Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

TMC Wonen geeft cheque van 89.465 euro aan horeca

TMC Wonen geeft cheque van 89.465 euro aan horeca

GOES - TMC Wonen heeft maandag in Slot Oostende in Goes een cheque van 89.475 euro uitgereikt aan Koninklijke Horeca Zeeland. 

Het bedrag is bij elkaar gespaard in het 45-jarig jubileum van de woonwinkel. “Toen in maart onze jubileumkrant bij de mensen op de mat viel, besloot het kabinet dat we in lockdown gingen”, zei directeur Jaap Witte. “We zaten even met onze handen in het haar. Wat nu?” 

Waardebon

Na een paar weken zag hij de verkopen weer stijgen en besloot TMC dat het mooi zou zijn om de horecazaken een hart onder de riem te steken. Klanten kregen bij een besteding vanaf 1000 euro een waardebon van 75 euro die ze konden inleveren bij restaurants die zich hadden aangesloten bij het initiatief van TMC. “De actie is geweldig aangeslagen kunnen we wel zeggen. We hoopten op 45.000 euro, omdat we dat bedrag vanwege ons jubileum wilden teruggeven aan onze klanten”, zei Witte. “Mensen vonden het ook leuk, leuker dan een korting. Zij kochten iets moois en konden lekker uit eten. Ze hadden dubbel plezier.” 

Black Monday

Regiovoorzitter Frank de Reu van KHN afdeling Zeeland nam de cheque in ontvangst. Hij schetste nog eens de problemen waarmee horecaondernemers kampen. “Het is twee voor twaalf”, zei hij en wees op de actie Black Monday.

Horecaondernemers zijn maandag massaal naar het Malieveld in Den Haag afgereisd om daar hun ongenoegen te uiten en te vragen om ‘ruimhartige compensatie’. Veel ondernemers hebben hun kroegen en restaurants beplakt met posters. “We hebben allemaal de volle straten en winkels gezien tijdens Black Friday en wij moeten de deuren gesloten houden. Als je ervan uitgaat dat het tot het einde van dit jaar het geval is, dan hebben we 10 weken normaal gedraaid, 20 weken met beperkingen en zijn we 21 weken helemaal dicht geweest. Dat houdt geen enkel bedrijf vol. Daarom zijn we ontzettend blij met acties zoals deze. We kunnen het hard gebruiken.” 

Doorgaan

Anita Maas van Slot Oostende kon dat beamen. “Elk initiatief is welkom. Dit is een ontzettend leuke actie. Deze zomer hebben we best veel bonnen gehad.” Johan Witte van TMC zei dat de actie nog niet is afgelopen. “We gaan door tot de 100.000 euro.”    

Meer uit Vlissingen

Verzakkingen op het spoor: Extra reistijd tussen Roosendaal en Vlissingen

VLISSINGEN - Als je per trein reist tussen Roosendaal en Vlissingen, moet je voorlopig rekening houden met een extra uur reistijd. Het spoor in verschillende delen van Zeeland is verzakt, wat resulteert in verminderde treinfrequenties. Bovendien is de toegestane snelheid voor de treinen die wel rijden beperkt tot veertig kilometer per uur. Deze verzakkingen zijn het gevolg van aanhoudende regenval in de afgelopen dagen.

51 minuten geleden
Schrijfster Miriam Toews bezoekt Film by the Sea

VLISSINGEN - Film by the Sea presenteert de FbtS+ voorstelling: All my Puny Sorrows in aanwezigheid van schrijfster Miriam Toews, de schrijfster van het boek waar de film op is gebaseerd, op donderdag 30 november om 19.30 uur.

1 uur geleden
Sloop bunkers Prins Hendrikweg in volle gang

VLISSINGEN - De sloop van de bunkers aan de Prins Hendrikweg is in volle gang en wordt nog voor het einde van het jaar afgerond. De bunkers die deel uitmaakten van een hospitaalcomplex uit de Tweede Wereldoorlog werden eerder dit jaar gevonden en bleken al voor een deel gesloopt. 

1 uur geleden
Gemeente gaat Basaltkade opknappen

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen heeft geld uitgetrokken om de Basaltkade op te knappen. De werkzaamheden beginnen volgend jaar. “Maar het zal nog wel tot 2025 duren voordat de eerste schepen er kunnen afmeren," vertelt wethouder Sal Cracau.

2 uur geleden
Lezing over de Zeeuwse Lijn in Museum Scheldewerf

VLISSINGEN - De spoorlijn tussen Roosendaal en Vlissingen bestaat dit jaar honderdvijftig jaar. In 1873 werd het samen met het gereedkomen van de haven- en kanaalwerken in Vlissingen groots gevierd. Jan van Malen geeft op vrijdag 1 december om 20 uur een lezing over de Zeeuwse Lijn in de bovenzaal van Museum Scheldewerf.

1 dag geleden
Graf oorlogsveteraan Visbeen in ere hersteld

MIDDELBURG - Precies 79 jaar nadat hij nabij West-Souburg is gesneuveld werd afgelopen donderdag op de begraafplaats van Middelburg een kleine herdenking gehouden voor Jacob (Jaap) Visbeen. Sergeant Visbeen zat bij de Prinses Irenebrigade en kwam in 1944 op Walcheren terecht. Hij kwam om het leven bij het ruimen van mijnen langs het Kanaal door Walcheren ter hoogte van West-Souburg.

1 dag geleden
Ideeën gezocht voor het Nollebos-Westduinpark

VLISSINGEN - De gemeente heeft afgelopen donderdagavond, 23 november, een 'werkbijeenkomst' gehouden over invulling van het Nollebos-Westduinpark. De opkomst was niet overdreven groot. Na een voorstelrondje bleek zo'n beetje de helft van de circa dertig aanwezigen ofwel bij de gemeente Vlissingen te werken of een leverancier van speeltoestellen te vertegenwoordigen.

2 dagen geleden