Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tijdrit Binck Bank Tour in Vlissingen

Tijdrit Binck Bank Tour in Vlissingen

VLISSINGEN - De Binck Bank Tour doet woensdag Vlissingen aan. De boulevard en omgeving zijn het decor voor een tijdrit van bijna 11 kilometer. De gemeente Vlissingen roept wielerliefhebbers op om thuis de wedstrijd te volgen op televisie en niet naar het parcours te komen. Er gelden, al vanaf dinsdagavond, verkeersmaatregelen om de wedstrijd in goede banen te leiden.

“De start en finish zijn niet toegankelijk voor publiek”, laat de Vlissingse wethouder Rens Reijnierse weten. “Ook zijn er geen extra festiviteiten na de tijdrit. Bijvoorbeeld de bloemen worden op anderhalve meter afstand overhandigd aan de winnaar.”

Parcours

De renners starten op het Beursplein. Vervolgens rijden zij over de boulevards via het fietspad in de duinen naar de Burgemeester van Woelderenlaan, Bachlaan, Zwaanweg, Dishoekseweg, Verbrandehofweg, Galgeweg, Schubertlaan, Debussylaan, Bachlaan, Burgemeester van Woelderenlaan en Badhuisstraat.

Afsluitingen

De Spuikomweg, Spuistraat, het Bellamypark en de Smalle Kade zijn tussen de start en finish afgesloten. Slechts beperkt is bestemmingsverkeer toegankelijk.

Dinsdag (29 september) zijn vanaf 18.00 uur het Stadhuisplein en het gedeelte van de Paul Krugerstraat tussen de Badhuisstraat en Hobeinstraat afgesloten. Dat is nodig voor opbouwwerkzaamheden en plaatsing van televisie-voertuigen. 

Woensdag (30 september) is de rest van het parcours tussen 11.00 en 18.00 uur afgesloten voor alle verkeer. Het parcours is alleen te voet of per fiets over te steken. Dit kan alleen op punten waar begeleiders staan. Afhankelijk van de snelheid van de wielrenners kunnen de tijden van de wegafsluitingen iets afwijken. 

Aandacht

Door de coronamaatregelen verloopt de wielrenwedstrijd minder feestelijk, maar de gemeente is blij met de (internationale) aandacht die het Vlissingen oplevert. “Een helikopter vliegt over de boulevard en omgeving om filmbeelden te maken.”

Kijk voor meer informatie op www.binck.nl/binckbanktour.

Meer uit Vlissingen

Mogelijke sinkhole in Irislaan

VLISSINGEN -  Door de weersomstandigheden van storm Louis is er een verzakking ontstaan op de Irislaan in Vlissingen. De brandweer heeft een gedeelte van de straat afgezet.

15 uur geleden
Lion Storage kondigt bouw van Nederlands grootste batterij aan in Vlissingen

VLISSINGEN - De Haagse batterijfabrikant Lion Storage heeft plannen bekend gemaakt om een grootschalig energieopslagproject te realiseren in Vlissingen. Dit project, genaamd 'Mufasa', zal een vermogen hebben van 364 megawatt en een capaciteit van 1.457 megawattuur, waarmee het de grootste batterij van Nederland zal worden. De bouw van dit project moet worden voltooid in 2026.

16 uur geleden
Forse schade bij ongeval kruising Oost-Souburg

VLISSINGEN - Bij een botsing op de kruising van de A58 en de Sloeweg in Vlissingen zijn twee auto's beschadigd geraakt. Er raakte niemand gewond.

1 dag geleden
Kunstwerk Kees Keizer is nog net niet verloren

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen is voornemens om de voormalige Markusschool aan de Falckstraat af te breken. Kunstenaar Ko de Jonge maakt zich zorgen over de toekomst van de 'Gevleugelde Leeuw' die aan de gevel van het schoolgebouw uit 1969 hangt. Het kunstwerk is gemaakt door de West-Brabantse beeldhouwer Kees Keizer.

1 dag geleden
De Vissershaven is eindelijk uit de steigers

VLISSINGEN - Het was voor veel Vlissingers al lange tijd een doorn in het oog: de steigers bij voormalig restaurant De Vissershaven. Maar de schilderwerkzaamheden zijn nagenoeg afgerond en gisteren en vandaag zijn dan toch eindelijk de steigers verwijderd en tonen de panden zich weer in volle glorie.

2 dagen geleden
Vlissingse wethouder Sal Cracau legt functie neer

VLISSINGEN - De Vlissingse wethouder Sal Cracau (VVD) heeft dinsdag zijn ontslag ingediend.

3 dagen geleden
Auto uitgebrand in Willem van de Veldelaan in Vlissingen

VLISSINGEN - Een personenauto is maandagavond in vlammen opgegaan in de Willem van de Veldelaan in Vlissingen. Ook een tweede voertuig liep schade op. Er raakte niemand gewond. De politie onderzoekt de zaak.

3 dagen geleden