Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Toch overname van boekhandel Dieleman: ‘Wat zijn we blij’

Toch overname van boekhandel Dieleman: ‘Wat zijn we blij’

THOLEN - Kantoorboekhandel Dieleman heeft een overnamekandidaat gevonden en dat betekent dat er een boekhandel in het pand blijft. Joyce Verwijs is dolgelukkig dat het bedrijf dat sinds 1926 op het eiland gevestigd is, toch blijft bestaan. 

Recent maakte Verwijs bekend dat Dieleman Boekhandel haar deuren zou sluiten. Hiermee zou er een einde aan een tijdperk komen, want de zaak is al sinds 1926 op het eiland te vinden. “Halverwege dit jaar heb ik samen met mijn gezin en familie de keuze gemaakt te stoppen met Dieleman uit zakelijke overweging. Een moeilijke beslissing, maar zeker een beslissing waar ik volledig achter sta. Dieleman zal sluiten in april 2022. Gelukkig is het nog lang  geen april en gaan we een gezellige cadeau-periode tegemoet waar we met veel plezier voor u klaar staan”, zo zei ze eerder.

De koers is echter veranderd. “Zo onverwachts, maar wat zijn we blij! Vol trots kunnen wij u melden dat Dieleman blijft! Wij hebben in de familie Davelaar de perfecte overnamekandidaat gevonden die vol enthousiasme Dieleman overneemt per maart 2022. We zijn erg blij dat de koper van ons pand hieraan zijn medewerking heeft willen verlenen! Voor de familie Davelaar zal Dieleman hun tiende winkel in Nederland worden op het gebied van boeken, tijdschriften, kantoorartikelen, kantoormachines, kantoormeubelen, speelgoed, wenskaarten, cadeauartikelen, PostNL en nog veel meer. Kortom, ervaring genoeg!”, zo zegt Verwijs. 

Meer uit Tholen

Plan voor voedselbos in boomgaard bij Molenvliet: 50.000 euro nodig

THOLEN - Jacques Dekkers van PvdA/GroenLinks Tholen pleit voor de aanleg van een voedselbos in de perenboomgaard aan de Luchtenburgseweg. Volgens het raadslid verdient de nieuwbouwlocatie van Molenvliet een groene buffer aan de westkant. De Thoolse fractie van Dekkers vraagt de gemeente om een subsidie van 50.000 euro voor de opstartkosten van het project.

20 minuten geleden
Rechter: Burgemeester Sijbers mag woning op Tholen sluiten na drugsvondst

THOLEN - Burgemeester Marleen Sijbers mag een woning en schuur op Tholen voor drie maanden sluiten vanwege de vondst van soft- en harddrugs. Dat heeft de rechtbank in Breda gisteren bekendgemaakt na bezwaar van de bewoner. De politie trof de verdachte thuis aan met een witte supermarkttas vol drugs.

12 uur geleden
'Oud-Vossemeer en Flupland zijn ongeschikt voor aanlegsteiger cruiseboten'

THOLEN - De havens van Oud-Vossemeer en Sint Philipsland zijn geen geschikte plekken om alsnog een aanlegsteiger voor riviercruiseschepen op het eiland te realiseren. Dat zegt wethouder Frank Hommel. Tijdens de evaluatie van het verworpen voorstel om een aanlegsteiger in de haven van Tholen te bouwen, komt dit naar voren. Wat er gebeurt met de twee miljoen euro die gereserveerd was voor het steigerproject, is nog niet bekend.

15 uur geleden
Stichting Westerlicht brengt kankerpatiënten digitaal bij elkaar

THOLEN - Stichting Westerlicht Tholen, een inloopcentrum voor mensen met (ex-)kankerpatiënten en hun naasten en nabestaanden, opent op woensdag 27 september een digitale huiskamer. Dit initiatief is mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de provincie en zal de vier locaties van de stichting in Zeeland digitaal met elkaar verbinden. De feestelijke opening vindt plaats in atelier Art&Co in Tholen.

17 uur geleden
Thover begint met alternatief vervoer voor vergeten dorpen op Tholen

THOLEN - Na enkele uitdagingen met het materiaal is Thover Tholen vandaag begonnen met een nieuwe vervoersdienst voor het eiland. De stichting Thover zet een busje met rolstoellift in om door dorpen te rijden waar de reguliere busdiensten vanaf volgend jaar niet langer zullen stoppen. De route is speciaal voor mensen met beperkte mobiliteit. In de plannen voor nieuwe busroutes op Tholen is volgend jaar weinig tot geen plek voor de dorpen. 

20 uur geleden
Na vier jaar afwezigheid was het Thools Bierfestival terug met ruim 200 bezoekers

THOLEN - Na vier jaar afwezigheid bracht het Thools Bierfestival afgelopen zaterdag opnieuw bierliefhebbers samen in de stad. De derde editie van dit evenement trok maar liefst tweehonderd enthousiaste bezoekers naar de binnenplaats van de Gasthuiskapel. Charel Wolvekamp, medeorganisator van het bierfestival, beschouwt deze ‘supergeslaagde dag’ als een groot succes: “We hadden geluk met het weer en de stemming was fantastisch.”

1 dag geleden
Waterfront in opstand tegen 'dreigende' hoogspanningsstation in Halsteren

THOLEN - Bewoners van de Waterfront in Tholen zijn bezorgd over de mogelijke komst van een hoogspanningsstation aan de overkant van het Schelde-Rijnkanaal. Hoewel het station niet op Thools grondgebied zal liggen, uiten de bewoners hun zorgen over verstoring van het uitzicht, geluidsoverlast en stralingsgevaar.

2 dagen geleden