Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Thuisbegeleider Sandra Melk: 'Ik ben zo gelukkig met het werk dat ik nu doe'

Thuisbegeleider Sandra Melk: 'Ik ben zo gelukkig met het werk dat ik nu doe'

GOES - Sandra Melk is sinds januari werkzaam bij zorgorganisatie Gors. Als thuisbegeleider op Schouwen-Duiveland begeleidt en ondersteunt zij cliënten bij hun woonvragen. Haar werk maakt het voor cliënten mogelijk zelfstandig te wonen in hun vertrouwde woon- en leefomgeving, afgestemd op hun mogelijkheden, wensen en ambities. Sandra: “Ik ben zo gelukkig met het werk dat ik nu doe!”

Sandra, hoe ziet jouw werkdag er ongeveer uit?

“De hulpvragen van cliënten zijn heel divers. Dat maakt elke werkdag anders en die afwisseling maakt het werk ook zo leuk. Met een cliënt met niet-aangeboren hersenletsel ging ik bijvoorbeeld koken. Hij was kok, maar onzeker geworden over zijn kunnen. Dan gaan we samen aan de slag. Inmiddels kookt hij weer zelf voor zijn gezin. Het volgende dat ik samen met hem wil gaan doen is het aanpakken van hun tuin. Hij ziet daar tegenop. Dan maak ik een stappenplan om het project overzichtelijker te maken. Straks ga ik langs bij een cliënt in Renesse. Hij komt de deur niet veel uit vanwege zijn gezondheid. Hij geniet als mijn collega en ik langskomen. We praten wat, hij vertelt over zijn leven en alles wat hij heeft meegemaakt en ondertussen ondersteunen we waar het nodig is. Ik bezoek cliënten altijd samen met een van mijn collega’s. Dat is fijn, omdat we met elkaar kunnen overleggen. Mijn werkdag plan ik in overleg met mijn collega’s en cliënten. Ik rij over het hele eiland om cliënten te bezoeken. Dat geeft me een vrij gevoel.’’

Je werkt nog niet zo lang bij Gors?

“Klopt, sinds januari van dit jaar. Ik werk al 25 jaar in de zorg. Ik ben begonnen in de gehandicaptenzorg in Rotterdam. Later heb ik als coördinator van drie dagbestedingscentra en als teamleider gewerkt. Maar dat wat ik het leukste vind aan werken in de zorg, namelijk het cliëntcontact, miste ik bij die laatste twee banen. Nu werk ik af en toe op kantoor, maar toen zat ik daar zo ongeveer de hele dag. Ik zag amper cliënten terwijl dat nou juist is waar ik energie van krijg. Daarom besloot ik weer de werkvloer op te gaan. Dat is een goede keuze geweest, ik ben zo gelukkig met het werk dat ik nu doe!’’

Je werkte in Rotterdam, kom je uit Zeeland?

“Nee, ik kom oorspronkelijk uit Rotterdam en nu woon ik in Zierikzee. Ik zocht een mooie plek om te wonen, dat is gelukt! Ik hou van Rotterdam maar wilde meer natuur om me heen, dat heb ik hier. Mijn vriend en ik hebben een latrelatie, hij woont in Rotterdam. Als ik bij hem ben vind ik het heerlijk om de grote stad in te duiken. Dit is voor mij het beste van twee werelden.”

Je hebt 25 jaar ervaring en de vraag naar goede mensen in de zorg is groot. Waarom heb je voor Gors gekozen als werkgever?

“In de vacature voor thuisbegeleider van Gors zag ik de dingen waar ik gelukkig van word in mijn werk. Het contact met cliënten, de tijd die je voor ze kunt nemen en de vrijheid die je als medewerker krijgt. En de collega’s zijn super. We hebben een goed en kundig team. Wat voor mij het allerbelangrijkste blijft is het contact met cliënten. Dat ze zeggen, ‘Het was fijn dat je er was’ en ‘Bedankt voor het gesprek’. Dat is zo waardevol aan dit werk, je kunt echt iets betekenen. Het is niet zwaar voor mij, ik heb juist energie over!’’

PASPOORT:

Naam:
Sandra Melk

Leeftijd:
50 jaar

Opleiding:
Maatschappelijk werk

Woonplaats:
Zierikzee

Burgerlijke staat:
latrelatie

Hobby’s:
Wandelen, lezen, sporten

Meer uit Beveland

Bouw brandweerkazerne Goes is begonnen

GOES - De bouw van de nieuwe brandweerkazerne Goese Poort, aan de 's-Heer Hendrikskinderendijk in Goes, is begonnen. Woensdag gaven wethouder Joan Veldhuizen van de gemeente Goes en directeur Joke Gaemers van de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) het startsein door symbolisch de eerste paal van de kazerne de grond in te slaan.

2 uur geleden
Jaarlijkse Dodenherdenking en kranslegging Colijnsplaat

COLIJNSPLAAT - Programma Dodenherdenking Colijnsplaat 4 mei 2024

17 uur geleden
Hertenkamp 's-Heerenhoek in handen van dorpsbewoners

's-HEERENHOEK - "We hebben er een paar huisdieren bijgekregen", vertelt Elina Janse uit 's-Heerenhoek. Met haar buurman René Ars heeft ze het beheer van het hertenkamp, bij hen om de hoek, overgenomen van de gemeente Borsele. Bij het ondertekenen van het contract dinsdag deden ze ook nieuwe plannen uit de doeken. "We willen het hertenkamp uitbreiden met extra dieren en meer ruimte en een natuurlijke drinkpoel aanleggen."

22 uur geleden
Hoedekenskerke herdenkt op 4 mei

HOEDEKENSKERKE - Op zaterdag 4 mei zullen ook in Hoedekenskerke de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en militaire handelingen nadien worden herdacht. 

1 dag geleden
Afsluitingen N57 Oosterscheldekering uitgesteld

KAMPERLAND - Op donderdag 2, maandag 6 en woensdag 8 mei is de N57 van De Banjaard (Kamperland) tot de Kraaijensteinweg (Westenschouwen) tussen 9.00 en 15.00 uur een half uur afgesloten, vanwege werkzaamheden aan de Oosterscheldekering.

1 dag geleden
Gratis ambachtelijke moederdagappelkruimeltaart van de Smulkamer in Goes voor Vrienden van de Bode

GOES - Zondag 12 mei is het Moederdag en dankzij de Smulkamer in Goes kun je je moeder een overheerlijk cadeau geven: een verse, ambachtelijke roomboter appelkruimeltaart. En nog feestelijker: Vrienden van de Bode krijgen zo'n zespersoonstaart gratis!

1 dag geleden
Wereldberoemd schrijverspaar Nicci French bezoekt Goes

GOES - Vrijdag 10 mei komt het wereldwijd succesvolle, Britse schrijversduo Nicci French naar Goes voor de promotie van hun nieuwe boek.

1 dag geleden