Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Trainer Gattuso op weg naar uitgang bij Marseille

Trainer Gattuso op weg naar uitgang bij Marseille

MARSEILLE (ANP/AFP) - Gennaro Gattuso stopt als trainer van Olympique Marseille. Dat schrijft persbureau AFP op basis van bronnen rond de onderhandelingen. Marseille won al zeven keer op rij niet en verloor zondag met 1-0 bij Brest. Gattuso zou niet meer in een snelle ommekeer geloven.

Direct na de nederlaag afgelopen weekend zei de Italiaan al dat "de bodem is bereikt" en dat hij "geen oplossingen meer heeft". Naar verluidt gaat Marseille net als Gattuso akkoord met een ontbinding van het contract. De ploeg won in 2024 nog geen competitiewedstrijd.

De 46-jarige coach kwam pas eind september als opvolger van Marcelino, maar bleek de afgelopen maanden weinig succesvol. Dit jaar werd alleen van vijfdeklasser Thionville gewonnen in de Franse beker. De laatste overwinning in de competitie dateert van 17 december vorig jaar. Toen werd thuis met 2-1 gewonnen van Clermont.

Wie Gattuso moet opvolgen, is niet duidelijk.

Meer uit Voetbal

KNVB zet in op belonen goed gedrag tegen wangedrag supporters

ZEIST (ANP) - Clubs in het betaald voetbal gaan vanaf volgend seizoen meer inzetten op het belonen van goed gedrag om onlusten onder supporters tegen te gaan. Dat meldt voetbalbond KNVB in een plan voor volgend seizoen, met daarin 21 nieuwe maatregelen. De KNVB vraagt de hulp van gemeentes en politie om uitsupporters bijvoorbeeld meer vrijheid te geven zelf naar wedstrijden te gaan, in plaats van verplicht gezamenlijk per bus af te reizen.

23 minuten geleden
Belg Brys niet langer bondscoach Kameroen na aanvaring met Eto'o

YAOUNDÉ (ANP/BELGA) - Marc Brys is niet langer de bondscoach van Kameroen. Hij is aan de kant geschoven door bondsvoorzitter Samuel Eto'o, met wie hij eerder deze week een aanvaring had. De beelden daarvan verschenen op sociale media.

29 minuten geleden
NAC na ruime zege op negental Excelsior (6-2) dicht bij promotie

BREDA (ANP) - NAC Breda is dicht bij een terugkeer in de Eredivisie. Het elftal van trainer Jean-Paul van Gastel won in de finale van de play-offs voor eigen publiek van Excelsior, dat Lance Duijvestein (eerste helft) en Arthur Zagré (tweede helft) rood zag pakken. NAC profiteerde van die overtalsituatie en sloeg met 6-2 toe.

12 uur geleden
Werner ook komend seizoen op huurbasis bij Tottenham Hotspur

LONDEN (ANP) - Timo Werner speelt ook komend seizoen op huurbasis bij Tottenham Hotspur. De Duitse aanvaller werd de afgelopen maanden door de Londenaren al gehuurd van RB Leipzig. Tottenham Hotspur heeft tevens een optie tot koop bedongen.

13 uur geleden
Verdediger Kuipers tekent contract voor vier jaar bij FC Twente

ENSCHEDE (ANP) - Bas Kuipers is vanaf nu speler van FC Twente. De 29-jarige aanvoerder van Go Ahead Eagles ondertekende een contract voor vier seizoenen bij de Enschedeërs.

14 uur geleden
Ancelotti zegt trainersloopbaan na Real Madrid af te sluiten

MADRID (ANP/DPA) - Carlo Ancelotti neemt na zijn periode bij Real Madrid geen nieuwe baan als voetbaltrainer meer aan. Dat zegt de 64-jarige Italiaan, die bij de Spaanse kampioen nog een contract heeft tot de zomer van 2026, tegen de krant La Repubblica.

14 uur geleden
Nigeria mist spits Osimhen in belangrijke WK-kwalificatieduels

ABUJA (ANP/AFP) - Nigeria kan volgende maand in de cruciale WK-kwalificatiewedstrijden tegen Zuid-Afrika en Benin niet beschikken over Victor Osimhen. De Nigeriaanse voetbalbond meldt dat de aanvaller van Napoli vier weken aan de kant staat met een blessure.

15 uur geleden