Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tijdelijke woonunits voor opvang Oekraïners aan Kleverskerkseweg in Middelburg

Tijdelijke woonunits voor opvang Oekraïners aan Kleverskerkseweg in Middelburg

MIDDELBURG- Het college van gemeente Middelburg heeft besloten tijdelijke woonunits aan de Kleverskerkseweg te plaatsen als extra opvanglocatie voor ontheemden uit Oekraïne. Voor de opvang van ontheemden uit Oekraïne zijn in de gemeente Middelburg de laatste maanden meerdere gemeentelijke opvangplekken beschikbaar gekomen. Door de aanhoudende vluchtelingenstroom uit Oekraïne, is er meer huisvesting nodig. Daar komt bij dat voor de korte en middellange termijn huisvesting beschikbaar moet zijn voor Oekraïense ontheemden die om verschillende redenen niet meer bij gastgezinnen kunnen blijven. Ook zijn er in het najaar aflopende huurcontracten. Daarom zijn er alternatieven nodig.

De gemeente Middelburg ziet een goed alternatief in de huur van tijdelijke woonunits. Die voorzien in woonruimte voor maximaal 48 personen. De woonunits zijn speciaal samengesteld om toegepast te worden als tijdelijke woning. Wethouder Jeroen Louws: “Voor de plaatsing van de woonunits hebben we vier kansrijke locaties tegen elkaar afgewogen, waarbij de volgende criteria zijn beoordeeld: afstand tot openbaar vervoer en voorzieningen, eigendom kavel, woonkwaliteit, aanwezigheid nutsvoorzieningen en eventuele aanvullend uit te voeren werkzaamheden. In onze beoordeling hebben we ook betrokken de vraag hoe snel de units geplaatst kunnen worden. Daarbij ging het om de volgende locaties: Bachweg, Walcherseweg, Ramsburg en Kleverskerkseweg. Na het toetsen van de criteria op deze locaties stellen wij de locatie Kleverskerkseweg aan te merken voor het plaatsen van de units voor tijdelijke huisvesting Oekraïense ontheemden. We verwachten de woonunits begin 2023 te plaatsen en aan te sluiten op het gas, water en licht.”

Huidige gemeentelijke opvanglocaties
Op dit moment vangt de gemeente Middelburg Oekraïense vluchtelingen op in een voormalig schoolgebouw aan de Keurhove 3, zes woningen in Arnemuiden, één woning in Middelburg én vijf studentenkamers aan de Kanaalweg. Ook voor de Kanaalweg wordt gekeken naar uitbreiding van het aantal studentenkamers. Het schoolgebouw aan de Keurhove 3 biedt ruimte aan maximaal 48 Oekraïense vluchtelingen en is voor de langere termijn beschikbaar. De zeven woningen en vijf studentenflats zijn tijdelijke plekken, variërend van 2 maanden tot een jaar. Dat betekent dat de gemeente ook voor de vluchtelingen op deze locaties op korte en langere termijn alternatieve opvanglocaties nodig heeft.

Meer uit Middelburg

Fiets mee met de unieke Inspiratie Fietstocht door Zeeland

MIDDELBURG/DOMBURG - Op 31 mei organiseert Cycling 4 Climate een Inspiratie Fietstocht door Zeeland. Tijdens de fietstocht bezoek je lokale initiatieven op het gebied van duurzaamheid. De organisatie heeft twee routes uitgezet: de Walcherenroute van 62 kilometer en de Bikkelroute van 135 kilometer. Inschrijven kan op Inspiratietochten - Cycling 4 Climate.

7 uur geleden
Kunst-en cultuurroute Middelburg is 'Vol Kunst'

Tijdens de Kunst- en cultuurroute zondag 2 juni zijn ateliers, galeries en musea in de binnenstad van Middelburg geopend van 13.00 tot 17.00 uur. 

14 uur geleden
Zomerverwachting: warme en wisselvallige zomer

REDACTIE - We moeten ons waarschijnlijk opmaken voor een warme en wisselvallige zomer. Het kletsnatte weer van deze lente zet niet door, maar wel blijft het wisselvallig en warm. De kans op zomerse warmte is groter dan gebruikelijk, maar ook regen- en onweersbuien zijn vaak van de partij. Dat blijkt uit een blik op de seizoensmodellen en andere indicatoren voor de komende zomer.

17 uur geleden
De Zeeuwse Leefstijlroute: werken aan een gezonde leefstijl

MIDDELBURG - Persoonlijke doelen, verbeteren van de conditie, verminderen van medicijngebruik, samen wandelen en gezelligheid. Het zijn enkele ingrediënten van het leefstijlprogramma 'De Zeeuwse Leefstijlroute' die ook in de gemeente Middelburg weer van start gaat.

1 dag geleden
Informatiemarkt fiets- en autoparkeerbeleid: 'zoeken naar balans'

MIDDELBURG - Gemeente Middelburg wil een plaats zijn en blijven waar je prettig kan wonen, werken en recreëren. In verband met de te verwachten groei van het aantal inwoners is het noodzakelijk om het fiets- en autoparkeerbeleid anders te organiseren. We gaan voor een autoluwe binnenstad met meer ruimte voor ontmoeting, bewegen en groen. Het parkeerbeleid voor fietsen en auto's is, als onderdeel van de omgevingsvisie 2050, een belangrijk instrument dat we kunnen inzetten om de stad leefbaar en bereikbaar te houden.

1 dag geleden
Vrouw onder invloed belandt met auto in sloot op de Oude Vlissingseweg [UPDATE]

MIDDELBURG- Op de Oude Vlissingseweg, ter hoogte van het tankstation, is zaterdagavond een vrouw met haar auto de sloot in gereden. De ter plaatse gekomen politie nam een alcoholtest af bij de vrouw. Omdat de test positief was werd de vrouw aangehouden op verdenking van rijden onder invloed en meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek. 

1 dag geleden
Twee scooters komen met elkaar in botsing op de Pottenmarkt

MIDDELBURG- Op de Pottenmarkt zijn zaterdagmiddag twee scooters met elkaar in botsing gekomen. Beide bestuurders werden ter plekke medisch onderzocht door het ter plaatse gekomen ambulancepersoneel. Niemand hoefde overgebracht te worden naar het ziekenhuis. Beide scooters liepen schade op door het ongeval.

1 dag geleden