Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

TOTO: geen commentaar op sponsoring Vandaag Inside

TOTO: geen commentaar op sponsoring Vandaag Inside

DEN HAAG (ANP) - Kansspelbedrijf TOTO, onderdeel van de Nederlandse Loterij en voormalig hoofdsponsor van tv-programma Vandaag Inside, wilde nog niets zeggen over een eventuele terugkeer als sponsor van het programma. "Ik kan er nu niks over zeggen", liet een woordvoerder weten in reactie op de terugkeer van het tv-programma. Vandaag Inside wordt vanaf maandag weer uitgezonden, met voetbalanalist Johan Derksen.

Ook wilde de TOTO-woordvoerder niet inhoudelijk ingaan op de reclames waarin Vandaag Inside-co-host Wilfred Genee een rol speelt. TOTO zette twee weken geleden de sponsoring in en rond het programma stop vanwege uitspraken die Derksen deed over grensoverschrijdend gedrag. TOTO zei toen "nadrukkelijk afstand" te nemen van de verklaringen van Derksen, "die voor slachtoffers van seksueel geweld uiterst kwetsend en neerbuigend zijn en waarin op geen enkele manier blijk wordt gegeven van empathie en mededogen", liet het bedrijf in een verklaring weten.

Na de uitspraken ontstond commotie, waarop 29 april de drie presentatoren, naast Derksen ook René van der Gijp en Wilfred Genee, besloten op te stappen. Woensdag ontstond verwarring toen Derksen in het AD zei dat het driemanschap maandag terug zou komen op televisie. Van der Gijp stelde in RTL Boulevard van niets te weten en ook Talpa stelde de uitspraken van Derksen "voorbarig" te vinden.

Talpa

Donderdag bevestigde Talpa dat het programma weer wordt uitgezonden. Het bedrijf zei verder dat Talpa stelling heeft genomen tegen de manier waarop Derksen zijn verhaal deed en met het onderwerp was omgegaan. Wat Talpa betreft is de zaak daarmee gesloten. "Vandaag Inside blijft een programma waar onder andere discussies en gesprekken over uiteenlopende thema’s in de openbaarheid gevoerd worden."

E-bikespecialist Stella Fietsen, dat ook rond het programma adverteerde en de sponsoring terugtrok, was nog niet direct bereikbaar voor commentaar.

VI is de grote hit van SBS6. Veronica Inside, zoals het programma vroeger heette, trok in 2019, 2020 en 2021 gemiddeld rond de 620.000 kijkers. Sinds januari 2022 is VI dagelijks te zien op SBS6 en ligt het gemiddelde aantal kijkcijfers tussen de 800.000 en 900.000.

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

9 maanden geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

9 maanden geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

9 maanden geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

9 maanden geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

9 maanden geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

9 maanden geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

9 maanden geleden