Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Topprestatie voor sporthal De Zwake

Topprestatie voor sporthal De Zwake

‘s-GRAVENPOLDER - Sporthal De Zwake in ‘s-Gravenpolder heeft in het kader van de landelijke samenwerking tussen Sportfondsen en JOGG-Teamfit de horeca aangevuld met gezondere keuzes.

Deze stap heeft ertoe geleid dat Robin de Vos deze maand de topprestatiebadge ‘Voeding’ van JOGG-Teamfitcoach Ruud Mesu in ontvangst genomen heeft. Ook heeft De Zwake een actief rookvrij-beleid. 

Zicht

Gemeente Borsele is JOGG-gemeente (Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst) en heeft de ambitie om zoveel mogelijk omgevingen gezonder te maken. Ook de sportomgeving kan zijn rol hierin oppakken. Het team van De Zwake heeft hard gewerkt om de aanpak binnen hun horeca vorm te geven. Een gezondere uitstraling en een gezonder aanbod staan centraal. Het oog van bezoekers valt meteen op de betere keuzes hartige en zoete snacks. En er is altijd water beschikbaar in de vorm van een watertapkan op de balie. De Zwake heeft de horeca samen met Mesu gezonder gemaakt aan de hand van de richtlijn eetomgevingen van het Voedingscentrum, kennispartner van JOGG-Teamfit. 

Robin de Vos van De Zwake: “Het gaat om de bewustwording van wat wij de klanten presenteren. Gezonde keuzes in het zicht stimuleren de bezoeker om deze keuze te maken. Dat hebben we nu aangepast. De popcorn is een goed voorbeeld, die gaat als een speer. Ik wilde niet doorslaan naar alleen gezonde keuzes en de coach heeft me overtuigd dat dit zijn insteek ook niet is. De gemiddelde sportlocatie biedt ongezond aanbod aan en dat mag best anders. Wij bieden nu een derde van het assortiment gezondere keuzes aan. Ook de suikerhoudende dranken kopen we nu anders in en het aanbod alcoholvrije dranken staat prominent in het zicht, zodat dit een makkelijke keuze is. JOGG-Teamfit werkt samen met sportkoepel NOC*NSF en heeft alle begrip voor de omzet die gedraaid moet worden. Het is een andere manier van denken die mij positief aan het werk zet.” 

JOGG-Teamfit helpt sportaccommodaties om bezoekers te verleiden tot het maken van gezondere keuze door in te zetten op een gevarieerd assortiment, een gezondere uitstraling en het enthousiasmeren van de leden en bezoekers voor dat gezondere aanbod. ‘Niet door friet te verbieden, maar door daarnaast betere keuzes aan te bieden en die goed aantrekkelijk te maken. Zo wordt de gezondere keuze de makkelijke keuze.’

Meer uit Beveland

Zeeland vraagt nogmaals aandacht voor tandartstekort: 'De tijd dringt!'

GOES - De Provincie vraagt in een brief aan de overheid opnieuw aandacht voor het groeiend aantal tekort aan tandartsen in Zeeland. Deze brief volgt op een unaniem aangenomen motie door de Provinciale Staten. Ondanks herhaalde verzoeken van de Provincie om aandacht voor dit probleem, ontbreken tot nu toe concrete oplossingen. 

36 minuten geleden
Voor gezellig paasfeest pakt Heinkenszand weer uit met Paasfestival

HEINKENSZAND - Winkelcentrum Heinkenszand houdt zaterdag en maandag, tweede paasdag, de derde editie van het Paasfestival.

2 uur geleden
Zonnige en winderige opening seizoen Oosterscheldekreeft

KORTGENE - Het nieuwe seizoen voor de Oosterscheldekreeft is donderdag feestelijk geopend. Burgemeester Jack van der Hoek van Schouwen-Duiveland en kreeftenkoningin Margot Dubelaar uit Kortgene namen de eerste gevangen Oosterscheldekreeft in ontvangst.

4 uur geleden
Handbal in de lift op de Bevelanden

HEINKENSZAND - De handbalsport begint weer op te bloeien in de Bevelandse gemeenten en dat smaakt naar meer voor handbalvereniging GSC in Heinkenszand. Bij de club begint dinsdag (2 april) een nieuw jeugdelftal.

18 uur geleden
Buurtsuper in Borssele feestelijk geopend

BORSSELE - Borssele heeft eindelijk weer een eigen supermarkt. Meer dan een jaar heeft Coöperatie Dorpswelzijn Borssele hieraan gewerkt.

1 dag geleden
Nieuwe campagne om technici naar Zeeland te trekken gelanceerd

TERNEUZEN - Terwijl de krapte op de Zeeuwse arbeidsmarkt enigszins afkoelt, blijft het aantal openstaande vacatures voor technische beroepen groot. De Provincie Zeeland heeft daarom de handen ineengeslagen en start samen met Talent Service Zeeland en zes Zeeuwse bedrijven een campagne. Het doel van de campagne genaamd 'Break Out' is om technici uit binnen- en buitenland te verleiden om naar Zeeland te komen. Op donderdag 28 maart werd de campagne gelanceerd bij Dow in Terneuzen.

1 dag geleden
Avondvierdaagse Heinkenszand begint op maandag 8 april

HEINKENSZAND - Van maandag 8 tot en met vrijdag 12 april organiseert de Heinkenszandse Kika-KWF Walk & Run weer de avondvierdaagse en hardloopwedstrijd in en om het mooie Heinkenszand.

1 dag geleden