Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Topman moederbedrijf Blokker: keten maakt geen verlies meer

Topman moederbedrijf Blokker: keten maakt geen verlies meer

AMSTERDAM (ANP) - Winkelketen Blokker maakt geen verlies meer, zegt topman Michiel Witteveen van moederbedrijf Mirage Group Retail tegen RTL Z. Het bedrijf nam in 2019 de toen verlieslatende keten over van de familie Blokker. "Wij kijken vooral naar de operationele resultaten, dat is voor Blokker dit jaar nul."

Hoewel consumenten vanwege onder meer de hoge inflatie momenteel minder geld uitgeven aan spullen, draaien de winkels van Blokker volgens Witteveen erg goed. Per week komen 1,7 miljoen mensen in de fysieke locaties, aldus de topman. Wel meldt hij daarbij dat in de winkelstraten nog niet zoveel mensen lopen als voor de coronapandemie.

Eerder liet Witteveen weten dat een andere overgekochte winkelketen van Mirage, Intertoys, inmiddels winst maakt. Dit jaar is het operationele resultaat van Intertoys 11 tot 12 miljoen euro, zegt hij in het interview met RTL Z.

Hogere energieprijzen

Tegenwoordig zijn er veel ontwikkelingen die de toekomst volgens de topman onzeker maken, zoals het geweld in Gaza en Oekraïne. De oorlog in Oekraïne zorgde bijvoorbeeld voor flink hogere energieprijzen, waardoor sommige consumenten vorig jaar minder te besteden hadden. "Aan de andere kant blijkt dat mensen niet snel besparen op hun kinderen en het huishouden", zegt hij.

Enkele maanden geleden werd bekend dat Mirage Intertoys verkoopt en later ook Blokker. De bijna 70-jarige Witteveen vindt dat namelijk beter voor de toekomst van de ketens. Hij zegt nu de verkoop van de speelgoedketen volgend jaar rond te willen hebben en nog naar een koper voor Intertoys te zoeken. Met de verkoop van Blokker heeft hij "helemaal geen haast".

Big Bazar

Mirage was ook de eigenaar van de inmiddels failliete Big Bazar. BB Retail nam de koopjesketen twee jaar geleden over. Ondanks het faillissement vindt Witteveen de topman van BB Retail, Heerke Kooistra, "een heel goede ondernemer die goed past bij het concept van Big Bazar". Afgelopen zondag maakten de curatoren van Big Bazar bekend dat de keten geen doorstart maakt.

Meer uit Financieel

Beleggers kijken uit naar drukke beursweek met veel resultaten

DEN HAAG (ANP) - Beleggers staat een drukke beursweek te wachten met veel bedrijfsresultaten om te verwerken. Onder meer verfconcern AkzoNobel, telecombedrijf KPN, uitzender Randstad en bouwconcerns BAM en Heijmans presenteren cijfers. Buiten Nederland zijn onder meer Google-moederbedrijf Alphabet en frisdrankconcern Coca-Cola aan de beurt.

2 uur geleden
Vakbond Samsung plant manifestatie, onderhandelingen lopen nog

SEOUL (ANP/BLOOMBERG) - De grootste vakbond van Samsung Electronics houdt maandag een manifestatie op het chipproductiecomplex ten zuiden van Seoul, ondanks lopende onderhandelingen. Naar verwachting komen zo'n 1500 mensen opdagen bij de protestmars, volgens een woordvoerder van de vakbond.

2 uur geleden
ECB-bestuurder: geen haast om over renteverlagingen te beslissen

CORK (ANP/BLOOMBERG) - Snelle actie van de Europese Centrale Bank (ECB) rond de rentetarieven is niet nodig, zegt ECB-bestuurder en Ierse centralebankpresident Gabriel Makhlouf. "Het is niet nodig om echt haast te maken met het nemen van beslissingen", zei hij tegen de krant Irish Examiner in een op zondag verschenen interview.

4 uur geleden
Xi belooft belastinghervorming in nieuwe plannen voor China

BEIJING (ANP/RTR/BLOOMBERG) - President Xi Jinping belooft de steun voor lokale overheden te vergroten en het Chinese belastingstelsel te hervormen. Dat is onderdeel van nieuw gepresenteerde plannen voor de op een na grootste economie ter wereld.

5 uur geleden
Gat in Britse financiën dreigt bij loonsverhoging publieke sector

LONDEN (ANP/BLOOMBERG/RTR) - Het Verenigd Koninkrijk krijgt mogelijk te maken met een gat in de financiën als de nieuwe Labour-regering instemt met loonsverhogingen die hoger zijn dan de inflatie voor miljoenen werkenden in de publieke sector, zoals leraren en verpleegkundigen. De nieuwe Britse minister van Financiën Rachel Reeves hintte erop dat ze overweegt die loonsverhogingen in te voeren, om stakingen te voorkomen.

6 uur geleden
Minder dan één procent van Windows-apparaten getroffen door storing

REDMOND (ANP/RTR) - De wereldwijde computerstoring die vrijdag voor veel problemen zorgde, trof een kleine 8,5 miljoen apparaten die op Windows draaiden. Dat is minder dan één procent van het totaal, zo heeft Microsoft laten weten in een blogpost. Het bedrijf erkent dat vanwege de cruciale systemen die werden getroffen, de maatschappelijk en economische gevolgen wel degelijk ontzettend groot waren.

11 uur geleden
Minder dan één procent van Windows-apparaten getroffen door storing

REDMOND (ANP) - De wereldwijde computerstoring die vrijdag voor veel problemen zorgde, trof een kleine 8,5 miljoen apparaten die op Windows draaiden. Dat is minder dan één procent van het totaal, zo heeft Microsoft laten weten in een blogpost. Het bedrijf erkent dat vanwege de cruciale systemen die werden getroffen, de maatschappelijk en economische gevolgen wel degelijk ontzettend groot waren.

13 uur geleden