Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tip voor thuislezers: 'Ontroerd door Charles Mackesy'

Tip voor thuislezers: 'Ontroerd door Charles Mackesy'

GOES - Nee, het is geen vakantie, maar doordat je vooral thuis moet blijven, is er meer tijd voor andere zaken, zoals het lezen van een goed boek. Boekhandelaar Anthoni Fierloos en zijn personeel van het Paard van Troje en De Koperen Tuin in Goes geven de komende weken leestips. Dit keer is het de beurt aan Jacqueline Lamper.

“Een mooi boek, een lief boek, een ontroerend boek”, zegt Jacqueline Lamper over haar keuze. “Juist nu, in deze bizarre tijd. Mijn absolute nummer één op dit moment is ‘De jongen, de mol, de vos en het paard’ van Charlie Mackesy.”

Avonturen

De schrijver vertelt het verhaal van een toevallige ontmoeting tussen een jongen, een mol, een vos en een paard. “Hun avonturen vinden plaats in de lente. Op het ene moment valt er sneeuw en het volgende moment schijnt de zon. Het is een beetje zoals het leven, het kan elk moment omslaan.” Jacqueline zegt dat het een boek ‘vol mooie tekeningen, zinnen en woorden is’. “Zo treffend dat ik er ontroerd raak en tegelijkertijd om moet glimlachen. Ze zijn allemaal raak, deze woorden. Het is een boek voor jezelf of om iemand cadeau te doen. Leg het op tafel, sla het op een willekeurige pagina open en geniet!”

‘De jongen, de mol, de vos en het paard’ van Charlie Mackesy is te koop in de Goese boekwinkels. Het Paard van Troje en De Koperen Tuin hebben een bezorgservice. Bestelde boeken worden gratis bezorgd. Zie www.paardvantroje.nl.

Meer uit Beveland

Wereldlichtjesdag herdenkt overleden kinderen, samenkomst in Geerteskerk Kloetinge

KLOETINGE - Op zondag 10 december is het Wereldlichtjesdag. Om 19.00 uur worden er overal ter wereld kaarsjes aangestoken voor overleden kinderen. 'Zo slingert in 24 uur een golf van licht over de hele wereld', aldus de organisatie. In de Geerteskerk in Kloetinge kunnen mensen samenkomen.

6 uur geleden
Flinke brand in sauna van vakantiewoning aan de Veerweg in Wolphaartsdijk

WOLPHAARTSDIJK- In de sauna van een vakantiewoning op een vakantiepark aan de Veerweg is zondagmorgen een flinke brand ontstaan. Twee blusvoertuigen zijn momenteel actief bezig met het blussen van de brand. Een voertuig blust vanaf de buitenkant, het andere voertuig is ingezet om binnen te blussen. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

13 uur geleden
COV Goes is in beweging en geeft zaterdag 9 december concert

WOLPHAARTSDIJK - Op zaterdag 9 december wordt door het COV Goes een adventsconcert gegeven in Wolphaartsdijk. Het concert bestrijkt drie verschillende muziekstijlperiodes, de klassieke, romantische en barokperiode met werken van drie componisten.

1 dag geleden
Rubriek Goes Gezien: Wie was Mattheus Smalleganges eigenlijk?

In een Goessche Courant uit 1921 kwam ik toevallig tegen dat het raadslid Constandse in een gemeenteraadsvergadering vroeg om 'meer toezicht op de spelling der naambordjes'. Helaas ontbreken deze straatnamen in het artikel. Maar welke nieuwe straten aanvankelijk dubieus gespeld waren, doet er nu niet toe. Want de kwestie is uiteindelijk goed gekomen; straks leest u hoe dat ging. 

1 dag geleden
Op de werkvloer bij plantmanager Pieter van Rijs: 'Er moet steeds meer geïsoleerd worden, dus er zit groei in'

VLISSINGEN-OOST - Pieter van Rijs (56) geeft sinds drie maanden leiding aan de fabriek van Stepan Netherlands B.V. in Vlissingen-Oost. Daarvoor werkte hij negen jaar in Rotterdam en hij is blij dat hij nu dichter bij zijn woonplaats Middelburg aan de slag kan. “We maken hier hard isolatieschuim, een grondstof voor brandvertragend en brandwerend isolatiemateriaal. Het verlaat de fabriek als een soort stroopachtige substantie," vertelt Van Rijs. “En in deze tijd van verduurzaming en energiebesparingen is daar veel vraag naar. We verwachten dan ook de komende jaren verder te groeien."

1 dag geleden
Cees van den Bos voorgedragen als burgemeester van Goes

GOES - De gemeenteraad van Goes heeft donderdagavond Cees van den Bos voorgedragen als nieuwe burgemeester. Naar verwachting wordt hij per 1 februari 2024 benoemd. 

3 dagen geleden
Maartenskerk 's-Gravenpolder heeft eindelijk weer een torenspits

's-GRAVENPOLDER - Het heeft langer geduurd dan verwacht - bijna anderhalf jaar - maar sinds donderdag prijkt er weer een torenspits op de Maartenskerk in 's-Gravenpolder.

3 dagen geleden