Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tientallen uit Nederland gestolen zadels teruggevonden in Polen

Tientallen uit Nederland gestolen zadels teruggevonden in Polen

TJALHUIZUM (ANP) - De politie heeft in Polen tachtig paardenzadels teruggevonden die waarschijnlijk bij meerdere inbraken in heel Nederland zijn buitgemaakt. Het gaat onder meer om inbraken begin juni in het Friese Tjalhuizum en Abbega, meldt de politie Noord-Nederland donderdag. Een 32-jarige man is in Polen opgepakt op verdenking van heling, onderzocht wordt of hij ook betrokken is bij de diefstallen.

In de nacht van 2 op 3 juni werden in Tjalhuizum en Abbega tientallen zadels gestolen uit de stal. De gedupeerden schatten de totaalwaarde op 150.000 euro. "De nacht erop werden in Haskerhorne nog eens vier zadels gestolen. De politie startte een onderzoek", aldus de politie. Het bleek dat in mei en juni ook in Midden- en Zuid-Nederland zadels waren gestolen.

Gedupeerden ontdekten dat de zadels op een Poolse vraag- en aanbodsite te koop werden aangeboden en meldden dit aan de politie. In samenwerking met de Poolse politie volgde een inval bij de aanbieder van de zadels. Hij is opgepakt op verdenking van heling. "De zadels zijn in beslag genomen en momenteel is de politie bezig om de zadels te identificeren, zodat ze in overleg met de Poolse autoriteiten kunnen worden teruggegeven aan de rechtmatige eigenaren."

Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Meer uit Binnenland

Inwoner van Arnhem komt om bij brand

ARNHEM (ANP) - Een inwoner van Arnhem is in de nacht van vrijdag op zaterdag omgekomen bij een brand in een woning aan de John Lennonstraat. Dat meldt de politie Gelderland op X. De politie doet onderzoek naar de toedracht van de brand.

28 minuten geleden
Lichten grootste kerstboom van het land voor 25e keer ontstoken

IJSSELSTEIN (ANP) - De lichten in de grootste kerstboom van het land gaan zaterdag voor de 25e keer aan. De grote zendmast in IJsselstein, ook wel de Gerbrandytoren, is weer omgebouwd tot kerstboom. Eind november zijn de 120 energiezuinige ledlampen in de toren, aan de snelweg A2, gehesen. Het toplicht is op 360 meter hoogte geïnstalleerd.

29 minuten geleden
Burgemeester van Vlaardingen sluit woningen wegens explosies

VLAARDINGEN (ANP) - Burgemeester Bert Wijbenga van Vlaardingen heeft besloten twee woningen te sluiten wegens een nieuwe explosie in de Koninginnestraat. Dat maakte de gemeente in de nacht van vrijdag op zaterdag bekend. Een woning in de Gretha Hofstralaan en een woning en aangrenzend een bedrijfspand in de Koninginnestraat werden gesloten.

1 uur geleden
Milieuorganisatie vecht natuurvergunning Schiphol aan bij rechter

SCHIPHOL (ANP) - Mobilisation for the Environment (MOB) vecht samen met Greenpeace Nederland en Milieudefensie de natuurvergunning voor Schiphol aan bij de rechter. De milieuorganisatie kondigde dat eind september al aan, en heeft vrijdag een beroepschrift naar de rechtbank gestuurd. Volgens MOB had de vergunning niet verstrekt mogen worden vanwege "grove inhoudelijke en procedurele gebreken".

4 uur geleden
Mark Rutte wenst Nederlandse televisie 'veel Matthijs' toe

HILVERSUM (ANP) - Mark Rutte vindt het "mooi" dat Matthijs van Nieuwkerk weer terugkomt op de Nederlandse televisie. Dat heeft de demissionair minister-president gezegd in gesprek met Jaïr Ferwerda, in de RTL-talkshow Beau.

4 uur geleden
Burgemeester: volgend jaar schadefonds voor ondernemers Ter Apel

TER APEL (ANP) - Ondernemers in Ter Apel kunnen naar verwachting ergens begin volgend jaar gebruikmaken van een schadefonds voor extra kosten die ze maken door overlast van asielzoekers. Burgemeester Jaap Velema van Westerwolde, waar Ter Apel onder valt, heeft dat deze week aan de gemeenteraad medegedeeld.

7 uur geleden
Lab: kwart van de schapen bij bedrijven met blauwtong stierf

DEVENTER (ANP) - In de eerste twee maanden van de blauwtonguitbraak zijn 37.000 schapen meer gestorven dan normaal. Dat meldt het laboratorium Royal GD op basis van een analyse van de uitbraak. Bij beroepsmatige schapenhouders die minstens zes weken geplaagd zijn met het virus stierf gemiddeld 25 procent van de dieren.

9 uur geleden