Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Thriller Tenet beste bioscoopopening 2020

Thriller Tenet beste bioscoopopening 2020

AMSTERDAM (ANP) - De actiethriller Tenet van regisseur Christopher Nolan heeft afgelopen weekend in de Nederlandse bioscopen een record gevestigd, meldt distributeur Warner Bros. maandag. Met een opbrengst van 1,58 miljoen euro is het de filmtitel met het meest succesvolle openingsweekend van 2020. Het vorige record stond op naam van de oorlogsfilm 1917.

De film, die vertelt over twee spionnen die een Derde Wereldoorlog moeten zien te voorkomen, trok tot nu toe 149.000 bezoekers. Ook in andere Europese landen vestigde Tenet het afgelopen weekend records. De film opende in Europa en niet in de VS omdat daar vanwege de coronacrisis nog veel zalen gesloten zijn.

Tenet wordt gezien als een belangrijke testcase voor de filmsector. Het is de eerste blockbuster die Hollywood uitbrengt sinds de bioscopen half maart overal ter wereld de deuren moesten sluiten vanwege het coronavirus. In Nederland mogen bioscopen sinds 1 juni weer bezoekers ontvangen, maar wel met beperkingen. Het is daarom des te opmerkelijker dat Tenet het record heeft gebroken.

Extra voorstellingen

De thriller, met in de hoofdrollen John David Washington en Robert Pattinson, draait in 137 bioscoopzalen. Pathé, de grootste bioscoopexploitant van Nederland, programmeerde de afgelopen dagen in de ochtend en de late avonduren extra voorstellingen om aan de vraag te kunnen voldoen. "We merken dat veel mensen hebben zitten wachten op nieuwe titels", stelt een woordvoerder van Pathé. "De hele branche heeft er heel hard aan gewerkt om te garanderen dat mensen in de bioscopen veilig, met inachtneming van de RIVM-regels, weer van films kunnen genieten."

Ook bioscopen Eye in Amsterdam en KINO in Rotterdam, waar de speciale 70mm-versie van Tenet te zien is, hebben de afgelopen dagen en de komende week extra vertoningen ingepland. Tot nu toe zijn alle zalen uitverkocht geweest.

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

1 jaar geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

1 jaar geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

1 jaar geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

1 jaar geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

1 jaar geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

1 jaar geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

1 jaar geleden