Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Tour de Force past bij Middelburgse fietsdoelen’

‘Tour de Force past bij Middelburgse fietsdoelen’

MIDDELBURG - ‘Tour de Force’ kan Middelburg volgens GroenLinks Middelburg een aantrekkelijkere fietsstad maken. Dit landelijke samenwerkingsverband maakt zich hard voor meer prioriteit en geld voor fietsbeleid.

Bij Tour de Force zijn onder meer het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de ANWB en Fietsersbond aangesloten. Eén van de doelstellingen is in 2027 twintig procent meer fietskilometers realiseren ten opzichte van 2017. Speerpunten hiervoor zijn onder meer extra ruimte voor de fiets in steden, verbetering van regionale fietsroutes, minder fietsslachtoffers, minder fietsendiefstal en promotie van fietsen.

Fietsstad

In schriftelijke vragen wil GroenLinks Middelburg onder meer weten of het college van burgemeester en wethouders de fiets het meest aantrekkelijke vervoersmiddel voor afstanden tot vijftien kilometer wil maken. Zo ja, dan vraagt GL-fractievoorzitter Marianne Golsteijn hoe b&w dit willen bereiken. ‘Middelburg kan goed gebruik maken van de kennis en middelen die Tour de Force verzameld hebben’, aldus Golsteijn. ‘Middelburg wil een fietsstad zijn. De doelstellingen van Tour de Force passen hierbij. De gemeenteraad heeft al aangegeven dat de fiets prioriteit verdient in Middelburg en het college verzocht om hiervoor beleid te maken.’

Meer uit Middelburg

Max Huiszoon is de eerste kinderburgemeester van Veere

DOMBURG - Op dinsdag 16 april 2024 werd de eerste kinderburgemeester van de gemeente Veere verkozen. De fractie van D66 diende het initiatiefvoorstel in om een kinderburgemeester voor de gemeente Veere in te stellen. Dit voorstel werd aangenomen door alle fracties in de raad van de gemeente Veere. De kinderburgemeester gaat een jaar lang op pad met burgemeester Frederiek Schouwenaar en mag werken aan een zelfgekozen project binnen de gemeente Veere.

1 dag geleden
BM van Houwelingen wint tender voor De Biezenweie in Serooskerke

DOMBURG - Het college B&W van gemeente Veere heeft bekendgemaakt dat BM van Houwelingen de winnaar is van de tender voor De Biezenweie in Serooskerke. Dit besluit markeert een belangrijke mijlpaal in de voortgang van de woningbouw aan De Biezenweie.

1 dag geleden
De onfortuinlijke vlucht van bommenwerper 'The Drip'

VLISSINGEN/DOMBURG - De Amerikaanse bommenwerper waar archeologisch onderzoek naar wordt uitgevoerd voor de kust van Domburg stortte neer op 5 november 1943. Het door vijandelijk vuur geraakte vliegtuig was op de terugweg van een missie bij de Duitse stad Münster, ten noordoosten van het Ruhrgebied.

1 dag geleden
Dakbedekking waait los in van Kleffenslaan Middelburg

MIDDELBURG - Bij een woning aan de Van Kleffenslaan in Middelburg is maandagmiddag een deel van de dakbedekking losgekomen als gevolg van een harde windvlaag. De brandweer werd ingezet om de situatie weer veilig te maken.De windvlaag kreeg vat op het dak toen rond 13.45 uur een fikse bui over de stad trok. Brandweerlieden rukten vanaf de post Stromenweg uit en hebben de dakbedekking weer platgelegd. Een aannemer zal moeten worden ingeschakeld om de ontstane schade te herstellen. Bij het voorval raakte niemand gewond.In het verleden is de brandweer al veelvuldig ingezet nadat bij woningen in de betreffende wijk dakbedekkingen loslieten tijdens windstoten. Voor vandaag en morgen hebben de meteorologen van het KNMI code geel afgekondigd. Tot dinsdag 06.00 uur moet rekening worden gehouden met zware windstoten tot 100 kilometer per uur.

2 dagen geleden
Oplichter doet zich voor als politieagent: Vraagt om bankgegevens 'slachtoffers'

MIDDELBURG - De politie waarschuwt voor een persoon die zich voordoet als een politieagent en vervolgens probeert op te lichten, laat HVZeeland weten.

4 dagen geleden
Gemeente Veere stelt nieuwe verordening voor om leegstand woningen aan te pakken

DOMBURG - Gemeente Veere staat voor een groeiende vraag naar woningen en vindt het onwenselijk dat panden zonder geldige reden langdurig leegstaan. Om dit aan te pakken en effectieve maatregelen te kunnen nemen, wordt de invoering van een leegstandsverordening voorgesteld.

5 dagen geleden
1000ste inschrijving Middelburg Ontmoet

MIDDELBURG De 1000ste inschrijving op het online community platform Middelburg Ontmoet is een feit. Om dit te vieren kreeg de 1000ste inwoner gistermiddag een taart van wethouder Willemien Treurniet.

5 dagen geleden