Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Thoolse huishoudens zijn 500 miljoen euro rijker geworden

Thoolse huishoudens zijn 500 miljoen euro rijker geworden

THOLEN - Het vermogen van alle huishoudens op Tholen is met 500 miljoen euro gestegen, tot wel 3,1 miljard euro. Het gemiddelde vermogen per Thoolse huishouden is ongeveer 282.900 euro en een doorsnee huishouden heeft een vermogen van 146.900 euro. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Deze cijfers van het CBS hebben betrekking op begin 2022. Tholen had toen ongeveer 10.800 particuliere huishoudens. Samen hadden ze een totaal vermogen van 3,1 miljard euro. Dat is een half miljard meer dan een jaar eerder. Op Tholen wonen ongeveer 400 miljonairs, die goed zijn voor 1,1 miljard euro van het totale vermogen.

43 procent meer vermogen

Een doorsnee huishouden op Tholen had vorig jaar een vermogen van 146.900 euro. Dat is afgerond 43 procent meer dan het voorgaande jaar. Toen hadden Thoolse huishoudens een vermogen van 102.800 euro. Het gemiddelde vermogen is nu 282.900 euro. Dat is ruim 17 procent meer dan in 2021, toen het gemiddelde lag op 240.800 euro.

Landelijk gemiddelde

Thoolse huishoudens hebben bovengemiddeld meer vermogen dan andere huishoudens in Nederland. Het vermogen van een doorsnee huishouden lag vorig jaar landelijk op 135.100 euro. Het totale vermogen van alle huishoudens in het land bedroeg 2.490 miljard euro, ofwel: 2.490.000.000.000 euro (een getal met tien nullen).

Bijna 60 procent van alle huishoudens had in 2022 een eigen woning, wat met 62 procent het grootste deel van hun bezitting vertegenwoordigde. Aan de andere kant vormde de hypotheek met 83 procent voor de grootste schuldenpost bij deze huishoudens.

Rijkste en armste gemeente

Van alle Nederlandse gemeenten had een doorsnee huishouden in Bloemendaal (Noord-Holland) het hoogste vermogen, namelijk 663.300 euro per gezin. Het minst vermogend is Rotterdam met een vermogen van 11.800 euro.

In de grote steden wonen relatief veel jongeren, uitkeringsontvangers en werkenden met weinig inkomen. Deze groepen hebben vaak weinig vermogen.


Lees ook

Huizenprijzen in Zeeland dalen minder hard dan in andere provincies

Meer uit Tholen

Oplichter met babbeltruc actief in Sint-Annaland

SINT-ANNALAND - Afgelopen week is er een poging gedaan tot een babbeltruc bij een woning in Sint Annaland. 

15 uur geleden
Zomers weer slaat om: Vanavond code geel vanwege onweer en hagel

ZEELAND - Donderdag gaat rustig en zonnig van start, maar vanavond geldt code geel in Zeeland. Het KNMI waarschuwt voor onweersbuien en hagel. De waarschuwing geldt in Zeeland vanaf 21.00 uur. 

19 uur geleden
Woning in Poortvliet gesloten na vondst enorme hoeveelheid drugs

POORTVLIET - Een woning aan het Kerkplein in Poortvliet moet vanwege een drugsvondst zes maanden lang gesloten blijven. Zo heeft burgemeester Marleen Sijbers vandaag besloten. In de woning werd op 22 maart een grote hoeveelheid hard- en softdrugs aangetroffen na een inval van de politie.

1 dag geleden
Programma dodenherdenkingen in Sint Philipsland en Tholen

SINT PHILIPSLAND/THOLEN - Op zaterdag 4 mei worden de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en latere oorlogs- of vredesoperaties herdacht in Sint Philipsland en Tholen. Alle inwoners van de gemeente Tholen worden uitgenodigd voor deze herdenkingsbijeenkomsten.

1 dag geleden
Nagenieten van Koningsdag in Poortvliet, Smerdiek en Stavenisse met foto's [FOTOALBUM]

POORTVLIET/SINT-MAARTENSDIJK/STAVENISSE - Het is elk jaar weer spannend of Koningsdag droog blijft, maar gelukkig brak na een grijze ochtendlucht in de loop van de dag de zon door. De inwoners van Poortvliet, Smerdiek en Stavenisse genoten afgelopen zaterdag van een gezellig feest, waarbij ze elkaar begroetten met een lach en complimenten geven over elkaars oranje outfits.

1 dag geleden
Hoezo vrij? Nederland gewoon aan het werk tijdens Dag van de Arbeid

THOLEN - Bijna overal ter wereld wordt vandaag de Dag van de Arbeid gevierd en kunnen werknemers genieten van een betaalde feestdag. Nederland vormt hierop een uitzondering: waar bijvoorbeeld onze Belgische en Duitse buren vrij zijn, wordt in Nederland door vrijwel iedereen 'gewoon' gewerkt. Daar is een reden voor.

1 dag geleden
Brandweer blust afvalbrand naast de weg aan rand Stavenisse

STAVENISSE - De brandweer is gisteravond zonder spoed uitgerukt naar een brandje langs de Molendijk in Stavenisse. Een stapel afval stond in de fik. De brandweerlieden hebben het vuur gedoofd. Het is niet duidelijk hoe de brand is ontstaan.

2 dagen geleden