Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Thoolse scholen doen mee aan educatief programma over Watersnoodramp

Thoolse scholen doen mee aan educatief programma over Watersnoodramp

THOLEN - Diverse basisscholen op Tholen nemen op woensdag 6 en donderdag 7 september deel aan een educatief programma over de Watersnoodramp in Bergen op Zoom. De deelnemende scholen zijn basisschool St. Anthonius in Oud-Vossemeer en van stichting OcTHO, met acht openbare basisscholen verspreid over de gemeente Tholen.

In de komende week zullen honderden leerlingen van scholen uit Bergen op Zoom en omgeving de generale repetities bijwonen van het watersnoodspektakel ‘53, opgevoerd door de Bergse basisschool De Vierschaar. West-Brabant en Tholen waren destijds getuige van talloze tragische verliezen als gevolg van de ramp.

Voor de jongere generaties is een uitgebreid educatief programma samengesteld. Binnen de klaslokalen worden de leerlingen geïnformeerd over de kennis, verhalen en inzichten van de waterbeheerders uit de tijd van de Watersnoodramp.

Waterproblemen
Daarnaast wordt ook hun creativiteit getest. De leerlingen bedenken oplossingen voor huidige en toekomstige waterproblemen, zoals de stijging van de zeespiegel, slechte waterkwaliteit en de kosten van dijkbescherming.

De scholieren worden uitgedaagd om hun visie te schetsen van hoe Bergen op Zoom en de omliggende gebieden er over dertig jaar uit zouden moeten zien om droge voeten te houden. Alle deelnemers aan dit programma krijgen de titel “Nieuwe Watermeester”. De klas met de meest originele oplossing voor de waterproblemen krijgt deze oorkonde op school uitgereikt.

Meer uit Tholen

Nog nooit werden er zo weinig hennepkwekerijen ontmanteld als in 2023

THOLEN - De politie heeft nog nooit zo weinig hennepkwekerijen in Zeeland en West-Brabant ontdekt als vorig jaar. Het aantal ontmantelde kwekerijen is met 67 procent gedaald ten opzichte van 2019, wat neerkomt op 117 locaties waar hennep werd gekweekt. Ook op Tholen werden enkele kwekerijen opgerold.

4 uur geleden
Flinke schade bij botsing tussen twee auto's in Scherpenisse

SCHERPENISSE - Twee auto's liepen dinsdagmiddag flinke schade op nadat ze met elkaar in botsing kwamen op de Veerdijkseweg. Het ambulancepersoneel heeft de inzittenden gecontroleerd op verwondingen, maar niemand raakte gewond bij de aanrijding.

18 uur geleden
Nieuwe wieken voor twee stilstaande molens in Smerdiek en Stalland

THOLEN - Twee molens op Tholen krijgen naar verwachting nog deze week nieuwe wieken. De gemeente besloot vorig jaar om vier molens stil te zetten vanwege veiligheidsrisico's. Dit besluit volgde op enkele incidenten waarbij onverwacht de stalen roeden afbraken bij verschillende molens in Nederland. Molen De Nijverheid in Sint-Maartensdijk en de Standerdmolen in Sint-Annaland kunnen waarschijnlijk eind mei weer beginnen met draaien.

22 uur geleden
Bekijk hier de foto's van het eerste Thools Muziekfestival [FOTOALBUM]

SINT-MAARTENSDIJK - Afgelopen weekend vond de eerste editie van het Thools Muziekfestival plaats. Het was een groot succes. Op de Markt in Sint-Maartensdijk werden zes concerten gegeven door vijf verschillende muziekverenigingen. Het festival werd afgesloten met een gezamenlijk mammoetorkest, waarbij meer dan 200 muzikanten van alle verenigingen meededen.

1 dag geleden
Zomers weer op komst? Ho maar, ook deze week veel regen op Tholen [WEERBERICHT]

THOLEN - Een zeer natte meteorologische lente komt deze week tot een einde. Op zaterdag 1 juni begint volgens weerkundigen de zomer, maar van zomers weer is voorlopig geen sprake. Er trekken regelmatig buien over Tholen en de temperaturen komen niet boven de 18 graden uit. Vooral woensdag wordt er veel regen verwacht. Waterschap Scheldestromen heeft bij Poortvliet een noodpomp ingezet om al het regenwater weg te werken.

1 dag geleden
Waterschap zet noodpomp in vanwege wateroverlast in polder Poortvliet

POORTVLIET - Waterschap Scheldestromen heeft een noodpomp geplaatst bij Poortvliet vanwege wateroverlast in poldergebied Weihoek. Door de hevige regenval van afgelopen weekend draait het gemaal aan de Kadijk op volle toeren. Met de inzet van de noodpomp hoopt het waterschap opgewassen te zijn tegen de verwachte nieuwe regenbuien van deze week.

2 dagen geleden
Jij op Tholen organiseert Thoolse beweegweek: Bewegen is gezond en ook gezellig

THOLEN - Jij op Tholen organiseert van maandag 3 juni tot en met vrijdag 7 juni de Thoolse beweegweek. In deze week worden meerdere gratis acties en activiteiten georganiseerd om jong en oud extra te laten bewegen. Naast dat bewegen gezond is en zorgt dat je vitaal en fit blijft is het ook gezellig om samen met anderen te bewegen. Er is een sportcafé voor verenigingen, een kampioenschap stoepranden en een fietstocht. Ook is er een leuke winactie. 

2 dagen geleden