Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Tour de Force past bij Middelburgse fietsdoelen’

‘Tour de Force past bij Middelburgse fietsdoelen’

MIDDELBURG - ‘Tour de Force’ kan Middelburg volgens GroenLinks Middelburg een aantrekkelijkere fietsstad maken. Dit landelijke samenwerkingsverband maakt zich hard voor meer prioriteit en geld voor fietsbeleid.

Bij Tour de Force zijn onder meer het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de ANWB en Fietsersbond aangesloten. Eén van de doelstellingen is in 2027 twintig procent meer fietskilometers realiseren ten opzichte van 2017. Speerpunten hiervoor zijn onder meer extra ruimte voor de fiets in steden, verbetering van regionale fietsroutes, minder fietsslachtoffers, minder fietsendiefstal en promotie van fietsen.

Fietsstad

In schriftelijke vragen wil GroenLinks Middelburg onder meer weten of het college van burgemeester en wethouders de fiets het meest aantrekkelijke vervoersmiddel voor afstanden tot vijftien kilometer wil maken. Zo ja, dan vraagt GL-fractievoorzitter Marianne Golsteijn hoe b&w dit willen bereiken. ‘Middelburg kan goed gebruik maken van de kennis en middelen die Tour de Force verzameld hebben’, aldus Golsteijn. ‘Middelburg wil een fietsstad zijn. De doelstellingen van Tour de Force passen hierbij. De gemeenteraad heeft al aangegeven dat de fiets prioriteit verdient in Middelburg en het college verzocht om hiervoor beleid te maken.’

Meer uit Middelburg

Gratis Kinderkunstatelier in ZB Middelburg op 22 maart

MIDDELBURG - Doe tijdens de Kinderkunstweek mee aan het 30 minuten durende Kinderkunstatelier Golven. In dit tijdelijk grafisch atelier van Virusgrafiek in de ZB (speciaal voor de Kinderkunstweek ingericht) ga je aan de slag met verschillende druktechnieken rond het thema Golven: ‘Hoog, Hoger, Hoogst ‘.

10 uur geleden
SGP wil kleine kernenfonds

MIDDELBURG - De SGP in Zeeland maakt zich zorgen om het steeds meer verdwijnen van voorzieningen uit kleine kernen, zoals een buurtsuper, (hulp)postkantoor, ontmoetingscentrum, dorpshuis of een spreekuur voor medische zorg. Daarom pleit de fractie voor een KLEINE KERNENfonds om deze voorzieningen mede in stand te houden én hulp van professionals.  

11 uur geleden
Brassband Crescendo Oostkapelle bestaat 125 jaar

OOSTKAPELLE - Brassband Crescendo uit Oostkapelle bestaat in 2023 125 jaar. Voor de vereniging is dat natuurlijk een bijzondere reden om van de jaarlijkse uitvoering een muzikaal feestje te maken. 

11 uur geleden
39-jarige man uit gemeente Veere komt om bij ongeval Grijpskerke

GRIJPSKERKE - Op de Hondegemsweg bij Grijpskerke heeft maandagmiddag een dodelijk ongeluk plaatsgevonden. Hierbij zijn zowel een vrachtwagen als een personenauto in een sloot beland. Het slachtoffer is een 39-jarige man uit gemeente Veere. 

18 uur geleden
C&A sluit Middelburgse vestiging na bijna 45 jaar

MIDDELBURG - De Middelburgse vestiging van het kledingconcern C&A wordt gesloten in juli van dit jaar. Dat heeft het bedrijf vandaag bevestigd tegenover Omroep Zeeland. De winkel aan de Lange Delft heeft bijna 45 jaar bestaan. De zaak werd in augustus 1978 geopend.

1 dag geleden
Hulpdiensten rukken massaal uit voor verward persoon in woning Middelburg-Zuid

MIDDELBURG - De hulpdiensten proberen op dit moment in Middelburg-Zuid een verward persoon uit een woning te praten. Verschillende hulpdiensten zijn in groten getale ter plekke.

1 dag geleden
Sint Laurens koestert Pannenkoekdag

SINT LAURENS -De Nationale Pannenkoekdag, die afgelopen vrijdag voor de zestiende keer werd georganiseerd, heeft een commerciële achtergrond (het is een initiatief van Tefal en Koopmans) maar dat maakt de dag niet minder sympathiek en populair. Zo’n 75.000 leerlingen van basisscholen in heel Nederland bakten dit jaar pannenkoeken. Voor zichzelf, maar ook voor ouderen in de buurt. Want dat is het idee van de actie: opa’s, oma’s en ouderen uit de buurt worden op deze dag in het zonnetje gezet door de kinderen.

1 dag geleden