Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Thoolse vrijwilligers moeten langer wachten op feestje

Thoolse vrijwilligers moeten langer wachten op feestje

THOLEN - De Vrijwilligersavond voor Thoolse vrijwilligers is verplaatst naar 2022. Het lokaal comité heeft dus besloten om dit jaar geen vrijwilligersavond in de gemeente Tholen te organiseren. “De vrijwilligersavond kan door het nog steeds gelden van de 1,5 meter maatregel niet in gebruikelijke vorm plaatsvinden”, zegt men.

” Vrijwilligers die zich voor en op het Eiland Tholen inzetten, ontmoeten elkaar tijdens de vrijwilligersavond en worden door het college van burgemeester en wethouders bedankt voor hun inspanningen voor de Thoolse samenleving. De 1,5 meter maatregel bemoeilijkt de gebruikelijke vorm waarin de vrijwilligersavond plaatsvindt. Het lokaal comité heeft daarom besloten om de vrijwilligersavond te verplaatsen naar 2022. Wanneer de 1,5 meter maatregel opgeheven wordt, is momenteel nog niet bekend”, zegt de organisatie  Medio augustus wordt er door het kabinet gekeken wanneer de 1,5 meter maatregel en de overige basisregels losgelaten worden. 

Meer uit Tholen

Thoolse ateliers openen de deuren tijdens negende editie OPEN Atelierroute

THOLEN/SINT PHILIPSLAND - De negende editie van de OPEN Atelierroute gaat aanstaande zaterdag van start. Tijdens de route stellen kunstenaars uit de regio hun ateliers en expositieruimten open voor het publiek. 

11 uur geleden
Aantal honingbijen dat afgelopen winter stierf in Zeeland flink toegenomen

ZEELAND - Het aantal honingbijen dat afgelopen jaar stierf in de winter, is flink toegenomen. Dat blijkt uit onderzoek van de Wageningen Universiteit & Research. In Zeeland stierven er afgelopen winter 27,8 procent meer honingbijen dan normaal. 

14 uur geleden
Overheid verstuurt volgende week maandag een NL-Alert testbericht

THOLEN - De overheid zendt op maandag 5 juni rond 12.00 uur een NL-Alert testbericht uit. Hierdoor ervaren Nederlanders hoe het is om een NL-Alert te ontvangen bij een noodsituatie, zoals een grote brand of overstroming.

1 dag geleden
Risico op natuurbranden in Zeeland verhoogd naar 'extra alert'

ZEELAND - Het risico op natuurbranden in Zeeland is zojuist verhoogd naar de fase ‘extra alert’. Dat laat de Veiligheidsregio Zeeland weten. “Dat betekent dat we mensen vragen extra alert te zijn op het ontstaan van brand in de natuur.”

1 dag geleden
'Groei van werkgelegenheid in Zeeland komt in 2024 tot stilstand'

ZEELAND - De groei van werkgelegenheid in Zeeland komt in 2024 tot stilstand door lagere economische groei en krapte op de arbeidsmarkt. Dat blijkt uit een prognose van het UWV. In de meeste sectoren neemt het groeitempo af. Voor de industrie, financiële diensten en de bouw wordt volgend jaar een lichte banenkrimp verwacht.

1 dag geleden
De Thoolse natuur groeit en bloeit: boswachter Marijke vertelt er alles over

THOLEN - De temperaturen lopen op, bloemen komen weer in bloei en vogels leggen eieren. De lente is in volle gang! Ook op het eiland vinden er weer allerlei veranderingen plaats in de natuur. Iemand die hier alles over kan vertellen is boswachter, Marijke Lieman.

2 dagen geleden
Mogelijk sinkhole aangetroffen op Zeedijk bij Oud-Vossemeer

OUD-VOSSEMEER - Op de Zeedijk bij Oud-Vossemeer is gisteren een mogelijk sinkhole aangetroffen. Dat laat Waterschap Scheldestromen weten. 

2 dagen geleden