Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Thoolse John Hasny in Million Dollar Island

Thoolse John Hasny in Million Dollar Island

THOLEN - De 38-jarige sportieve John Hasny uit Tholen is één van de deelnemers in het gloednieuwe survival reality programma Million Dollar Island, iedere zondag om 21.30 uur te zien op SBS6. In het programma proberen 100 deelnemers twee maanden op een onbewoond eiland te overleven waarmee ze kans maken op maximaal1 miljoen dollar.  

‘’Ik hou ervan mezelf uit te dagen’’, vertelt John. Het is dan ook één van de redenen waarom hij aan het programma mee doet. Naast dat, wilde hij ook even ontsnappen aan zijn normaal gesproken standvastig leven. ‘’Ik werk al zo’n 20 jaar voor dezelfde baas, en dat zou ik met gemak nog zo’n 20 jaar willen doen. Ik hou van die vastigheid die het brengt, maar ik wilde ook zien hoe ik zou reageren, als ik bij wijze van spreken, een schop onder mijn kont kreeg.’’ 

Slaap
Tijdens zijn eerste dagen op het eiland had hij vooral moeite met slapen. ‘’Normaal gesproken ben ik iemand die graag uitslaapt, maar daar was ik een vroege vogel.’’ Hij vertelt dat hij vaak midden in de nacht wakker werd. ‘’Ik kon aan de sterren zien hoelang het nog duurde voordat het licht werd, maar verder heb je gewoon geen tijdbesef. De dagen vliegen voorbij.’’

Rust
Wat John het leukste vond aan zijn avontuur op het eiland, is het de rust die het hem gaf. ‘’Even uit de bewoonde wereld. Geen verplichtingen, tijd voor jezelf, effe uit de sleur.’’ Verder heeft hij op het eiland superleuke mensen leren kennen en vriendschappen gesloten. Ondanks zijn sportieve uitstraling en zijn deelname aan het programma, heeft hij eigenlijk niets met survivallen. ‘’Mensen denken, omdat ik in de bouw werk, dat ik weet hoe je een hut moet bouwen en knopen moet leggen, maar dat heb ik daar allemaal moeten leren.’’ Misschien het meest opmerkelijke dat John geleerd heeft op het eiland, is vissen. ‘’Ik woon al heel mijn leven op Tholen maar had nog nooit gevist, wat natuurlijk een beetje vreemd is. Dat heb ik daar ook geleerd, met een stok en een draadje.’’

Verrassend
In Tholen werd er enthousiast gereageerd op zijn deelname, maar verrassend was het niet. ‘’Iedereen wist dat ik hieraan mee ging wilde doen.’’ Een paar jaar geleden wilde John namelijk meedoen met expeditie Robinson, maar dat was hem helaas niet gelukt. Oorspronkelijk zou Million Dollar Island twee jaar geleden moeten beginnen. ‘’De bedoeling was dat het in mei 2020 zou plaatsvinden, maar toen kwam de pandemie,’’ vertelt John. ‘’Toen werd het eerst naar de zomer verschoven. Uiteindelijk werden de opnames meermaals uitgesteld.’’ Of hij nog een keer mee zou willen doen aan een survivalprogramma, weet John haast wel zeker. ‘’Toen ik thuiskwam, dacht ik dat dit een ‘once in a lifetime opportunity’ was. Maar als ze mij zouden vragen voor bijvoorbeeld Expeditie Robinson, zou ik zeker weten ja zeggen.’’

Million Dollar Island is elke zondagavond om 21.30 uur te zien op SBS6. Ook is het te zien op Prime Video. 

Meer uit Tholen

Vliegtuigje zoekt vandaag boven Tholen naar de winnaars van 3,95 miljoen euro

ZEELAND - De Staatsloterij zoekt vandaag met een vliegtuig naar de winnaars van bijna vier miljoen euro aan prijzengeld uit de Oudejaarstrekking van 2022. In totaal zijn er 478.885 loten die nog niet zijn geïnd. Om de aandacht te vragen vliegt er boven Zeeland een vliegtuig met de boodschap '478.885 loten zoeken winnaar'.

1 uur geleden
Renovatie van basisscholen in Sint Philipsland uitgesteld

SINT PHILIPSLAND/STAVENISSE - De renovatie van de basisscholen De Luyster en Koningin Julianaschool in Sint Philipsland gaat niet zoals gepland van start in de zomervakantie van 2024. Vanwege 'de beschikbare budgetten' en 'de marktomstandigheden' wordt de opknapbeurt uitgesteld naar de zomer van 2025. Voor de Rehobothschool in Stavenisse wordt volgend jaar wel een proces opgestart. 

5 uur geleden
Inwoners van Tholen gebruiken meer aardgas dan gemiddelde Nederlander

THOLEN - Een inwoner van Tholen heeft vorig jaar gemiddeld 1060 kubieke meter gas verbruikt. Dat is 20,9 procent minder dan in 2021. Tholen staat op de vijfde plaats als de Zeeuwse gemeente met het laagste aardgasverbruik. Dat blijkt vandaag uit nieuwe gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). 

6 uur geleden
Opnieuw code geel: Vanaf vanavond plaatselijk dichte mist en gladheid

NOORD-BRABANT/ZEELAND - Het KNMI heeft opnieuw code geel afgegeven in heel Nederland voor dichte mist en gladheid. De waarschuwing geldt in Noord-Brabant en Zeeland van woensdagavond 22.00 uur tot en met donderdagochtend 10.00 uur.

21 uur geleden
Kop-staartbotsing op de Vossemeersebrug: Brug tijdelijk afgesloten

NIEUW-VOSSEMEER/OUD-VOSSEMEER - De Vossemeersebrug tussen Oud- en Nieuw-Vossemeer was vanochtend een tijdje dicht vanwege een botsing. Er waren een bestelbus en een personenauto betrokken bij het ongeval op de Molenweg aan de Brabantse kant van de brug.

1 dag geleden
Nabestaanden gezocht van ruim 400 graven op begraafplaats Oud-Vossemeer

OUD-VOSSEMEER/THOLEN - De gemeente Tholen zoekt contact met de rechthebbenden van meer dan 400 graven op de begraafplaats in Oud-Vossemeer. Op de grafstenen prijken stickers met de boodschap dat eigenaren of nabestaanden zich moeten melden. Als er binnen een jaar geen reacties binnenkomen, zal de herdenkingsplek worden opgeruimd.

1 dag geleden
Twee bestuurders raken gewond bij botsing op de Duivekeetseweg

OUD-VOSSEMEER - Op de Duivekeetseweg in Oud-Vossemeer zijn op woensdagochtend twee bestuurders gewond geraakt bij een botsing. 

1 dag geleden