Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Toelichting op toekomstscenario's voor Trekdijk

Toelichting op toekomstscenario's voor Trekdijk

NIEUW- EN SINT JOOSLAND - Het participatieteam Trekdijk wil dinsdag (28 mei) in gesprek met inwoners van Nieuw- en Sint Joosland over mogelijke scenario’s voor de Trekdijk.

Op woensdag 5 juni doet ze dat met bewoners van de Mortiere. Het participatieteam is in het leven geroepen om te kijken naar toekomstscenario’s voor het gebied bij Nieuw- en Sint Joosland.

Weerstand

De gemeente Middelburg wilde er een bedrijventerrein realiseren, maar dat stuitte op veel weerstand bij bewoner van het dorp en de wijk Mortiere, die aan de andere kant van de snelweg ligt. Na de verkiezingen van vorig jaar is besloten om ook alternatieven te onderzoeken.

Het team met mensen uit het dorp, van de gemeente en uit de Middelburgse Bedrijven Club heeft een aantal scenario’s klaar.

Draagvlak

Ze ziet de twee avonden als momenten waarop ze het draagvlak kan peilen. Daarna gaan de scenario’s terug naar de gemeente, worden nogmaals bekeken en volgen wellicht nog enkele onderzoeken waarna een keuze moet worden gemaakt. De gemeenteraad van Middelburg wil dit in september doen.

De avond in Nieuw- en Sint Joosland vindt plaats in het dorpshuis en begint om 20.00 uur. Op 5 juni is de start om 20.15 uur en is het gebouw op de golfbaan aan de Paukenweg de plaats van handeling.

Meer uit Middelburg

Veers duo opgepakt na afbranden safaritent op camping Domburg

DOMBURG - De politie heeft vrijdagochtend een man (24) en vrouw (26) uit de gemeente Veere aangehouden. Zij zijn mogelijk verantwoordelijk voor het afbranden van de safaritent op een vakantiepark aan de Schelpweg in Domburg. De brand is mogelijk aangestoken.

1 dag geleden
Safaritent afgebrand op camping Domburg

DOMBURG - Op een camping aan de Schelpweg in Domburg is vannacht een safaritent in vlammen opgegaan. Er is niemand gewond geraakt bij de brand.

1 dag geleden
Vooral VVD-ers willen burgemeester van Middelburg worden

MIDDELBURG - Op 6 februari 2024 is de vacature voor het burgemeestersambt in de gemeente Middelburg opengesteld. Kandidaten konden hun sollicitatiebrieven tot 27 februari 2024 aan de commissaris van de Koning in Zeeland sturen.

2 dagen geleden
Lustrumconcerten 30 jaar Gospelkoor Glorify

MIDDELBURG - Gospelkoor Glorify  bestaat 30 jaar en viert dat met 2 lustrumconcerten in Axel en Middelburg.

2 dagen geleden
Samenwerking Zeelandia Middelburg en voetbalschool JVOZ

MIDDELBURG - Voorzitter Remy Verhage van voetbalclub Zeelandia Middelburg en voorzitter Eugène Fagg van Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland (JVOZ) hebben vrijdag een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Deze stap volgt op een succesvolle pilot in de afgelopen periode.

4 dagen geleden
Vier auto's beschadigd vanwege autobrand in Middelburg

MIDDELBURG - In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn in Middelburg vier personenauto's beschadigd geraakt door brand. De brandweer heeft de voertuigen geblust.

1 week geleden
Hardleerse Middelburger zonder rijbewijs voor derde keer betrapt achter het stuur

ZIERIKZEE - Een 39-jarige Middelburger is afgelopen nacht op de N256 voor de derde keer betrapt op het rijden in een auto zonder geldig rijbewijs. Vanwege de recidive krijgt hij niet alleen een proces-verbaal, maar is ook de auto waarin hij reed in beslag genomen.

1 week geleden