Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Thuisadministratie Walcheren zoekt vrijwilligers

Thuisadministratie Walcheren zoekt vrijwilligers

VLISSINGEN - Handig met cijfers? Goed in ordenen van de administratie? Ben je handig met beeld/videobellen en heb jij HBO werk- en denkvermogen. Help je graag iemand zijn administratie weer op orde te krijgen? Ben je gemiddeld 2 uur beschikbaar per week? Zo ja, meld je dan aan als vrijwilliger Thuisadministratie of bij het jongerenproject Get a Grip bij Humanitas Walcheren.

Vrijwilligers vormen de spil in het project Thuisadministratie. Want hulp ‘van buitenaf’ is nodig om mensen die in problemen dreigen te komen of in de problemen zijn geraakt weer grip op hun situatie te laten krijgen. De inzet van vrijwilligers is onbetaalbaar, figuurlijk maar ook letterlijk. 

Je bent er voor alle mensen (deelnemers) die tijdelijk niet (meer) in staat zijn om zelf die administratieve handelingen te verrichten die nodig zijn om financiële problemen te voorkomen en op te lossen en die daarvoor niet kunnen terugvallen op hun eigen netwerk. Je helpt (maximaal een jaar) bij het op orde brengen en houden van de financiële zaken. Je probeert door wekelijks te contacten met je deelnemers hun zelfredzaamheid te vergroten waardoor ze weer grip kunnen krijgen op hun geldzaken. Is een schuldhulpverleningstraject echter onvermijdelijk, dan begeleid je daarbij. Je helpt vanuit de mogelijkheden van de deelnemer. De deelnemer houdt de zeggenschap en blijft zelf verantwoordelijk over alle handelingen.

Wij bieden: Zinvol vrijwilligerswerk, gerichte opleidingen, onkostenvergoeding, vrijwilligersverzekering, begeleiding en intervisie en mogelijkheden tot persoonlijke groei.

Humanitas Thuisadministratie is actief op Walcheren. Als je bent geïnteresseerd bent naar de functie van vrijwilliger Thuisadministratie Walcheren/Get a Grip stuur dan je CV naar: Thuisadministratie Walcheren/Get a Grip, email: [email protected], www.humanitaszeeland.nl, tel. 06-57643906. Info: projectcoördinator Peter Veen.

Meer uit Vlissingen

Molukse graven krijgen beschermde status

VLISSINGEN - De graven van Molukse KNIL-militairen op de begraafplaatsen in Oost-Souburg en Vlissingen krijgen een beschermde status. De gemeente Vlissingen neemt daarmee ook de grafrechten over.

8 uur geleden
Rijkswaterstaat stelt werk aan A58 bij Vlissingen uit; snelweg volgend weekeinde afgesloten

VLISSINGEN - Vanwege de ongunstige weersverwachting werkt Rijkswaterstaat dit weekeinde niet aan de snelweg A58 tussen Vlissingen en Arnemuiden. Ze verplaatst deze klus naar volgend weekeinde. Dan is de A58 afgesloten van zaterdag 16 december 21.00 uur tot maandag 18 december 6.00 uur in de richting van Bergen op Zoom, tussen afslag Vlissingen en afslag Ritthem.

1 dag geleden
Duizend boompjes krijgen nieuwe stek in Vlissingen

VLISSINGEN - Dit najaar organiseerde de Zeeuwse Milieufederatie (ZMf) voor het derde jaar op rij een uitdeelactie gratis inheemse boompjes. Inwoners van Vlissingen die boompjes hebben besteld kunnen deze zaterdag 9 december afhalen op de Stadswerf aan de Vredehoflaan. De ZMf deelt in de hele provincie 18.000 boompjes uit en wil zo bijdragen aan de vergroening van Zeeland.

1 dag geleden
Boekenliefhebbers gezocht voor Walcherse leesclub

VLISSINGEN - Samen over boeken praten is leuk én verrijkend. Je bekijkt een boek met andere ogen en ontmoet gelijkgestemden. In Walcheren worden boekenliefhebbers gezocht voor diverse leesclubs. “Ik wil al heel lang meer lezen, maar het komt er maar niet van." zegt één van de belangstellenden. “Ik hoop dat dit met een leesclub eindelijk gaat lukken."

1 dag geleden
Bomen moeten wijken voor droge voeten

VLISSINGEN - Het parkeerterrein Hofje de Pauw wordt opnieuw bestraat. Er is al enige tijd sprake van wateroverlast doordat de kolken aan het eind van de parkeervakken staan en de wortels van de bomen de verharding omhoog drukken. De werkzaamheden duren tot en met 22 december.

2 dagen geleden
Avond rond klimaat met De Kift in de Piek

VLISSINGEN - Vrijdag 8 december speelt fanfarepunkband De Kift in de Piek in het kader van een gespreksavond rond klimaatverandering. Daarnaast zijn er sprekers en worden bezoekers uitgenodigd om mee te praten.

2 dagen geleden
Vier auto's betrokken bij botsing Paul Krugerstraat

VLISSINGEN - Vier auto's zijn woensdagmiddag betrokken geraakt bij een kleine kettingbotsing op de Paul Krugerstraat in Vlissingen. Het bleef gelukkig bij materiële schade.Een blauwe Fiat Punto en een zwarte Range Rover kwamen rond 14 uur met elkaar in botsing, vermoedelijk tijdens een parkeermanoeuvre. Door de aanrijding botste de Fiat tegen een geparkeerd staande witte Subaru. Deze reed op zijn beurt tegen een blauwe Fiat Panda. Dit laatste voertuig had een trekhaak en raakte daardoor op het eerste zicht niet beschadigd.De Fiat Punto en de Range Rover liepen beide schade op aan een voorwiel. Deze voertuigen moesten worden opgehaald door bergingsbedrijven. Bij het ongeluk bleek niemand gewond te zijn geraakt. Vanwege de botsing was de Paul Krugerstraat tijdelijk afgesloten tussen de kruising met de Industrieweg en de kruising bij de Keersluisbrug.

3 dagen geleden