Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Topman Renault: autofabrikanten moeten prijzenoorlog vermijden

Topman Renault: autofabrikanten moeten prijzenoorlog vermijden

MÜNCHEN (ANP/BLOOMBERG) - Autofabrikanten moeten een prijzenoorlog op het gebied van elektrische voertuigen vermijden. Dat zei topman Luca de Meo van Renault in een interview met Bloomberg Television op de IAA-autoshow in München.

"Het is belangrijk om een prijzenslag op korte termijn te vermijden", verklaarde De Meo, die waarschuwde dat vooral de Europese autofabrikanten onder druk komen te staan door de prijsverlagingen van het Amerikaanse Tesla en Chinese autobouwers. Ook zijn elektrische voertuigen volgens de topman van het Franse autoconcern "nog geen volwassen technologie".

Hoewel de Europese automarkt volgens De Meo "momenteel behoorlijk zwak" is, zouden de plannen van Renault om volgend jaar elke maand een nieuw product te onthullen, het bedrijf moeten helpen de moeilijke marktomstandigheden te doorstaan. Renault is ook nog steeds van plan om het onderdeel dat elektrische voertuigen maakt af te splitsen van de tak die zich richt op auto's met benzine- en dieselmotoren. Dat onderdeel wordt volgend jaar onder de naam Ampere apart naar de beurs gebracht. Renault hoopt met die stap de kosten van elektrische voertuigen in de loop van de tijd te kunnen verlagen.

De Europese autofabrikanten tonen deze week hun nieuwste elektrische automodellen op de grote Duitse autobeurs. Daarmee proberen ze Tesla van de troon te stoten en de toenemende concurrentie uit China af te weren. Het aantal Chinese bedrijven op de autoshow in München is dit jaar meer dan verdubbeld vergeleken met twee jaar geleden. Chinese fabrikanten als BYD en Xpeng proberen juist de Europese markt te veroveren om te ontsnappen aan de hevige prijzenoorlog en afzwakkende economie op de thuismarkt.

Tesla veroorzaakte eind vorig jaar al een prijzenoorlog in China. Ook dit jaar heeft de Amerikaanse autofabrikant de prijzen van zijn modellen op de grootste automarkt ter wereld meerdere keren verlaagd om de verkopen aan te jagen. De prijsverlagingen drukken echter de winstmarges. Zo zag Tesla zijn winstmarge in het tweede kwartaal dalen tot het laagste niveau in vier jaar.

Meer uit Financieel

CNV pleit voor meer zorgtijd en kortere werkweek

UTRECHT (ANP) - Werkenden moeten meer recht krijgen op tijd voor mantelzorg, kinderen of vrijwilligerswerk. Dat meldt vakbond CNV in zijn nieuwe visie die vrijdag wordt gepresenteerd op het openingscongres ter ere van de fusie van alle CNV-bonden. Het recht op meer zorgtijd past volgens de vakbond in het pleidooi om een 30-urige werkweek in te voeren.

49 minuten geleden
Nederlandse export stijgt voor het eerst in bijna jaar tijd

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse goederenexport is in april met 2,3 procent gestegen, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dat is de eerste groei in bijna een jaar tijd. Vooral de uitvoer van chemische producten, voedings- en genotmiddelen en machines was hoger dan een jaar eerder.

1 uur geleden
Recyclingindustrie raakt Nederlands hergebruikt plastic niet kwijt

DEN BOSCH (ANP) - Recycling levert steeds minder op. Nederlandse recyclebedrijven raken hun hergebruikte plastic niet kwijt. Nieuwe regels uit Europa komen mogelijk te laat, waarschuwt de Vereniging Afvalbedrijven (VA) in het vrijdag gepubliceerde jaarbericht.

1 uur geleden
Circa 10.000 lege lachgascilinders ontploft bij afvalinstallaties

DEN BOSCH (ANP) - Vorig jaar zijn zo'n 10.000 lege lachgascilinders in afvalverwerkingsinstallaties ontploft. Volgens de afvalbranche is het een "wonder" dat hierdoor tot dusver geen doden zijn gevallen. De afvalbedrijven willen dat het statiegeld op lege cilinders zo snel mogelijk terugkeert.

1 uur geleden
Aandeelhouders Tesla akkoord met megabeloning voor topman Musk

AUSTIN (ANP) - Een meerderheid van de aandeelhouders van Tesla heeft ingestemd met de megabeloning ter waarde van 56 miljard dollar voor topman Elon Musk. Het gaat om de hoogste bonus ooit voor een bestuurder van een Amerikaans bedrijf.

7 uur geleden
ABN AMRO: consumptie en overheidsuitgaven stuwen groei economie

AMSTERDAM (ANP) - Uitgaven van de overheid en consumptie door huishoudens zijn de motoren achter de geleidelijke groei van de economie, zegt ABN AMRO. Hoewel de economie in het eerste kwartaal is gekrompen, verwacht de bank voor heel dit jaar wel groei.

7 uur geleden
Techbedrijven gewild op aandelenbeurzen in New York

NEW YORK (ANP) - Aandelen van technologiebedrijven zijn overwegend hoger geëindigd op de beurzen in New York. Beleggers verwerkten nieuwe gegeven over de producentenprijzen in de Verenigde Staten die voor optimisme over afzwakkende inflatie zorgden. Chipbedrijf Broadcom was een opvallende stijger, met een winst van ruim 12 procent.

9 uur geleden