Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Thoolse leerlingen steeds veiliger naar school!

Thoolse leerlingen steeds veiliger naar school!

Het ROVZ wil op weg naar een 100% verkeersveilig Zeeland. De omgeving van basisscholen is daarbij cruciaal. Ter stimulans is het Zeeuws VerkeersveiligheidsLabel in het leven geroepen. De Rehobothschool Stavenisse behaalde dit label recent en is daarmee de vijfde school binnen de gemeente Tholen. Wie volgt?

Harry van der Maas (50) is gedeputeerde van Provincie Zeeland en voorzitter van het ROVZ dat het Zeeuws VerkeersveiligheidsLabel sinds 1999 uitgeeft om basisschoolleerlingen te leren hoe ze veilig deelnemen aan het verkeer. Het is een combinatie van theorie in de klas én praktijkoefeningen om de gevaren in het verkeer te leren herkennen en daar adequaat mee om te kunnen gaan.

Van der Maas vindt het belangrijk dat Verkeerseducatie verankerd is in het onderwijsaanbod van de school en onderstreept het belang van goede theorieles in alle groepen, inclusief deelname aan het VVN-theorie-examen. “Daarnaast is aandacht voor veiligheid in de verkeersomgeving van de school en op de school-thuis-routes van de leerlingen belangrijk. Met de nieuwe aanpak die nu wordt uitgerold, worden de scholen nog meer ondersteund. Het is echt voor elke school goed te doen.” 

Volgens Van der Maas zijn er ‘geen hele grote problemen’ met de verkeersveiligheid rondom scholen op het eiland Tholen. “Maar er kan wel grote drukte en ‘chaos’ zijn bij scholen. Ouders brengen en halen hun kind nog vaak. Het is beter om je kind met de fiets of als het kan lopend naar school te brengen. Zo geef je meteen het goede voorbeeld en laat je zien hoe je veilig kan deelnemen aan het verkeer door bijvoorbeeld je hand uit te steken en goed op te letten bij het oversteken.” 

Op Tholen zijn nu vijf scholen met het Label. “Maar dat mogen er zeker meer zijn! En er is nu ook een school bezig om het Label te halen. Daarnaast zijn er 2 à 3 scholen die al eerder aangaven er mee aan de slag te gaan. Wij hopen dat zij binnenkort die stap zetten. Door deelname aan het Label wordt de kwaliteit van Verkeerseducatie beter. Leerlingen krijgen ook meer praktijklessen en kunnen dankzij dit Label ervaringen opdoen met de remweg van auto’s, de dode hoek van vrachtauto’s, de gevaren van landbouwvoertuigen en nog veel meer. Het is gelukkig duidelijk dat steeds meer Thoolse scholen verkeerseducatie belangrijk vinden. Daar ben ik blij mee! Niet alleen in de les, maar ook rondom de school wordt gewerkt aan verkeersveiligheid. Daar kan je niet vroeg genoeg mee beginnen, want verkeersongevallen brengen veel leed met zich mee.’

Meer uit Tholen

Concordia Tholen huldigt jubilarissen tijdens uitverkocht concert in Meulvliet

THOLEN - In een uitverkochte Meulvliet traden afgelopen zaterdag maar liefst 150 muzikanten van Koninklijke Muziekvereniging Concordia op. Bij het jaarlijks terugkerende Concordia Concert kwam zowel jong als oud aan bod. Ook werden er deze avond vier jubilarissen gehuldigd. 

20 uur geleden
Stichting STAD houdt na meer dan 20 jaar op met bestaan

THOLEN - Stichting STAD houdt op met bestaan. Na meer dan 20 jaar activiteiten te hebben georganiseerd voor de Thoolse jeugd, stopt de stichting met haar activiteiten. “We kijken met trots terug op alles wat wij als klein bestuur, met een kleine groep betrokken vrijwilligers, hebben georganiseerd.”

23 uur geleden
Op de werkvloer bij installatiemonteur Tjerk: 'Mijn werk is heel afwisselend en nooit saai'

Wie kan er mooier vertellen over zijn vak dan degene die er dagelijks mee bezig is. Waar komt zijn of haar liefde voor het vak vandaan? Waarom hebben ze voor dit beroep gekozen? Wat is er nou zo mooi aan het vak? En hoe ziet een werkdag er eigenlijk uit? Deze week: Tjerk Borremans.

1 dag geleden
'Het Glazen Ei' keert tien jaar na dato weer terug naar Oud-Vossemeer

OUD-VOSSEMEER - Tien jaar na dato keert het evenement ‘Het Glazen Ei’ weer terug naar Oud-Vossemeer. Stichting Stavoord6 organiseert voor de vierde keer het evenement. 

2 dagen geleden
Fiets breekt in twee bij ongeval Tholen: moeder en kind gewond

THOLEN – Een moeder en kind zijn vrijdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de Molenvlietsedijk in Tholen. Beiden zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

3 dagen geleden
Slechte weersvoorspelling gooit roet in het eten voor rommelmarkt Sint Maartensdijk

SINT MAARTENSDIJK - De rommelmarkt die aanstaande zaterdag zou plaatsvinden bij Het Baken van Tholen in Sint Maartensdijk is geannuleerd. De markt is verzet naar zaterdag 6 mei.

3 dagen geleden
Meer inwoners in de gemeente Tholen recht op vergoedingen

THOLEN - Meer inwoners in de gemeente Tholen hebben sinds dit jaar recht op gemeentelijke vergoedingen: bijzondere bijstand. Het gaat om inwoners met een inkomen tot en met 130 procent van de bijstandsnorm. De gemeenteraad verhoogde de inkomensgrens voor deze vergoedingen van 110 procent naar 130 procent van de bijstandsnorm. 

3 dagen geleden