Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Thoolse leerlingen steeds veiliger naar school!

Thoolse leerlingen steeds veiliger naar school!

Het ROVZ wil op weg naar een 100% verkeersveilig Zeeland. De omgeving van basisscholen is daarbij cruciaal. Ter stimulans is het Zeeuws VerkeersveiligheidsLabel in het leven geroepen. De Rehobothschool Stavenisse behaalde dit label recent en is daarmee de vijfde school binnen de gemeente Tholen. Wie volgt?

Harry van der Maas (50) is gedeputeerde van Provincie Zeeland en voorzitter van het ROVZ dat het Zeeuws VerkeersveiligheidsLabel sinds 1999 uitgeeft om basisschoolleerlingen te leren hoe ze veilig deelnemen aan het verkeer. Het is een combinatie van theorie in de klas én praktijkoefeningen om de gevaren in het verkeer te leren herkennen en daar adequaat mee om te kunnen gaan.

Van der Maas vindt het belangrijk dat Verkeerseducatie verankerd is in het onderwijsaanbod van de school en onderstreept het belang van goede theorieles in alle groepen, inclusief deelname aan het VVN-theorie-examen. “Daarnaast is aandacht voor veiligheid in de verkeersomgeving van de school en op de school-thuis-routes van de leerlingen belangrijk. Met de nieuwe aanpak die nu wordt uitgerold, worden de scholen nog meer ondersteund. Het is echt voor elke school goed te doen.” 

Volgens Van der Maas zijn er ‘geen hele grote problemen’ met de verkeersveiligheid rondom scholen op het eiland Tholen. “Maar er kan wel grote drukte en ‘chaos’ zijn bij scholen. Ouders brengen en halen hun kind nog vaak. Het is beter om je kind met de fiets of als het kan lopend naar school te brengen. Zo geef je meteen het goede voorbeeld en laat je zien hoe je veilig kan deelnemen aan het verkeer door bijvoorbeeld je hand uit te steken en goed op te letten bij het oversteken.” 

Op Tholen zijn nu vijf scholen met het Label. “Maar dat mogen er zeker meer zijn! En er is nu ook een school bezig om het Label te halen. Daarnaast zijn er 2 à 3 scholen die al eerder aangaven er mee aan de slag te gaan. Wij hopen dat zij binnenkort die stap zetten. Door deelname aan het Label wordt de kwaliteit van Verkeerseducatie beter. Leerlingen krijgen ook meer praktijklessen en kunnen dankzij dit Label ervaringen opdoen met de remweg van auto’s, de dode hoek van vrachtauto’s, de gevaren van landbouwvoertuigen en nog veel meer. Het is gelukkig duidelijk dat steeds meer Thoolse scholen verkeerseducatie belangrijk vinden. Daar ben ik blij mee! Niet alleen in de les, maar ook rondom de school wordt gewerkt aan verkeersveiligheid. Daar kan je niet vroeg genoeg mee beginnen, want verkeersongevallen brengen veel leed met zich mee.’

Meer uit Tholen

Woning in Oud-Vossemeer drie maanden gesloten na vondst hennepkwekerij

OUD-VOSSEMEER - Een woning aan de Molenstraat in Oud-Vossemeer wordt voor drie maanden gesloten vanwege de vondst van een hennepkwekerij. Dat heeft burgemeester Marleen Sijbers besloten. De kwekerij werd afgelopen mei ontdekt na een tip.

11 uur geleden
Leer fotograferen van dieren in natuurgebied Slikken van de Heen

SINT PHILIPSLAND - Slikken van de Heen is een natuurgebied dat bekend staat om zijn gevarieerde landschappen met flora en fauna. Dit maakt het een geschikte locatie voor een fotoworkshop van Stichting Het Zeeuwse Landschap. Deelnemers krijgen de kans om het natuurlijke gedrag van konikpaarden, rode geuzen en wisenten vast te leggen. 

11 uur geleden
VrijMiBoTho maakt Thoolse verenigingen blij met ieder duizend euro

THOLEN - De Vrijdagmiddagborrel Tholen op vrijdag 14 juni was een groot succes, met bijna 2000 enthousiaste bezoekers die de werkweek kwamen afsluiten en het weekend kwamen inluiden. Bij de oprichting van de organiserende organisatie, stichting Tholen Unighted, is besloten jaarlijks de opbrengsten te schenken aan andere Thoolse stichtingen met een maatschappelijk belang. Woensdag 10 juli was de overhandiging van de cheques.

1 dag geleden
Flink omrijden: Alles wat je moet weten over de werkzaamheden op de A4

BERGEN OP ZOOM/THOLEN - Rijkswaterstaat voert grootschalige onderhoudswerkzaamheden uit aan de A4 in West-Brabant. Hierdoor is de A4 tussen knooppunt Zoomland en knooppunt Sabina in de richting van Rotterdam afgesloten van vrijdag 26 juli 22.00 uur tot maandag 5 augustus 05.00 uur. Deze werkzaamheden zijn gelijk met de meerdaagse zomerafsluiting van de Heinenoordtunnel (A29). Weggebruikers dienen door filevorming en omleidingen rekening te houden met extra reistijd die kan oplopen tot 60 minuten.

1 dag geleden
Koninklijke Marine oefent in augustus en september op Tholen

THOLEN - De Koninklijke Marine houdt in augustus en september drie weken lang militaire oefeningen binnen de gemeente Tholen. Het is niet bekend wat de zeemacht precies gaat doen. Het doorgaand verkeer zal geen hinder ondervinden van de oefeningen.

1 dag geleden
Athletes in Action is terug: Gratis sporten voor Thoolse jeugd

THOLEN - Athletes in Action (AIA) keert deze zomer terug naar Tholen. Van 15 tot en met 19 juli organiseert de christelijke sportorganisatie activiteiten op de oesterputten. Kinderen van 4 tot en met 12 jaar kunnen dagelijks van 14.00 tot 16.00 uur deelnemen aan sport en spel. Voor tieners en jongeren ouder dan 12 jaar zijn er 's avonds van 19.00 tot 21.00 uur programma's.

2 dagen geleden
Paul (61) al een maand vermist vanuit Stavenisse: laatst gezien bij haven [UPDATE]

STAVENISSE - De 61-jarige Paul Verberne is sinds vrijdag 7 juni vermist uit Stavenisse. Hij werd voor het laatst gezien rond 11.00 uur, toen hij op de fiets vertrok vanuit de Spuihaven. Vanaf dat moment ontbreekt elk spoor. De politie heeft zijn signalement en foto gedeeld.

2 dagen geleden