Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tientallen extra ondergrondse containers voor afval in Middelburg

Tientallen extra ondergrondse containers voor afval in Middelburg

MIDDELBURG - In aanloop naar de invoering van diftar gaat de gemeente Middelburg zeker veertig extra ondergrondse containers voor kunststof plaatsen.

Ook komen er bij appartementencomplexen extra zuilen voor groente- en fruitafval. Dat zegt het college van burgemeester en wethouders in een memo aan de gemeenteraad. Inwoners krijgen de komende dagen een brief in de bus. Op welke locaties de extra containers en zuilen komen is nog niet bekend.

Honderd

Net als andere gemeenten wil Middelburg het aantal kilo’s restafval per inwoner terugdringen naar honderd kilo. Om dat te bereiken heeft ze eerder gekozen voor het diftar-systeem. Inwoners betalen dan elke keer als ze hun grijze kliko buiten zetten. Het bedrag maakt Middelburg in november bekend.

Basistarief

Vanaf 1 januari 2020 gaan inwoners dat dan per keer betalen, bovenop een basistarief. Voor het systeem zijn nieuwe containers nodig, met een chip die telt hoe vaak de kliko wordt geleegd. De gemeente deelt deze voor juli uit. Informatie over de omruildata volgt. Vanaf juli gaat de gemeente proefdraaien, maar er moet pas vanaf 1 januari worden betaald voor de grijze container.

Pas

Mensen die gebruik maken van ondergrondse containers krijgen een nieuwe afvalpas. In de ondergrondse containers kan in de toekomst maximaal veertig in plaats van zestig liter. “We doen dat omdat u bij het goed scheiden veel minder restafval heeft.”

Meer uit Middelburg

Junior Hrieps morgen van start

GRIJPSKERKE - Vrijdag 10 mei 2024 gaat Mini Mundi Junior Hrieps van start. 

2 uur geleden
Vrouwenpolderse dagen

VROUWENPOLDER - Voor jong & oud is er meer dan genoeg te beleven tijdens de Vrouwenpolderse dagen. Van kinderkermis tot schatgraven, van braderie tot paardentram en van kleedjesmarkt tot lasergamen. 

6 uur geleden
Nieuwe locatie voor Omroep Zeeland

OOST-SOUBURG -  De publieke omroep van de provincie gaat verhuizen naar een nieuwe locatie aan de Prins Hendrikweg op de Kenniswerf in Vlissingen. Het mediabedrijf is nu gevestigd in Oost-Souburg. De omroep heeft overeenstemming bereikt met vastgoedontwikkelaar Kennedy West uit Hulst, de eigenaar van het terrein bij de Keersluisbrug. Kennedy West gaat het terrein opnieuw ontwikkelen onder de naam "Hendrik Dock".

19 uur geleden
Dag van de piano op CSW Toorop met workshops van Robijn Tilanus

Op woensdag 15 mei organiseert CSW Toorop Talent College in samenwerking met Muziekschool Zeeland en boekhandel De Drvkkery, de Dag van de Piano.

1 dag geleden
Subsidieregeling Zeeland in Stroomversnelling opnieuw open voor 1 miljoen euro

MIDDELBURG/DOMBURG -  De subsidieregeling Zeeland in Stroomversnelling is verlengd voor een periode van 4 jaar (2024-2027). Dat hebben Gedeputeerde Staten, na een succesvolle eerste vier jaar, op dinsdag 7 mei besloten. De eerste openstelling voor haalbaarheidsonderzoeken en demonstratieprojecten binnen deze nieuwe periode gaat open op 10 mei 2024 en kent een subsidieplafond van € 1.000.000. De openstelling sluit op 13 september 2024 17.00. Het geld is beschikbaar gesteld door Zeeuwse gemeenten en Provincie Zeeland. Ook vanuit de Regio Deal North Sea Port District wordt een bijdrage gedaan om tot dit bedrag te komen.

1 dag geleden
Gemeenteraad beveelt Yvonne van Mastrigt aan als nieuwe burgemeester van Middelburg

Vanwege het vertrek van burgemeester Harald Bergmann heeft de gemeente Middelburg een nieuwe burgemeester gezocht. Vanavond heeft de gemeenteraad besloten dat zij Yvonne van Mastrigt (1965) aanbeveelt als nieuwe burgemeester van Middelburg.

1 dag geleden
Hulpdiensten ingezet voor melding ongeval Schroeweg Middelburg

MIDDELBURG - De politie en ambulancedienst zijn vanmiddag ingezet voor een melding van een ongeval op de Schroeweg in Middelburg. Een man is medisch nagekeken.

1 dag geleden