Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Thoolse Romy in finale Miss European Global

Thoolse Romy in finale Miss European Global

THOLEN - De Thoolse Romy van Ee is één van de finaliste van de Miss European Global finale in november 2019. Van 19 tot 25 november wordt deze finale gehouden in Engeland . Vorig jaar won zij daar al een mooie prijs maar dit jaar hoopt zij de titel te pakken.

De 21-jarige Romy is voor veel mensen geen onbekende meer. Buiten haar modellenwerk heeft zij ook altijd gewerkt bij de Sixties in Tholen, een eetcafé van haar vader. Sinds de sluiting van de Sixties werkt zij nu bij het andere bedrijf van haar vader, eetcafé van Ee in Bergen op Zoom. Romy is met haar 1.88 meter een prachtige verschijning. Ze heeft absoluut haar lengte en de looks mee om kans te maken op de titel Miss European Global.

Hoe het begon

In 2015 plaatste Romy een foto van haarzelf op Facebook. Haar tante die bevriend was met de organisatie van Miss European stuurde Romy een berichtje met de vraag of ze mee wilde doen. Na slechts een maand ging Romy al naar de finale zonder de trainingsdagen meegemaakt te hebben, ze heeft dan ook helaas niet gewonnen. Echter was de organisatie wel heel erg onder de indruk van Romy want de twee jaar daarop vroegen ze ook of Romy mee wilde doen. Op dat moment had ze echter geen tijd door studie en werk. In 2018 wordt Romy wederom gevraagd om mee te doen aan de verkiezing. Ze heeft het nu wat rustiger doordat ze geen studie meer volgt en doet weer mee. En met groot succes, ze pakt de tweede prijs van de Miss European titel. Ze mag zichzelf Miss European Princess Netherlands noemen. Door de tweede prijs van vorig jaar is Romy vastbesloten om te kijken of ze dit jaar de hoofdprijs mee naar huis kan nemen.De naam van de verkiezing is inmiddels veranderd in Miss European Global. Vroeger is Romy overigens al eens gescout voor Elite maar op dat moment zag ze dat niet zitten.

Trainingsdagen

Voorafgaand aan een finale gaat Romy altijd op training. Ze verbleef dit jaar eerst een weekend in Engeland bij het weekend van Deal. Tijdens dit weekend waren er fotoshoots en kwam het gehele Nederlandse team in gala naar de Carnaval. Ze stonden samen met andere dames op praalwagen . " Erg leuk om te doen" vertelt Romy. Nog maar net bijgekomen van het weekend kon Romy haar spullen alweer pakken om op reis te gaan naar Frankrijk. Hier werden de trainingsdagen gehouden. Tijdens de trainingsdagen is er om te beginnen iedere dag dansles. De dames oefenen namelijk voor een danswedstrijd die onderdeel uitmaakt van de finale. Verder waren fotoshoots en catwalktrainingen onderdeel van het programma. Ook mediatraining en make-uptraining behoorde daar toe. Romy verzorgt overigens zelf haar make-up. Tijdens de trainingsweek heeft Romy opnieuw een prijs te pakken, ze wint nu de titel Miss Photogenic.

Horeca

Het werken in de horeca is Romy met de paplepel ingegoten. Haar vader heeft jarenlang de Sixties gehad in Tholen en ook heeft Romy de opleiding gastvrouw gevolgd aan de Hotelschool in Bergen op Zoom. Als zij niet aan het werk is als model dan is zij aan het werk bij het eetcafé van haar vader. Ze wil dan ook in toekomst graag haar modellenwerk met haar werk in de horeca blijven combineren. Ze vertelt: "Juist doordat ik bij mijn vader werk kan ik het allemaal goed combineren". Romy heeft door haar drukke bezigheden weinig tijd voor hobby's maar als ze een dagje vrij is zit ze alsnog graag op het terras of gaat graag een middagje shoppen met vriendinnen.

De finale

Romy reist op 19 november af naar Engeland waar Miss European Global wordt gehouden. Er is die week een strak schema. Buiten de vaste tijden voor het eten zijn er ook verschillende activiteiten waar zij aan moet deelnemen. "Eigenlijk wordt je de hele week al geobserveerd door de organisatie. Hoe je eet, hoe je omgaat met de andere meiden, hoe je danst" vertelt Romy. En dan op de laatste dag is daar de grote finale. Ieder land heeft één jurylid. De jury stemt op zijn favoriet en degene met de meeste stemmen mag zichzelf uiteindelijk Miss European Global 2019/2020 noemen.Romy is al in het bezit van 4 kroontjes en vijf Sjerps. Allemaal door haar deelname aan de competities. Veel mensen denken dat de competitie een grote strijd is maar dat lijkt reuze mee te vallen. "Er is geen haat en nijd maar juist een hoop gezelligheid. Met het ene land heb je meer klik als met het andere land maar ik heb met sommige meisjes nog steeds contact" vertelt Romy. Iedereen die mee wil doen aan de verkiezing zou dat in principe kunnen. Zo hoeven de dames die aan de Miss European Global mee willen doen niet per sé een bepaalde lengte te hebben, ook gewicht speelt geen rol. Romy heeft in ieder geval goede genen. Ze gaat naar sportschool maar gezond en regelmatig eten schiet er vaak bij in, toch past ze in maat 34 iets waar veel vrouwen jaloers op zouden zijn.

Een grote carrière zoals Doutzen Kroes ziet ze niet zitten. "De "echte" modellenwereld is keihard, daarom geef ik de horeca niet op. Ik hou van het contact met mensen en dat heb je toch meer in de horeca" vertelt Romy. Als ze soms gebeld word voor een shoot en ze moet haar maten doorgeven heeft ze het eigenlijk al een beetje gehad. "Volgens mijn moeder ben ik daar te nuchter voor" zegt Romy. "Ik doe gewoon lekker mijn ding, dat vind ik leuk en dat is het allerbelangrijkste" aldus Romy.

Meer uit Tholen

Tholen doet weer mee aan NK en ZK Tegelwippen

THOLEN - De gemeente Tholen doet ook dit jaar weer mee met de vijfde editie van het Nederlandse en Zeeuws Kampioenschap Tegelwippen. Samen met inwoners en bedrijven gaan ze hun best doen om minimaal hetzelfde resultaat als in 2023 te behalen. Dat was landelijk de 18e plaats in de categorie kleine gemeenten en de 2e plaats in Zeeland.

25 minuten geleden
Thoolse lezersfoto van de week is gemaakt door Bineke Smit

THOLEN - Elke week prijkt er op de ontspanningspagina van de wekelijkse Thoolse Bode een lezersfoto. Dit keer was het de foto van Bineke Smit die de spotlight mocht vangen.

4 uur geleden
Vanmiddag code geel voor regenbuien met kans op onweer en hagel

THOLEN - April doet wat hij wil, luidt de gezegde. En dat blijkt ook vandaag weer. De dag begon nog zonnig in Tholen, maar de meteorologen van het KNMI hebben voor vanmiddag code geel afgegeven voor regenbuien met kans op onweer en kleine stukjes hagel. Het verkeer kan hier mogelijk hinder van ondervinden.

22 uur geleden
Wethouder Moerland steekt de handen uit de mouwen bij Thoolse zwembaden

THOLEN/SINT-MAARTENSDIJK - Wethouder Hilde Moerland stak zaterdagmorgen ook de handen uit de mouwen. Deze ochtend ging ze zowel Sint-Maartensdijk als Tholen helpen met het gereedmaken van de zwembaden voor het nieuwe seizoen.

1 dag geleden
Tholense Boys één zege verwijderd van titel, WHS gedegradeerd [SPEELRONDE 19]

THOLEN - Wat gebeurde er op zaterdag 13 april allemaal in het amateurvoetbal? In dit overzicht zetten we de uitslagen en programma's van de Thoolse voetbalclubs op een rijtje. Dit is een samenvatting van speelronde 19.

1 dag geleden
Auto ramt lichtmast omver langs de Postweg, voertuig zwaar beschadigd

POORTVLIET - Een automobilist is dinsdagavond van de weg geraakt op de Postweg bij Poortvliet en tegen een lichtmast gereden. Door het eenzijdig ongeval raakte de personenauto zwaar beschadigd. De man achter het stuur kon zelf zijn voertuig verlaten en raakte niet gewond.

1 dag geleden
Provincie Zeeland zegt 'ja' tegen wolfwerende maatregelen

THOLEN - De wolf hoort niet thuis in Zeeland. Dat is de boodschap van het college van Gedeputeerde Staten. Maar de wolf is Europees beschermd. Daarom zijn er maatregelen nodig om landbouwhuisdieren te beschermen tegen de wolf. Reden voor de Provincie Zeeland om nu een subsidiebedrag van 95.000 euro beschikbaar te stellen. 

1 dag geleden