd. "Ik heb zes geweldige jaren bij Ajax gehad en vanavond gaan we dit vieren", zei ze na de gewonnen finale tegen Fortuna Sittard (3-1).

1 uur geleden
Voetbalsters Ajax winnen voor de zesde keer KNVB-beker

TILBURG (ANP) - De voetbalsters van Ajax hebben voor de zesde keer de KNVB-beker gewonnen. Het elftal van de vertrekkende trainster Suzanne Bakker was in het stadion van Willem II met 3-1 te sterk voor Fortuna Sittard. Het was de eerste keer dat er een videoscheidsrechter aanwezig was bij een wedstrijd in het Nederlandse vrouwenvoetbal.

3 uur geleden
Voetbalster Beerensteyn verlaat na twee seizoenen Juventus

TURIJN (ANP) - Voetbalster Lineth Beerensteyn verlaat Juventus. De 27-jarige Oranje-international speelde twee seizoenen in Turijn. Het is nog onbekend waar ze haar carrière gaat vervolgen.

5 uur geleden
Ophef om gedrag Monaco-speler Camara bij actie tegen homofobie

MONACO (ANP/AFP) - De Franse minister van Sport Amélie Oudéa-Castéra wil de "zwaarst mogelijke sancties" tegen Mohamed Camara en zijn club Monaco nadat de voetballer een logo tegen onder meer homofobie op zijn shirt had bedekt met tape.

6 uur geleden