Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Trainer Gattuso prijst AZ en denkt aan Maradona

Trainer Gattuso prijst AZ en denkt aan Maradona

ALKMAAR (ANP) - Trainer Gennaro Gattuso was na het gelijkspel van zijn Napoli bij AZ (1-1) onder de indruk van de thuisploeg. "Zeker op basis van de tweede helft hadden zij verdiend te winnen", zei hij.

"AZ heeft een sterke ploeg met heel veel talenten die de aandacht trekken van grote clubs", zei Gattuso. "Ze zijn in eigen land met veel gelijke spelen aan het seizoen begonnen maar ze lijken nu weer op de ploeg die het vorig seizoen ook Ajax lastig maakte."

Napoli blijft nog steeds koploper in groep F, met een voorsprong van 2 punten op AZ en Real Sociedad. De club uit Napels moet volgende week tegen Real Sociedad nog vol aan de bak in het stadion dat naar de vorige week overleden Diego Maradona wordt vernoemd.

"De atmosfeer in Napels is anders na de dood van Diego", zei Gattuso. "Iedereen voelt zich verbonden aan hem. Hij heeft het voetbal veranderd in Napels. Hij is God voor Napolitanen. Dit verlies zullen we niet snel verwerken. Ik woonde als jongetje op een afstand van 2,5 uur rijden van Napels. Ook ik wilde Maradona zijn als ik op straat voetbalde. Net zoals al mijn vriendjes. Hij was de beste voetballer ooit."

Meer uit Voetbal

Coach Van 't Schip zag Ajax-spelers die voor elkaar vochten

MARSEILLE (ANP) - Ajax-trainer John van 't Schip vindt dat zijn spelers ondanks de nederlaag bij Olympique Marseille (4-3) er als team hebben gestaan en voor elkaar hebben gevochten. "Het is jammer dat we niet gelijk hebben gespeeld. Het had voor de rest niet veel uitgemaakt, maar meer voor de moraal", zei de trainer bij Veronica.

39 minuten geleden
Aanvoerder Bergwijn vond dat Ajax scherper had moeten zijn

MARSEILLE (ANP) - Aanvoerder Steven Bergwijn vond dat er meer in had gezeten na de nederlaag van Ajax bij Olympique Marseille. De Amsterdammers kwamen drie keer terug van een achterstand, maar verloren door een tweede benutte strafschop met 4-3. "Er had meer ingezeten vandaag als we wat scherper waren geweest", zei Bergwijn bij Veronica. "We maakten te veel individuele fouten. Ik ook, bij de 1-0. Ik mag die bal niet verliezen."

40 minuten geleden
Ajacied Berghuis niet eens met rode kaart na tackle

MARSEILLE (ANP) - Steven Berghuis werd halverwege de tweede helft van de wedstrijd tegen Olympique Marseille in de Europa League met rood van het veld gestuurd na een tackle op Joaquín Correa. Ajax wist daarna met tien man nog terug te komen tot 3-3, maar door een late strafschop verloren de Amsterdammers toch met 4-3 in Marseille.

41 minuten geleden
Gakpo helpt Liverpool met 2 goals aan groepswinst in Europa League

LIVERPOOL (ANP) - Mede door twee doelpunten van Cody Gakpo heeft Liverpool in groep E van de Europa League op eenvoudige wijze LASK uit het Oostenrijkse Linz aan de kant geschoven: 4-0.

2 uur geleden
Ajax na nederlaag bij Marseille uitgeschakeld in Europa League

MARSEILLE (ANP) - Ajax is na de nederlaag in Marseille definitief uitgeschakeld in de Europa League. De Amsterdammers van coach John van 't Schip verloren met 4-3 bij Olympique Marseille. Ajax kan wel nog derde worden en zich plaatsen voor de tussenronde in de Conference League.

2 uur geleden
AZ krijgt hulp van Aston Villa, dat Legia Warschau verslaat

BIRMINGHAM (ANP) - Aston Villa heeft door een 2-1-overwinning op Legia Warschau de hoop van AZ op Europese overwintering levend gehouden. Als de Alkmaarders op 14 december bij Legia winnen, is de ploeg van trainer Pascal Jansen alsnog door in de Conference League. AZ speelt dan een tussenronde tegen een nummer 3 uit de Europa League.

2 uur geleden
Rvc Volendam bekrachtigt ontslag Jan Smit en zijn bestuur

VOLENDAM (ANP) - De raad van commissarissen van FC Volendam heeft het ontslag van het bestuur bekrachtigd. Dat gebeurde tijdens een buitengewone vergadering, waar voorzitter Jan Smit en zijn medebestuursleden niet aanwezig waren.

2 uur geleden