Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Thoolse Rianne Ruijten: ‘Ik help mensen graag weer op weg als ze vastlopen met handwerken’

Thoolse Rianne Ruijten: ‘Ik help mensen graag weer op weg als ze vastlopen met handwerken’

Rianne Ruijten (64) woont in Tholen en is een echte handwerkster. Breien, haken, kantklossen, macramé, ze kan het allemaal en doet het met veel plezier. Minstens drie uur per dag is ze creatief in de weer.

“Ik vind handwerken rustgevend. Maar natuurlijk is het ook gewoon leuk om bijna letterlijk iets uit je handen te zien komen”, vertelt de Thoolse. Ze heeft in haar leven al veel gemaakt, maar altijd met een doel. “Dat vind ik belangrijk, want ik wil niemand een gehaakt kussen of een gebreide trui of wat dan ook opdringen. Gelukkig zijn veel mensen in mijn omgeving enthousiast over wat ik maak en krijg ik toch regelmatig een soort van bestelling. En met kleinkinderen heb je natuurlijk al gauw iets te maken”, zegt ze lachend. Het meest trots is Rianne op de woonplaid die ze heeft gemaakt. “Het was drie maanden werk, maar ik vind hem prachtig. Mensen zeg wel eens dat ik trots mag zijn op wat ik maak, maar ik heb zelf vooral respect voor de mensen die de patronen maken. Om zoiets te verzinnen en uit te werken, dat vind ik zo knap.” Het handwerktalent van Rianne is bekend op Tholen. “Ik help mensen graag weer op weg als ze vastlopen in hun werkje. Sommige dames komen dan langs en dan kijk ik er even naar. Dan kunnen ze weer verder en zijn ze dolgelukkig.” Rianne heeft volop gemaakt, maar heeft nog wel wat op haar verlanglijstje staan: ‘Ik wil mijn huis voorzien van macramé-gordijnen. Ik ben al lang op zoek naar de juiste beschrijving, maar helaas nog niet gevonden. Maar wie weet...”

Meer uit Tholen

Hinder Oesterdam: Bergse Diepsluis en brug blijven één dag langer afgesloten

BERGEN OP ZOOM/THOLEN - De Bergse Diepsluis en de brug bij de Oesterdam blijven een dag langer dicht vanwege vertraging in de werkzaamheden door het slechte weer. Rijkswaterstaat verwacht dat de weg en sluis woensdagmiddag rond 14.00 uur weer beschikbaar is voor weg- en vaarverkeer.

1 uur geleden
Supermarkt Sint-Annaland ontruimd vanwege mogelijke gevaarlijke stof

SINT-ANNALAND - De Jumbo in Sint-Annaland is dinsdagmiddag enige tijd ontruimd geweest vanwege een mogelijk gevaarlijke stof die vrijgekomen was. De hulpdiensten werden ingezet en hebben gezorgd voor een veilige evacuatie.

1 uur geleden
Zeeuwse koopwoningen weer duurder, maar prijzen stijgen minder hard

ZEELAND - De prijzen van bestaande koopwoningen in Zeeland zijn in het eerste kwartaal van dit jaar met 1,7 gestegen. Dat ligt duidelijk lager dan het landelijk gemiddelde (3,8 procent). De laatste keer dat de Zeeuwse huizenprijzen zo hard stegen was begin 2023. Dit blijkt uit nieuwe gegevens van het CBS en het Kadaster.

4 uur geleden
Mogelijke gaslek in dorpskerk van Sint-Annaland, brandweer doet metingen

SINT-ANNALAND - In de hervormde dorpskerk aan de Ring van Sint-Annaland is gisteravond mogelijk een gaslekkage ontstaan. De brandweer en een speciaal nutsbedrijf werden ingeschakeld om onderzoek te doen naar de omgeving.

8 uur geleden
Thoolse Elke (13) haalt finale van internationale zwemwedstrijd

THOLEN - Elke Kriesels (13) uit Tholen presteerde uitstekend tijdens een internationale zwemwedstrijd in België, waar ze de finale wist te halen. In de categorie junioren meisjes behaalde ze uiteindelijk de zevende plaats op de 100 meter vlinderslag.

1 dag geleden
Smerdiek stelt Thoolse titelfeest uit, Stavenisse verliest nipt [SPEELRONDE 20]

THOLEN - Wat gebeurde er op zaterdag 20 april allemaal in het amateurvoetbal? In dit overzicht zetten we de uitslagen en programma's van de Thoolse voetbalclubs op een rijtje. Dit is een samenvatting van speelronde 20.

1 dag geleden
Genieten van (kinder)kunst tijdens de tweedaagse kunstroute van Tholen

THOLEN - Het centrum van Tholen-stad is dinsdag 16 april opgeschrikt door een explosie. De knal was te horen van de Brede School tot in hartje centrum. Het ging gelukkig niet om een ongeluk, maar om een uitbundige kleurexplosie van kinderkunst, als bijdrage aan de kunstroute.

1 dag geleden