Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Thoolse Lieke (16) stunt met goud op Europees kampioenschap in Italië

Thoolse Lieke (16) stunt met goud op Europees kampioenschap in Italië

THOLEN - De 16-jarige Lieke Spaans uit Tholen is onlangs Europees kampioen geworden op het onderdeel cattle sorting, beter bekend als runderwerk. Bij deze wedstrijd moet de ruiter zo snel mogelijk één koe uit een kudde van tien koeien halen. Lieke wist de snelste tijd neer te zetten en versloeg daarmee de Italiaanse en Franse topfavorieten tijdens het Europees kampioenschap in Italië.

Lieke nam samen met zes andere ruiters van Manege de Paardenhoeve uit Bergen op Zoom deel aan de Europese Kampioenschappen Working Equitation in het Italiaanse Arezzo. Tijdens het EK werden vier verschillende onderdelen afgerond: Dressuur, een stijltrail, een snelheidstrail en natuurlijk het runderwerk. Tijdens het runderwerk liet Lieke haar kracht zien en wist ze het snelst een koe uit de kudde te halen.

In het algemeen klassement voor individuele ruiters, gebaseerd op de resultaten van alle vier de onderdelen, eindigde Lieke op de zevende plaats. Op het eindklassement voor landen behaalde Lieke een derde plaats met haar juniorenteam Floor Petersen (Bergen op Zoom), Suzanne de Jonge en Femke Krist (Halsteren).

Meer uit Tholen

Koningsdag 2024 op Sint Philipsland en Tholen begonnen [FOTOALBUM]

THOLEN - Hoera! Koningsdag in de gemeente Tholen is begonnen. De meeste kernen begonnen deze feestelijke dag met het zingen van het volkslied.

6 uur geleden
Excursies naar de weervisserij op de Oosterschelde

THOLEN - In mei, juni en dit jaar ook in juli kunnen er weer excursies naar de weervisserij op de Oosterschelde worden gemaakt. Een bezoek aan de weer is een unieke gelegenheid om de eeuwenoude vangstmethode op onder andere de beroemde Bergse ansjovis van dichtbij mee te maken!

9 uur geleden
Keukenbrand in woning aan de Tienhoven: Team Brandonderzoek onderzoekt oorzaak

SINT-ANNALAND- In een woning aan de Tienhoven heeft op zaterdagmorgen een brand gewoed. Volgens de melding betrof het een keukenbrand. De brandweer had de brand snel onder controle. Team Brandonderzoek heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand. 

10 uur geleden
Thoolse lezersfoto van de week: 'Skyline van Scherpenisse'

THOLEN - Elke week prijkt er op de ontspanningspagina van de wekelijkse Thoolse Bode een lezersfoto. Dit keer was het de foto van Piet Alkema die de spotlight mocht vangen.

13 uur geleden
Lintjesregen: Deze zeven Tholenaren kregen een Koninklijke onderscheiding

THOLEN - Burgemeester Marleen Sijbers heeft vanmorgen zeven inwoners van de gemeente Tholen verrast met een Koninklijke onderscheiding. Alle gedecoreerden zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De gelukkige inwoners komen uit de kernen Oud-Vossemeer, Poortvliet, Sint-Annaland, Sint-Maartensdijk en Tholen.

1 dag geleden
N286 tussen Smerdiek en Stavenisse langer dicht vanwege geknapte waterleiding

SINT-MAARTENSDIJK - De N286 tussen Sint-Maartensdijk en Stavenisse blijft langer dicht vanwege een geknapte waterleiding. De weg was dicht vanwege werkzaamheden die vandaag worden afgerond. Naar verwachting is de weg vanaf 30 april weer open.

1 dag geleden
Viering 425 jaar Stavenisse start vanavond met openingsceremonie

STAVENISSE - Stavenisse is jarig en dat wordt gevierd! Vanavond - vrijdag 26 april - vindt de openingsceremonie van 425 jaar Stavenisse plaats. Aan burgemeester Marleen Sijbers de eer het jubileumjaar officieel te openen.

1 dag geleden