Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Toekomstige bewoners Steehof Yerseke ‘krijgen’ brug bij hun huis

Toekomstige bewoners Steehof Yerseke ‘krijgen’ brug bij hun huis

YERSEKE - De toekomstige bewoners van acht adressen in nieuwbouwwijk Steehof in Yerseke ‘krijgen’ een brug bij hun huis. Donderdag ontvingen de eerste kaveleigenaren symbolisch de sleutel van hun brievenbus die aan de vier nieuwe bruggen hangen. Ook is de bouw van de bruggen gevierd. 

Voor Steehof III zijn 28 kavels uitgegeven en de nummers 1 tot en met 8 liggen direct aan een watergang. Die zijn straks bereikbaar via de bruggen van beton, metaal en hout. Donderdag droeg de Reimerswaalse wethouder Maarten Both het eigendom van de bruggen over aan kaveleigenaren door hen symbolisch de sleutel van hun brievenbus, aangebracht op de bruggen, te overhandigen.

De toekomstige bewoners hebben een brug bij hun huis als een soort oprit. Ze zijn samen met hun buren eigenaar van de nieuwe bruggen. Op alle vier hangen twee brievenbussen, zodat de postbode en pakketbezorgers de brug niet over hoeven. “De bewoners zijn samen met hun buren verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van hun brug”, vertelt de wethouder. “Al verwacht ik met deze degelijke materialen niet dat er jaarlijks onderhoud nodig is.”

Dit laatste deel van Steehof in Yerseke wordt de eerste gasloze wijk in de gemeente Reimerswaal. In deze wijk streeft de gemeente samen met de nieuwe bewoners naar een hoge mate van verduurzaming. Zes van de acht woningbouwkavels bij de bruggen, aan de Johannes Vermeerlaan, zijn inmiddels verkocht en de eerste huizen zijn in aanbouw. Omdat de voordeuren te ver van de openbare weg liggen, hebben de brievenbussen een plekje gekregen aan het begin van de bruggen, in de ‘voortuin’ van de toekomstige vrijstaande woningen.

Meer uit Reimerswaal

Dijk bij Wemeldinge 'aangekleed' met toiletvoorziening en zonnebrandpaal en krijgt opgang voor mindervaliden

WEMELDINGE - Op de dijk bij Wemeldinge heeft de Kapelse wethouder Jon Herselman vrijdag de nieuwe zonnebrandpaal, met gratis zonnebrandcrème, in gebruik genomen. Ook is er een toiletvoorziening geplaatst.

2 uur geleden
Jan-Willem de Coninck is eerste buurtwerker in Reimerswaal: 'Ik kom voor allerlei zaken bij mensen over de vloer'

KRUININGEN - Sinds begin maart heeft de gemeente Reimerswaal voor het eerst een buurtwerker. Jan-Willem de Coninck is met veel enthousiasme intussen al zo'n vier maanden bezig. Inmiddels is hij letterlijk en figuurlijk een stuk meer wegwijs geworden in Kruiningen en Yerseke, de dorpen waarvoor hij actief is.

3 uur geleden
Lezersfoto van de week van een supercel

KAPELLE - Wat een prachtige foto van de supercel, de zware onweerswolk, vorige week dinsdag genomen bij de Spaartweg in Kapelle. Het is de 'Lezersfoto van de week' geworden in de Reimerswaalse & Kapelse Bode.

22 uur geleden
Open dagen bij Kunst Kring Reimerswaal in Yerseke

YERSEKE - Tot half september staan op de zaterdagen van 11.00 tot 16.00 uur de deuren weer open bij de Galerie van de Kunst Kring Reimerswaal in Yerseke.

23 uur geleden
Krabbendijke krijgt repaircafé

KRABBENDIJKE - Krabbendijke krijgt een repaircafe in dorpshuis de Meiboom.

2 dagen geleden
Jaarlijkse boompjesuitdeelactie groeit in Zeeland

Dit jaar zullen meer dan 36.000 boompjes hun weg vinden naar particuliere tuinen in Zeeland tijdens de jaarlijkse Gratis Boompjes Uitdeelactie! Vorig jaar werden al 18.000 jonge bomen uitgedeeld, maar dankzij een bijdrage van DELTA Energie kunnen we dat aantal nu verdubbelen.

3 dagen geleden
Grote brand bij uienverwerker in Kapelle; bijstand van brandweer uit Brabant

KAPELLE - Bij een uienverwerkend bedrijf aan de Kloosterpoort in Kapelle is maandag rond 17.30 uur brand uitgebroken. Rond 20.00 uur kon de brandweer het sein brand meester geven. Er zijn geen gewonden gevallen.

3 dagen geleden