Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Toekomstige bewoners Steehof Yerseke ‘krijgen’ brug bij hun huis

Toekomstige bewoners Steehof Yerseke ‘krijgen’ brug bij hun huis

YERSEKE - De toekomstige bewoners van acht adressen in nieuwbouwwijk Steehof in Yerseke ‘krijgen’ een brug bij hun huis. Donderdag ontvingen de eerste kaveleigenaren symbolisch de sleutel van hun brievenbus die aan de vier nieuwe bruggen hangen. Ook is de bouw van de bruggen gevierd. 

Voor Steehof III zijn 28 kavels uitgegeven en de nummers 1 tot en met 8 liggen direct aan een watergang. Die zijn straks bereikbaar via de bruggen van beton, metaal en hout. Donderdag droeg de Reimerswaalse wethouder Maarten Both het eigendom van de bruggen over aan kaveleigenaren door hen symbolisch de sleutel van hun brievenbus, aangebracht op de bruggen, te overhandigen.

De toekomstige bewoners hebben een brug bij hun huis als een soort oprit. Ze zijn samen met hun buren eigenaar van de nieuwe bruggen. Op alle vier hangen twee brievenbussen, zodat de postbode en pakketbezorgers de brug niet over hoeven. “De bewoners zijn samen met hun buren verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van hun brug”, vertelt de wethouder. “Al verwacht ik met deze degelijke materialen niet dat er jaarlijks onderhoud nodig is.”

Dit laatste deel van Steehof in Yerseke wordt de eerste gasloze wijk in de gemeente Reimerswaal. In deze wijk streeft de gemeente samen met de nieuwe bewoners naar een hoge mate van verduurzaming. Zes van de acht woningbouwkavels bij de bruggen, aan de Johannes Vermeerlaan, zijn inmiddels verkocht en de eerste huizen zijn in aanbouw. Omdat de voordeuren te ver van de openbare weg liggen, hebben de brievenbussen een plekje gekregen aan het begin van de bruggen, in de ‘voortuin’ van de toekomstige vrijstaande woningen.

Meer uit Reimerswaal

Nieuwbouw kerk Yerseke geopend tijdens Dag van de Bouw

YERSEKE - Tijdens de Dag van de Bouw, zaterdag 17 juni, kan in Yerseke de nieuwbouw van de kerk van de Gereformeerde Gemeente aan de Steeweg worden bekeken. Van 10 tot 16 uur zet Bouwbedrijf Boogert de poorten open en kunnen bezoekers de voortgang van de nieuwbouw zien.

1 dag geleden
Zaterdag is het Zeeuwse Veteranen Dag in Middelburg

MIDDELBURG - Op zaterdag 10 juni is er weer een Zeeuwse Veteranen Dag. Sinds vorig jaar is gekozen om de activiteiten van deze dag op het Abdijplein van de Zeeuwse Hoofdstad te organiseren. Dit houdt in dat er geen parade door de stad komt en ook geen defilé op de Markt.  

1 dag geleden
Neergestort vliegtuig bij Rilland blijkt loos alarm

RILLAND - In de omgeving van Rilland hebben hulpverleners gezocht naar een mogelijk neergestort sportvliegtuigje. Er kwam omstreeks 14.50 uur een melding binnen bij de meldkamer van de politie.

1 dag geleden
Final League bij v.v. Kapelle om voetbal voor meiden te promoten

KAPELLE - Iedereen is zaterdag welkom op het complex van v.v. Kapelle voor de Final League. Deze dag promoot voetbal onder meiden. Er zijn wedstrijden en allerlei andere activiteiten. Danique Tolhoek, oud-speelster van Kapelle en vanaf volgend seizoen uitkomend in Ajax 1, verzorgt de prijsuitreiking.

1 dag geleden
Truckrit van Davogé weer terug

OOSTDIJK - Afgelopen zaterdag vond de negentiende editie van de jaarlijkse truckrit van stichting Davogé na lange tijd weer plaats. Een hartverwarmend evenement dat speciaal is georganiseerd voor mensen met een beperking. Er was niet alleen de bekende truckrit, maar ook een spelletjesprogramma, verschillende demonstraties van onder ander de brandweer en nog veel meer.

3 dagen geleden
Urker Mans Formatie treedt op in Yerseke

YERSEKE - Op zaterdag 10 juni hoopt de Urker Mans Formatie een concert te verzorgen in de Herv. kerk van Yerseke. De UMF is een unieke groep van 13 schitterende zangstemmen onder leiding van de ervaren dirigent Martin Mans. Zij zullen een mix van psalmen en geestelijke liederen zingen. Hugo van der Meij (piano) en Jolanda van de Wege (panfluit) zullen de Formatie muzikaal begeleiden en muzikale intermezzo’s laten horen.

3 dagen geleden
Brandweer haalt schaap uit slootkant bij Yerseke

YERSEKE - De brandweer is maandagavond rond 19:30 uur opgeroepen om een schaap uit de slootkant te halen in de Yerseke Moer. Het schaap is op nog onbekende manier buiten de omheining gekomen en stond de spuitgasten uit Yerseke schaapachtig aan te kijken bij hun aankomst.

3 dagen geleden