Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tiny church gaat voor het eerst op reis, maar niet zo ver

Tiny church gaat voor het eerst op reis, maar niet zo ver

OVEZANDE - De Ovezandse mobiele kapel gaat voor het eerst op reis. De kapel gaat van de Rooms-katholieke kerk naar woonzorgcentrum NieuwSande van SVRZ.

Van 10.00 uur tot 11.30 uur is de kapel beschikbaar voor de mensen van de aanleunwoningen en van 14.00 uur tot 15.30 uur voor de mensen uit de groepswoningen met begeleiding.

De tiny church staat in de binnentuin. Mensen kunnen in de kapel een kaarsje opsteken, bidden, even een momentje van rust en bezinning nemen en een persoonlijk wenskaartje invullen.

Maria

De wenskaartjes worden in de eerstvolgende viering in de kerk onder de aandacht van Maria gebracht.

Als de pilot met de tiny church slaagt, zal de mobiele kapel naar meer zorgcomplexen in de provincie toegaan. Het kerkje is een idee van Ad Schenk, die zoiets zag tijdens een fietsvierdaagse in Drenthe. “In Beilen hadden we een stop waar zo’n kerkje stond. Ik vond het meteen leuk. Het past bij onze visie”, zegt Schenk. “We willen als parochie open en gastvrij zijn, de dialoog met iedereen aangaan en midden in de samenleving staan. Dat betekent dat als er iets te doen is je daar moet zijn.”

Festival

Het kerkje had dit seizoen eigenlijk al moeten staan op het Klomppop Festivalweekend en andere evenementen in de zomer. “We willen niet lijdzaam toezien hoe er op zaterdag en zondag minder mensen naar de kerk komen. Dan gaan wij wel naar de mensen toe.”

Meer uit Beveland

Kleindochter Leala opent keramiekatelier Ine Haring in Ambachtscentrum Goes

GOES - Leala heeft het keramiekatelier van haar oma Ine Haring geopend in het ambachtscentrum in Goes.

20 uur geleden
Burgernet stopt in september met sms en spraakbericht

DEN HAAG - Burgernet zal binnenkort alleen nog via de app berichten versturen over zoekacties rond inbraken, berovingen, vermiste personen en andere zaken waarvoor de hulp van het publiek wordt gevraagd. De meldingen via sms en spraakberichten komen daarmee te vervallen.

22 uur geleden
Adrz haalt geld op voor Spoedeisende Geneeskunde Onderzoeksfonds

GOES - Zaterdag 27 mei werd op ‘International Emergency Medicine day’ door een team van ziekenhuis Adrz voor de 7e keer de SGO-run gelopen. 

1 dag geleden
Geslaagde Moederdagactie: Honderden gratis taartjes over de toonbank

GOES - Honderden moeders zijn afgelopen Moederdag verrast met een gratis taartje van hun lokale bakker, dankzij de Moederdagactie van de Bode. Alle Vrienden van de Bode mochten kosteloos een taartje ophalen!

1 dag geleden
Man (34) vernielt ruit en steelt bestelbus in Goes

GOES - Een 34-jarige man uit Bergen op Zoom is gisteren na een achtervolging aangehouden in Steenbergen. De man zou in Goes een ruit hebben vernield en een bestelbus hebben gestolen. 

2 dagen geleden
Grote brand Oudelande aangestoken; bewoner (51) aangehouden

OUDELANDE - Voor de brand die donderdagmorgen vroeg een schuur met tientallen caravans verwoestte in Oudelande gaat de politie uit van brandstichting. De 51-jarige bewoner van het naastgelegen huis, dat ook beschadigde raakte, is aagehouden. Hij zit vast voor verhoor.

2 dagen geleden
Traumahelikopter naar ongeluk op boerderij bij 's-Heer Arendskerke

‘s-HEER ARENDSKERKE - Aan de Wissekerkseweg in ‘s-Heer Arendskerke is op donderdagochtend een traumahelikopter geland voor een arbeidsongeval bij een nabijgelegen boerderij. Het slachtoffer werd moet spoed overgebracht naar het ziekenhuis. 

2 dagen geleden