Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

TOTO: geen commentaar op sponsoring Vandaag Inside

TOTO: geen commentaar op sponsoring Vandaag Inside

DEN HAAG (ANP) - Kansspelbedrijf TOTO, onderdeel van de Nederlandse Loterij en voormalig hoofdsponsor van tv-programma Vandaag Inside, wilde nog niets zeggen over een eventuele terugkeer als sponsor van het programma. "Ik kan er nu niks over zeggen", liet een woordvoerder weten in reactie op de terugkeer van het tv-programma. Vandaag Inside wordt vanaf maandag weer uitgezonden, met voetbalanalist Johan Derksen.

Ook wilde de TOTO-woordvoerder niet inhoudelijk ingaan op de reclames waarin Vandaag Inside-co-host Wilfred Genee een rol speelt. TOTO zette twee weken geleden de sponsoring in en rond het programma stop vanwege uitspraken die Derksen deed over grensoverschrijdend gedrag. TOTO zei toen "nadrukkelijk afstand" te nemen van de verklaringen van Derksen, "die voor slachtoffers van seksueel geweld uiterst kwetsend en neerbuigend zijn en waarin op geen enkele manier blijk wordt gegeven van empathie en mededogen", liet het bedrijf in een verklaring weten.

Na de uitspraken ontstond commotie, waarop 29 april de drie presentatoren, naast Derksen ook René van der Gijp en Wilfred Genee, besloten op te stappen. Woensdag ontstond verwarring toen Derksen in het AD zei dat het driemanschap maandag terug zou komen op televisie. Van der Gijp stelde in RTL Boulevard van niets te weten en ook Talpa stelde de uitspraken van Derksen "voorbarig" te vinden.

Talpa

Donderdag bevestigde Talpa dat het programma weer wordt uitgezonden. Het bedrijf zei verder dat Talpa stelling heeft genomen tegen de manier waarop Derksen zijn verhaal deed en met het onderwerp was omgegaan. Wat Talpa betreft is de zaak daarmee gesloten. "Vandaag Inside blijft een programma waar onder andere discussies en gesprekken over uiteenlopende thema’s in de openbaarheid gevoerd worden."

E-bikespecialist Stella Fietsen, dat ook rond het programma adverteerde en de sponsoring terugtrok, was nog niet direct bereikbaar voor commentaar.

VI is de grote hit van SBS6. Veronica Inside, zoals het programma vroeger heette, trok in 2019, 2020 en 2021 gemiddeld rond de 620.000 kijkers. Sinds januari 2022 is VI dagelijks te zien op SBS6 en ligt het gemiddelde aantal kijkcijfers tussen de 800.000 en 900.000.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Entertainment

Songfestivaluitslag niet aangepast na ontdekken verdachte stemmen

TURIJN (ANP) - De uitslag van de finale van het Eurovisie Songfestival wordt niet meer aangepast. De European Broadcasting Union (EBU) heeft de eindrangschikking bevestigd nadat er de afgelopen dagen onderzoek is gedaan naar mogelijke stemfraude bij de jury's van zes landen.

2 dagen geleden
Chinezen boos dat ze niet droog blijven onder 'paraplu' van Gucci

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - Chinezen halen op socialmediaplatform Weibo uit naar de 'paraplu' die luxemerk Gucci en sportmerk Adidas daar samen op de markt hebben gebracht. Ze schrijven dat het omgerekend 1500 euro kostende product niet eens water kan tegenhouden. De merken zeggen zelf dat het gaat om een modieuze parasol en geen paraplu.

2 dagen geleden
Laura Pausini test positief op corona na songfestivalfinale

TURIJN (ANP) - De Italiaanse zangeres en presentatrice Laura Pausini heeft rond de finale van het Eurovisie Songfestival corona opgelopen. Ze maakte dat op Instagram bekend.

2 dagen geleden
Glennis Grace wist niet van persbericht over dagvaarding

AMSTERDAM (ANP) - Glennis Grace en haar advocaat waren niet op de hoogte van het feit dat donderdag naar buiten zou komen dat de zangeres wordt gedagvaard. "Helaas moeten wij constateren dat het Openbaar Ministerie kennelijk liever communiceert via de media dan rechtstreeks met ons als advocaten", laat Kerem Canatan, de advocaat van Grace, weten in een reactie.

2 dagen geleden
Senegalese zanger Youssou N'Dour naar Nederland

AMSTERDAM (ANP) - De beroemde Senegalese zanger Youssou N'Dour komt op 19 oktober naar Amsterdam voor een concert in Het Concertgebouw. Ook zal hij spreken op een conferentie van het Amsterdam Dance Event (ADE).

2 dagen geleden
Grunberg ontvangt P.C. Hooft-prijs

DEN HAAG (ANP) - Arnon Grunberg krijgt donderdagavond in theater Diligentia in Den Haag de P.C. Hooft-prijs voor proza, een oeuvreprijs van 60.000 euro. Volgens de jury heeft Grunberg een "immense bijdrage geleverd aan de Nederlandse literatuur".

2 dagen geleden
Herontdekte schets van Michelangelo geveild voor 23 miljoen euro

PARIJS (ANP/AFP) - Een onlangs herontdekte tekening van Michelangelo, het eerste bekende naaktwerk van de Florentijnse kunstenaar, heeft ruim 23 miljoen euro opgeleverd inclusief veilingcourtage en andere kosten. Veilinghuis Christie's in Parijs had de schets een richtprijs van 30 miljoen euro gegeven. De naam van de koper is niet bekendgemaakt.

3 dagen geleden