Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Toeristen komen nu het hele jaar door naar hier’

‘Toeristen komen nu het hele jaar door naar hier’

VLISSINGEN - Helge Prinsen portretteert in de rubriek ‘Ik ben Vlissingen’ elke week een van haar stadsgenoten. Met haar korte portretten wil ze bekende en minder bekende Vlissingers in de schijnwerpers zetten en zo een mooi beeld van de stad schetsen waar zij is geboren en getogen.

Louis Bosschaart (75). Getrouwd, 1 dochter. Geboren in Oost-Souburg. Oud-manager bij een stuwadoorsbedrijf in de Vlissingse haven. Is al heel z’n leven fanatiek botenspotter.

“Inmiddels heb ik er een half miljoen gespot waarvan driekwart op de Westerschelde. Heb ook speciaal daarvoor de halve wereld afgereisd. Van elk schip heb ik één tot vier foto’s.”

“Vanaf m’n zesde jaar heb ik al interesse in schepen. Ja, je woont vlak bij het water, dus dat is niet zo moeilijk. Ook nog gevaren. In de haven ben ik op de onderste tree begonnen.”

“Sinds een jaar of vijftien wonen we in de Westpoortflat. De meest ideale plek in Nederland om de scheepvaart te zien. Daar kun je lang of kort over praten maar zo is het gewoon.”

“Vlissingen was vroeger een geweldige plek om uit te gaan. Een havenstad. Ze kwamen van heinde en verre naar hier. Maar ja, op een gegeven moment kwam er helaas de klad in.”

“Straks, als de nieuwbouw helemaal klaar is, dan is Vlissingen weer een stad met een hart. Je ziet het ook als je om je heen kijkt. Toeristen komen nu het hele jaar door naar hier.”

“Het liefst zit ik voor het raam van het uitzicht te genieten. Kijk, straks passeert de Bravenes. Dat is een steenstorter voor de offshore. Een biertje of een boot hè. Daar hou ik van.”

Meer uit Vlissingen

'Met de speciale markten bieden we mensen een stukje vertier'

MIDDELBURG - De liefde voor de markt is Helena Schets met de paplepel ingegoten. Haar vader was marktkoopman, ze staat zelf op de markt met de Notenexpres en maakt onderdeel uit van de organisatie Speciale Markten Zeeland. Helena: 'Als het markt is gebeurt er wat in een dorp of een stad.'

19 uur geleden
Eerste reggaefestival in het Nollebos

VLISSINGEN - Op zaterdag 20 juli wordt de eerste editie van het nieuwe reggaefestival Reggae Rhapsody gehouden op het terrein bij de voormalige sauna in het Nollebos. Vanaf 14 uur treden acht reggaeartiesten op. Het festival wordt georganiseerd door Kenneth en Ingrid Engeldal van de Stichting Cultuur Educatie Muziek Advies (SCEMA).

1 dag geleden
Politie bemiddelt bij verkeersruzie parkeerterrein Gamma Vlissingen

VLISSINGEN - De politie is dinsdagavond ingezet voor een ongeluk die ontaarde in een verkeersruzie ter hoogte van de Gamma te Vlissingen.

1 dag geleden
Inbraak bouwkeet Vlissingen, twee fietsen inbeslaggenomen

VLISSINGEN - De politie is gisteravond met meerdere eenheden ingezet voor een inbraak aan de Van de Bossestraat in Vlissingen. De politie heeft twee fietsen in beslag genomen.

1 dag geleden
Dani Ploeger exposeert aan de Koudekerkseweg

VLISSINGEN - De Vlissingse kunstenaar Dani Ploeger is exposeert in het raam van Sylvia Hubrouck aan de Koudekerkseweg 8. Hubrouck stelt haar raam ter beschikking aan kunstenaars uit protest tegen het verschraalde kunstklimaat in Vlissingen.

3 dagen geleden
Vooruitgang in compensatiepakket 'Wind in de Zeilen'

VLISSINGEN - Vorige week donderdag presenteerde uitvoeringsregisseur Siebe Riedstra de achtste voortgangsrapportage van het compensatiepakket 'Wind in de Zeilen'. De eerste helft van 2024 heeft diverse mijlpalen opgeleverd die de regionale ontwikkeling verder stimuleren.

3 dagen geleden
Dorpsraad Souburg wil vinger in de pap bij bouw nieuwe kerncentrales

OOST-SOUBURG - De Dorpsraad Souburg wil betrokken worden bij de plannen voor nieuwbouw van mogelijk twee tot vier nieuwe kerncentrales in Vlissingen-Oost. Omdat de kerncentrales deels op het grondgebied van de gemeente Vlissingen worden gebouwd wil de dorpsraad, net als de gemeente Borsele, ook bij de inspraak betrokken worden. 

6 dagen geleden