Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tip voor de thuislezers: 'Beschavingen' van Laurent Binet

Tip voor de thuislezers: 'Beschavingen' van Laurent Binet

GOES - Nee, het is geen vakantie, maar doordat je vooral thuis moet blijven, is er meer tijd voor andere zaken, zoals het lezen van een goed boek. Boekhandelaar Anthoni Fierloos en zijn personeel van het Paard van Troje en De Koperen Tuin in Goes geven de komende weken leestips. Dit keer geeft eigenaar Anthoni Fierloos opnieuw een tip.

Anthoni Fierloos tipt deze keer het boek ‘Beschavingen’ van Laurent Binet. “Het boek van Binet is er een zoals je nog nooit hebt gelezen. Het is een ‘wat als-verhaal’. Wat als de Vikingen destijds in Amerika waren geweest, daar ijzer naartoe hadden gebracht, dan hadden veel later de Inca's de beschikking gehad over betere wapens. De Spanjaarden zouden dan worden verslagen. Een Inca-koning was dan naar Europa getrokken waarna je als lezer op bekend terrein komt. Veel bekende personen uit de Europese geschiedenis kruisen het pad van deze koning. Een nieuwe geschiedenis wordt geschreven. Het is geniaal verzonnen en nadien denk je: ‘Zo zou het best kunnen zijn gegaan’. Het is een boek voor alle liefhebbers van historische romans en wat mij betreft nu al één van de beste boeken van 2020.”

De schrijver Laurent Binet woont in Parijs. Hij is docent Frans aan de universiteit in Seine-Saint-Denis. Met zijn eerste roman 'HhhH', waarin het wrede nazikopstuk Reinhard Heydrich, de uitvinder en uitvoerder van de Shoah, centraal staat, won hij in 2010 de prestigieuze Prix Goncourt du premier roman.

Bezorgservice

‘Beschavingen’ is te koop in de Goese boekwinkels. Het Paard van Troje en De Koperen Tuin hebben een bezorgservice. Bestelde boeken worden gratis thuis bezorgd bij mensen in Goes en omgeving.

Zie de websites www.paardvantroje.nl en www.koperentuin.nl.

Meer uit Beveland

Ovezande glinstert tijdens advent-ramenroute

OVEZANDE - In aanloop naar Kerstmis én het feestjaar 700 jaar Ovezande - in 2024 - is de advent-ramenroute geopend. Iedere dag om 16.30 uur wordt er een nieuw raam onthuld, tot er op 24 december 26 ramen te bewonderen zijn. Samen vormen die een sfeervolle wandelroute door Ovezande. Het raam van Rinske en Chris, aan de Hoofdstraat 27, is als eerste onthuld. In een soort poppenkast zien voorbijgangers allerlei tafereeltjes, veelal zelf geknutseld door Rinske. De bekisting die Chris heeft getimmerd, maakt het helemaal af.

15 uur geleden
'Mens' in museum Goes

GOES - In Historisch Museum De Bevelanden in Goes is tot het einde van dit jaar de wisseltentoonstelling 'Mens' te bekijken.

16 uur geleden
Bedrijventerrein Eindewege krijgt glasvezel

EINDEWEGE - Begin volgend jaar start de aanleg van glasvezel bij bedrijventerrein Eindewege.

1 dag geleden
Ruim 18.000 boompjes naar Zeeuwse tuinbezitters

HEINKENSZAND - Op 7, 8 en 9 december krijgt de Gratis Boompjes Uitdeelactie van de Zeeuwse Milieufederatie (ZMf), Stichting Landschapsbeheer Zeeland en Velt Zeeuwse Eilanden, zijn vervolg. Op die dagen kunnen de 4000 Zeeuwse tuinbezitters hun boompjes ophalen, die ze eerder in september bestelden tijdens de bestelronde van de uitdeelactie. Ruim 18.000 gratis boompjes worden begin december uitgedeeld op 13 afhaallocaties, in iedere Zeeuwse gemeente één. Zo'n 150 vrijwilligers zetten zich in om de bestellers hun aanwinst te overhandigen.

1 dag geleden
Kerstdiner voor alleenstaande ouderen in Heinkenszand

HEINKENSZAND - Voor de elfde keer organiseren de gezamenlijke kerken van Heinkenszand hun jaarlijkse kerstdiner voor alleenstaande ouderen in Heinkenszand. Een initiatief dat 12 jaar geleden is geboren, elk jaar is georganiseerd en slechts werd onderbroken door de coronabeperkingen. 

2 dagen geleden
Kom Us Kieke in Goes vernieuwt tot duurzame en aantrekkelijke dagbesteding en leerwerklocatie

GOES - Voor Stadsboerderij Kom Us Kieke in Goes, een dagbestedingslocatie van zorgorganisatie Gors, begint volgend jaar de bouw van een nieuw pand aan de Watervlietweg.

2 dagen geleden
Subsidie voor versnellen Zeeuws Deltaplan Zoet Water

WISSENKERKE - De provincie Zeeland verleent subsidie voor twee projecten die de beschikbaarheid voor zoet water in Zeeland stimuleren. Er gaat 134.851 euro naar een praktijkproef met zogeheten kreekruginfiltratie op Noordgouwe en 27.000 euro naar landschappelijke inpassing van zoetwaterbassins op Noord-Beveland.

2 dagen geleden