Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tollenaar en De Keizer starten uitvaartonderneming in Colijnsplaat

Tollenaar en De Keizer starten uitvaartonderneming in Colijnsplaat

COLIJNSPLAAT – Noord-Beveland is sinds begin dit jaar een uitvaartonderneming rijker. Arjo de Keizer en partner John Tollenaar startten 1 februari met hun bedrijf Uitvaartzorg Tollenaar & De Keizer. Beiden beschikken over jarenlange ervaring in de branche: Arjo werkte voor een grote uitvaartonderneming in Middelburg en John had zijn eigen bedrijf in Terneuzen.

De behoefte om voor mensen te zorgen zit het stel in het bloed. “We zijn altijd met andere mensen bezig”, stelt Arjo. “Hoe gek het ook klinkt, het begeleiden van mensen in een heel moeilijke situatie is heel mooi om te doen. Dat mensen na een uitvaart zeggen: ‘Het was mooi en het is goed zo.’ Daar doe je het voor.”

Boterham

Het idee om samen een onderneming te starten ontstond toen ze steeds vaker te horen kregen dat een uitvaart voor veel mensen niet meer te betalen is. “De tarieven zijn zo fors dat mensen in de problemen raken en hun huis dreigen kwijt te raken. Toen zijn we gaan denken: dat kan toch allemaal veel goedkoper? We willen er zijn voor iedereen, maar vooral voor diegenen die het niet zo breed hebben. We hanteren een laag aannametarief en maken geen winst op bijvoorbeeld de kist. Onze visie is dan ook dat iedereen recht heeft op een mooie, betaalbare uitvaart.” Zowel Arjo als John heeft naast hun onderneming nog een baan. Arjo is verpleegkundige en John is docent bij Scalda en voorganger. “Tuurlijk willen we graag een boterham verdienen, maar één plakje kaas vinden wij voldoende.”

Persoonlijk

Arjo en John hebben een eigen rouwkamer op Colijnsplaat waar diensten en condoleances gehouden kunnen worden, maar ook in Goes, Terneuzen en Middelburg kunnen zij geschikte ruimtes huren. “We zijn werkzaam in heel Zeeland”, vertelt John. “Er is zo veel mogelijk. We krijgen veel positieve respons en veel mensen willen helpen. Zo hebben we bijvoorbeeld goed contact met een bloemist die voor een scherpe prijs rouwboeketten kan leveren. Uitvaarten worden steeds persoonlijker. Mensen kunnen er voor kiezen om niet in een traditionele rouwwagen vervoerd te worden, maar met paard en wagen of per truck. Wij proberen zo goed mogelijk in te spelen op de behoefte; we maken stap voor stap een raamwerk en vullen die samen met de familie in. Het is onze taak een verbinding te maken tussen de emotie en de vormgeving van de uitvaart. Dat zo goed mogelijk te doen, geeft veel voldoening.”

Uitvaartzorg Tollenaar & De Keizer,
Meestoof 38,
4486 DZ Colijnsplaat,
tel. 06-38282572
www.tollenaarendekeizer.nl
[email protected]

Meer uit Beveland

Rotary viert 100 jaar in Nederland zaterdag in Goes

GOES - Rotary Nederland markeert in 2023 haar eeuwfeest met een grootschalige estafette, waarbij een symbolische bakfiets het hele land doorkruist en elke Rotary Club aandoet. Deze viering bereikt zaterdag 2 december de Grote Markt in Goes, waar de drie Bevelandse Rotary clubs zich presenteren en geld inzamelen voor Shelter Box.

1 uur geleden
Kettingbotsing op A58 bij Goes; half uur vertraging

GOES - Op de afrit van de A58 bij Goes heeft donderdagochtend een ongeval plaatsgevonden met meerdere voertuigen.

3 uur geleden
Borsele helpt inwoners geld terugvragen bij zeven inloopmomenten

HEINKENSZAND - Gemeente Borsele nodigt al haar inwoners uit om in december gratis de energietoeslag- en potjescheck te doen. Vrijwilligershuis Borsele en Gemeenschappelijke Regeling (GR) de Bevelanden organiseren hiervoor een aantal inloopmomenten. 'Samen vult u een paar vragen in en ziet u meteen of u in aanmerking komt voor energietoeslag en potjes', legt de gemeente uit in een persbericht. 

4 uur geleden
284 vergunningen te vergeven voor zeegroenten snijden bij Oosterschelde

KATTENDIJKE - Wie volgend seizoen zeegroenten wil snijden bij de Oosterschelde kan tot vrijdag 22 december een aanvraagformulier indienen bij de provincie Zeeland. Er zijn 284 vergunningen te vergeven.

1 dag geleden
284 vergunningen te vergeven voor zeegroenten snijden bij Oosterschelde

RILLAND - Wie volgend seizoen zeegroenten wil snijden bij de Oosterschelde kan tot vrijdag 22 december een aanvraagformulier indienen bij de provincie Zeeland. Er zijn 284 vergunningen te vergeven.

1 dag geleden
Politie: 'Overleden man in arbeidsmigrantenhotel Wolphaartsdijk stierf natuurlijke dood'

WOLPHAARTSDIJK - De man die zondag levenloos is gevonden in het arbeidsmigrantenhotel aan de Lepelstraat in Wolphaartsdijk is een natuurlijke dood gestorven. Dat laat de politie woensdag weten na onderzoek.

1 dag geleden
Gemeente en dorpsraad werken samen aan wandelpad Baarland

BAARLAND - Baarland krijgt binnenkort een nieuw wandelpad.

1 dag geleden