Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Thyssenkrupp verhoogt verwachtingen door vraag uit China

Thyssenkrupp verhoogt verwachtingen door vraag uit China

ESSEN (ANP/BLOOMBERG) - Het Duitse industrieconcern Thyssenkrupp schroeft de verwachtingen wat betreft de winst en de omzet in het lopende boekjaar opnieuw op. Dat doet het concern na beter dan verwachte resultaten in het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar, ingegeven door een grote vraag naar industriële onderdelen en componenten voor de autosector uit China.

Het concern rekent in het huidige boekjaar dat loopt tot en met september op een bedrijfswinst van enkele honderden miljoenen euro's, voor aftrek van belastingen en rentes. Eerder dacht ThyssenKrupp quitte te kunnen spelen. Ook qua orders kijkt het industrieconcern positiever vooruit.

Onlangs bleek dat de Chinese import in april onverwacht hard is gegroeid, wat betekent dat de op een na grootste economie van de wereld weer flink op stoom komt. Wel tekenden economen eerder al op dat het herstel van de bedrijvigheid in het land weliswaar doorzette, maar door het chiptekort, wereldwijde logistieke problemen en stijgende transportprijzen wel langzamer is dan verwacht.

Staalproductie

Topvrouw Martina Merz van Thyssenkrupp waarschuwde dat het bedrijf er nog niet is. Al voor de coronapandemie had Thyssenkrupp het moeilijk vanwege structurele problemen met zijn divisie voor staalproductie. Gesprekken over fusies met onder meer Tata Steel en Liberty Steel liepen op niets uit. Thyssenkrupp maakte vorig maand een nieuwe ontslagronde bekend waarin 750 banen verdwijnen. Die komen bovenop de duizenden banen die al verdwenen door de coronacrisis.

Thyssenkrupp sloot het tweede kwartaal van het boekjaar af met een omzet uit voortgezette activiteiten van 8,6 miljard euro. Dat was 4 procent meer dan een jaar eerder. De orders dikten met 14 procent aan tot eveneens 8,6 miljard euro. Het bedrijfsresultaat was 220 euro positief waar een jaar eerder een verlies van 279 miljoen euro werd geboekt.

Meer uit Financieel

Brussel komt alsnog met boete voor Intel om marktmisbruik

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie komt alsnog met een boete van ruim 376 miljoen euro voor chipfabrikant Intel in een slepende zaak rond marktmisbruik.

30 minuten geleden
Economische bedrijvigheid eurozone krimpt iets minder sterk

LONDEN (ANP) - De economische bedrijvigheid in de eurozone is in september iets minder sterk gekrompen dan een maand eerder. Dat kwam vooral doordat de activiteit in de dienstensector wat minder sterk afnam. De krimp in de industriesector viel wel iets groter uit dan in augustus, meldde marktonderzoeker S&P Global op basis van voorlopige cijfers. In de industrie gaan de zaken al enige tijd minder goed door dalende orders en een afgenomen productie.

1 uur geleden
Elektronicaketen BCC failliet verklaard

AMSTERDAM (ANP) - De rechtbank in Amsterdam heeft elektronicaketen BCC failliet verklaard, meldt de rechtbank vrijdag. Donderdag vroegen de curatoren het faillissement aan. De keten had al een tijd last van financiële problemen en had eerder uitstel van betaling aangevraagd.

2 uur geleden
Bloomberg: China overweegt versoepeling aandelenbezit buitenland

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - China overweegt om de regels te versoepelen die het aandelenbezit van Chinese bedrijven vanuit het buitenland beperken. Dit melden ingewijden. China beperkt het totale aandelenbezit voor mensen uit andere landen in Chinese bedrijven nu tot 30 procent, waarbij één individuele buitenlandse aandeelhouder niet meer dan 10 procent mag houden. Het is nog niet duidelijk wat de nieuwe limieten worden.

2 uur geleden
Techinvesteerder Prosus sterkste stijger in lagere AEX

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak is vrijdag verder weggezakt na de recente verliesbeurten. Prosus was de sterkste stijger bij de Amsterdamse hoofdfondsen met een winst van 3,5 procent. De techinvesteerder profiteerde van een koersherstel in de Chinese techsector, waarin het grote belangen heeft. Een dag eerder behoorde Prosus nog tot de grootste dalers.

3 uur geleden
Kans op slagen megaovername gamebedrijf door Microsoft groeit

LONDEN (ANP/RTR) - De Britse toezichthouder voor de markt neigt ernaar de overname van gamebedrijf Activision Blizzard door softwareconcern Microsoft goed te keuren. Die twee bedrijven kregen eerder geen toestemming vanuit Londen om samen te gaan uit angst voor de grote macht die ze samen zouden kunnen uitoefenen op de markt voor games in de cloud. Nieuwe beloftes om genoeg concurrentie over te houden nemen die bezwaren weg, schrijft de Competition and Markets Authority (CMA) nu.

4 uur geleden
Rentezorgen houden Damrak in de greep

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak lijkt vrijdag iets verder weg te zakken na de recente verliesbeurten. Sinds het rentebesluit van de Federal Reserve staat de stemming op de beurzen onder druk. De Amerikaanse centrale bank hield de rente deze week weliswaar onveranderd, maar hintte wel op een verdere verhoging later dit jaar. Ook gaf de Fed aan dat het rentetarief in de grootste economie ter wereld langer hoog zal blijven om de inflatie onder controle te krijgen.

4 uur geleden