Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Toenemende uitgaven aan games goed voor techconcern Tencent

Toenemende uitgaven aan games goed voor techconcern Tencent

SHENZHEN (ANP/BLOOMBERG) - Tencent boekte het afgelopen kwartaal een stuk meer winst en omzet dan een jaar eerder. Het Chinese techconcern profiteerde ervan dat klanten meer geld uitgaven aan games als PUBG Mobile, Honor of Kings en League of Legends. Er werd ook meer geld verdiend met clouddiensten, het aanbieden van opslagruimte en software op het internet.

Tencent is onder meer bekend van de in China veelgebruikte chatapp WeChat. De omzet van het bedrijf steeg in het kwartaal dat op 31 maart eindigde naar 135 miljard yuan (zo'n 17 miljard euro), tegen 108 miljard yuan een jaar eerder. In dezelfde periode steeg de winst van 29 miljard yuan naar bijna 48 miljard yuan. Tencent laat weten dit jaar meer te willen investeren in games, clouddiensten en korte filmpjes.

Door zorgen dat de Chinese overheid Tencent wil aanpakken verdampte sinds januari ruim 160 miljard euro aan beurswaarde van de onderneming. De Chinese autoriteiten treden al langer strenger op tegen grote technologieconcerns in het land zoals Alibaba. Die bedrijven hebben veel macht in handen en waren tot voor kort nog maar aan weinig regels gebonden.

Tencent is tot nu toe grotendeels ontsnapt aan het beleid van Peking. Maar persbureau Reuters meldde eind vorige maand dat de Chinese autoriteiten het bedrijf een boete op gaan leggen van omgerekend 1,3 miljard euro. Het technologieconcern deed daar in de cijferupdate geen mededelingen over.

Meer uit Financieel

Bezorgbedrijf GLS vrijuit in Belgische zaak om sociale fraude

ANTWERPEN (ANP) - Logistiekbedrijf GLS gaat vrijuit in een Belgische rechtszaak waarbij de arbeidsinspectie het bedrijf beschuldigde van fraude rond de inzet van pakketbezorgers. Volgens een rechtbank in Antwerpen was niet het bezorgbedrijf schuldig aan de overtredingen, maar onderaannemers die de pakketten vanuit een distributiecentrum naar hun eindbestemming vervoerden. Deze onderaannemers krijgen nu boetes opgelegd.

12 minuten geleden
Inflatie eurozone neemt af tot 2,6 procent in februari

LUXEMBURG (ANP) - De inflatie in de eurozone is in februari afgenomen tot 2,6 procent op jaarbasis, van 2,8 procent in januari. Dat meldt het Europese statistiekbureau Eurostat in een voorlopige raming. De prijzen voor voeding, alcohol en tabak stegen vorige maand opnieuw, maar minder hard dan in januari. De energieprijzen daalden daarentegen in februari minder sterk dan in de voorgaande maand.

38 minuten geleden
Fietsenfabrikant Accell ruziet met bonden over reorganisatieplan

HEERENVEEN (ANP) - Fietsenfabrikant Accell Group slaagt er nog niet in met vakbonden tot een akkoord te komen over het plan om in Heerenveen 100 tot 150 banen te schrappen. Zowel CNV als de maker van onder meer Batavus en Sparta-fietsen zegt dat de onderhandelingen donderdagavond zijn vastgelopen. Volgens de vakbond zou Accell deze dagen nog met een eindbod komen, maar het bedrijf roept de bonden nu juist al op terug aan tafel te komen.

44 minuten geleden
Elon Musk klaagt OpenAI en topman Sam Altman aan

SAN FRANCISCO (ANP/RTR) - Elon Musk klaagt OpenAI en topman Sam Altman aan. Volgens de topman van Tesla schenden zij contractueel vastgelegde afspraken uit de periode dat Musk betrokken was bij de oprichting van de ontwikkelaar achter AI-programma's als ChatGPT, staat in rechtbankdocumenten.

46 minuten geleden
Grote drukte bij Belastingdienst op eerste dag aangifte

UTRECHT (ANP) - Het aantal mensen dat op de eerste dag van maart aangifte doet, is aanzienlijk hoger dan voorheen. Door de drukte was het soms onmogelijk in te loggen.

1 uur geleden
Topman Ryanair bevestigt schrappen vluchten deze zomer

DUBLIN (ANP) - De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair gaat deze zomer minder vaak vliegen tussen enkele van zijn bestemmingen, bevestigt topman Michael O'Leary. Eerder waarschuwde hij al dat de grootste luchtvaartmaatschappij van Europa tijdens de zomervakantie mogelijk vluchten zou moeten schrappen. Dat komt volgens Ryanair omdat het minder nieuwe toestellen van vliegtuigfabrikant Boeing krijgt aangeleverd dan gehoopt.

1 uur geleden
Gasunie maakt minder winst door lagere omzet en meer personeel

GRONINGEN (ANP) - Gasunie heeft vorig jaar minder winst gemaakt, meldt het bedrijf in zijn jaarverslag. Dat komt volgens het bedrijf omdat er minder binnenkwam, maar ook omdat de kosten voor personeel en voorinvesteringen in de energietransitie hoger waren.

1 uur geleden