Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Toornstra onzeker bij Feyenoord voor topper tegen PSV

Toornstra onzeker bij Feyenoord voor topper tegen PSV

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord moet het zondag in de topper tegen PSV mogelijk doen zonder Jens Toornstra. De middenvelder heeft bovenbeenklachten. "Ik verwacht dat hij zaterdag gewoon traint en zondag zou kunnen spelen", zei trainer Arne Slot op zijn 43e verjaardag. "Jens vond het in ieder geval noodzakelijk om zich vandaag goed te laten behandelen."

Slot liet doorschemeren dat Fredrik Aursnes in Eindhoven op een basisplaats kan rekenen. Mogelijk neemt de Noor de plek over van Toornstra. Aursnes had dinsdag al een basisplaats in het duel met Maccabi Haifa in de Conference League (0-0). Toornstra speelde toen voorin op de plek van de afwezige Alireza Jahanbakhsh, die tegen PSV terugkeert in de selectie.

De Engelse aanvaller Reiss Nelson ontbreekt in de selectie van Feyenoord. De 21-jarige huurling van Arsenal is volgens Slot nog niet klaar om wedstrijden te spelen. "Ik heb vanochtend aan de medische staf gevraagd hoe ik het moet uitleggen en dat scheen niet zo makkelijk te zijn. Het komt erop neer dat hij conditioneel echt wel goed is, maar dat is iets anders dan gewend zijn aan het spelen van wedstrijden. Bij Arsenal was hij onderdeel van de selectie, maar ze speelden daar veel onderlinge partijtjes elf tegen elf. Hij zat dan altijd in het team dat de tegenstander moest nabootsen en dus moest hij lopen zoals de trainer dat wilde. Eigenlijk heeft hij bij Arsenal dus geen echte wedstrijden gespeeld."

Met PSV treft Feyenoord de ongeslagen koploper van de Eredivisie, die de eerste vier competitieduels allemaal in winst omzette. "Ik ben zeker onder de indruk van hoe PSV zich dit seizoen presenteert. Als je met 0-4 bij Ajax wint en met 0-3 bij AZ, dan zijn dat klinkende cijfers. Ze jagen de tegenstander over het hele veld af en hebben daardoor heel vaak de bal", aldus Slot, die zijn spelers vrijdag trakteerde op gebak. Van de medische staf kreeg hij als cadeautje een fles wijn. "Ik moet eerlijk zeggen: ja, ik ben jarig, maar alle focus ligt op PSV. Los van het feit dat iedereen langskomt om me te feliciteren, is dit voor mij een gewone werkdag."

Meer uit Voetbal

Club Brugge begint competitie met gelijkspel tegen KV Mechelen

BRUGGE (ANP) - De openingswedstrijd van het nieuwe seizoen in de Belgische voetbalcompetitie is in een gelijkspel geëindigd. Regerend landskampioen Club Brugge en KV Mechelen scoorden ieder een keer: 1-1.

4 uur geleden
Ten Hag voegt Zweed Georgson toe aan technische staf

MANCHESTER (ANP) - Trainer Erik ten Hag heeft de Zweed Andreas Georgson toegevoegd aan zijn technische staf bij Manchester United. De 42-jarige Scandinaviër is gespecialiseerd in spelhervattingen.

5 uur geleden
Spits Lammers tekent voor drie seizoenen bij FC Twente

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente heeft Sam Lammers aan de selectie toegevoegd. De 27-jarige spits wordt overgenomen van het Schotse Rangers FC en tekende voor drie jaar bij de club uit Enschede.

6 uur geleden
Noodlijdend Vitesse voert druk op licentiecommissie KNVB op

ARNHEM (ANP) - Vitesse doet een dringend beroep op de onafhankelijke beroepscommissie licentiezaken van de KNVB om de beoogde overname door ondernemer Guus Franke goed te keuren. Daarmee zou het verkrijgen van een proflicentie dichterbij komen.

7 uur geleden
Feyenoord laat middenvelder Hartjes naar Excelsior gaan

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord laat Lennard Hartjes definitief vertrekken naar het gedegradeerde Excelsior. De stadgenoot legde de 21-jarige middenvelder voor drie seizoenen vast. Afgelopen seizoen verhuurde Feyenoord Hartjes al aan Excelsior.

9 uur geleden
Dieperink op Spelen videoscheidsrechter bij Argentinië - Irak

LYON (ANP) - Rob Dieperink is door wereldvoetbalbond FIFA aangesteld als videoscheidsrechter bij het olympische duel tussen Argentinië en Irak in het mannentoernooi. Dat meldt de KNVB. De wedstrijd wordt zaterdag gespeeld in Lyon en begint om 15.00 uur.

9 uur geleden
Koopmeiners en De Roon in selectie Atalanta voor oefenduel met AZ

BERGAMO (ANP) - Trainer Gian Piero Gasperini van Atalanta heeft Oranje-internationals Teun Koopmeiners en Marten de Roon opgenomen in zijn selectie voor de oefenwedstrijd van zaterdag tegen AZ in Alkmaar. De middenvelders misten het EK in Duitsland door blessures.

11 uur geleden