Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Thoolse jongen (17) gearresteerd voor ernstige mishandelingen op Schouwen-Duiveland

Thoolse jongen (17) gearresteerd voor ernstige mishandelingen op Schouwen-Duiveland

THOLEN - Een 17-jarige jongen uit Tholen is dinsdagochtend in zijn woning aangehouden in het onderzoek naar de heftige geweldsincidenten op Schouwen-Duiveland. Tussen 30 juli en 6 augustus vonden hier acht ernstige mishandelingen plaats en twee berovingen van een fiets. Dit gebeurde onder andere in Scharendijke, Burgh-Haamstede en Renesse.

De jongen uit Tholen is de vijfde verdachte die de politie heeft aangehouden. De politie onderzoekt of hij betrokken is geweest bij deze geweldsincidenten. Eerder werden al drie jongeren uit Schiedam (2x) en Vlaardingen en een jongen uit Abbenbroek opgepakt. In totaal hebben zich nu tien jongeren bij de politie gemeld, die slachtoffer zijn geworden van de geweldsincidenten.

Een van hen is een 19-jarige jongeman uit Scharendijke. Hij werd rond half drie plotseling geslagen. Enkele getuigen zagen de dader snel wegrennen. Het slachtoffer is bij de huisartsenpost aan zijn verwondingen behandeld. Een paar dagen later was het op dezelfde locatie weer raak. Een eveneens 19-jarige jongeman uit Renesse werd door een groep van zeker zes jongens in elkaar geschopt. Op enig moment wist hij te ontkomen. Het slachtoffer liep diverse verwondingen aan zijn hoofd op. 

Het meest ernstige incident vond plaats op vrijdagmorgen 6 augustus rond 00.45 uur op een camping aan de Maireweg in Burgh-Haamstede. Twee 21-jarige jongemannen werden op de camping in elkaar geslagen. De slachtoffers zijn met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Ze liepen meerdere botbreuken in hun gezicht op.

Beelden

De politie blijft op zoek naar foto’s, filmpjes of bewakingsbeelden van deze incidenten. Je kunt beeldmateriaal uploaden via het tipformulier. Wil je ook aangifte doen of heb je meer informatie? Bel dan met de politie: 0900-8844. Of via het Politie WhatsApp nummer 06 - 1220 7006. Bel je liever anoniem, dan kan dat via Meld Misdaad Anoniem (0800 – 7000). Vermeld voor een snelle informatieverwerking het dossiernummer: 2021208695.


Meer uit Tholen

Tholen organiseert in maart een energiemarkt op het gemeentehuis

THOLEN - De gemeente Tholen organiseert op donderdag 7 maart een energiemarkt in het gemeentehuis. De markt is toegankelijk van 18.00 tot 20.00 uur. Tijdens deze markt kunnen geïnteresseerden vrij inlopen om vragen te stellen en informatie te krijgen over verduurzaming en energiebesparing.

1 uur geleden
Op 27 februari 2024 is alle duurzame energie in Zeeland 'op'

THOLEN - Op dinsdag 27 februari hebben Zeeuwen alle duurzame energie verbruikt die in de provincie Zeeland is geproduceerd. Dat is tenminste als we alle energie die dit jaar opgewerkt in één keer zouden gebruiken. Deze dag wordt beschouwd als de Zeeuwse Green Energy Day.

7 uur geleden
Zo voorkom je dat de vlam in de pan slaat: 'Kook met liefde'

THOLEN - Het overkwam onlangs een paar inwoners van Tholen: De vlam sloeg in de pan. Ze slaagden er zelf in het vuur te blussen met een blusdeken. Ronald van Leeuwen, medewerker Brandveilig Leven bij Veiligheidsregio Zeeland, vertelt wat je wel en niet moet doen als de vlam in de pan slaat.

23 uur geleden
Accelerando kijkt uit naar 9e editie van Kidz in Concert

SINT-ANNALAND - De Stallandse muziekvereniging en basisschool De Casembroot organiseren op zaterdag 9 maart de uitvoering Kidz in Concert. Het concert vindt plaats in de sportzaal van De Wellevaete.

1 dag geleden
The Crazy Little Things doen tribute aan Queen in volle zaal Sint Philipsland

SINT PHILIPSLAND - De Bergse band Crazy Little Things heeft vrijdagavond een indrukwekkend optreden neergezet in Sint Philipsland. Dorpshuis De Wimpel was het podium voor deze tributeband van Queen. Met de Fluplandse Marijn Geluk als leadzanger zorgde de band voor een prachtige voorstelling. 

1 dag geleden
Thoolse verenigingen ontvangen cheque voor inclusieve speeltuinen

THOLEN - Wethouder Corniel van Leeuwen heeft deze week aan vier speeltuinverenigingen op Tholen een cheque overhandigd. Elke vereniging ontvangt een bedrag van 25.000 euro. Hiermee kunnen ze hun speeltuinen 'inclusief' maken, zodat alle kinderen kunnen genieten van het spelen.

1 dag geleden
Ruim 6 miljoen euro voor Zeeuwse innovaties: 'Er liggen grote uitdagingen'

THOLEN - Zeeuwse bedrijven en organisaties kunnen dit jaar een subsidie aanvragen voor een innovatief project. Er is een subsidiepot van ruim 6 miljoen euro uit het programma OPZuid. Deze subsidie is bedoeld voor projecten die innovatieve oplossingen bieden op het gebied van energie, klimaat, landbouw, grondstoffen en voeding/gezondheid. De eerste subsidieronde loopt tot medio april.

2 dagen geleden