Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Thoolse horeca en winkels openen zaterdag tóch de deuren: Gemeente gaat niet handhaven

Thoolse horeca en winkels openen zaterdag tóch de deuren: Gemeente gaat niet handhaven

THOLEN - Tal van horecazaken en winkels in de gemeente Tholen, maar ook elders in het land, openen zaterdag hun deuren. Dat doen zij ook als er vrijdagavond tijdens de persconferentie geen versoepelingen worden aangekondigd. De ondernemers willen met deze actie begrip vragen voor de moeilijke situatie waarin zij verkeren.

Onder andere Hotel Restaurant Sam in Tholen heeft online laten weten de deuren te openen. “Ook wij openen aanstaande zaterdag onze deuren! Na deze heftige periode waarbij ik mijn net opgebouwde team weer moest afbreken zeg ik ook; genoeg is genoeg!” Hetzelfde geldt voor Brasserie de Zeeester in Scherpenisse. “Dan maar strijdbaar ten onder! Onze mooie prachtige zaak is alweer weken dicht terwijl wij altijd ons als braafste jongentje van de klas hebben gehouden aan de regels. Dit is een protest-opening! We willen gelijk behandeld worden als de winkeliers.” 

De twee ondernemers staan niet alleen. Door heel het land gaan winkels én horecazaken ‘gewoon’ open. Burgemeester Sijbers laat in een verklaring weten begrip te hebben voor deze situatie en de openstellingsacties. “Ik wil er zijn voor onze inwoners en onze ondernemers. Mochten er in onze gemeente zaken open gaan, dan ben ik niet voornemens daar zaterdag handhavend tegen op te treden. Veel Nederlanders shoppen nu over de grens, gaan daar uit eten; dat doet pijn.” Wel benadrukt ze nogmaals het volgen van de algemene maatregelen, zoals het dragen van een mondkapje, hygiëne en het houden van afstand.

“Acties moeten vooraf door de belangenorganisatie of –vereniging worden aangemeld bij de betreffende gemeente. Acties mogen alleen eenmalig plaatsvinden op zaterdag 15 januari overdag tot uiterlijk 17.00 uur. De deelnemende ondernemers zijn zelf verantwoordelijk voor en aanspreekbaar op het veilig en verantwoord verloop van de actie.” Ondernemers die aan willen sluiten bij de actie kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar: [email protected]

Meer uit Tholen

Mogelijk nieuwe Avondvierdaagse in Flupland: 'De dames zijn erg enthousiast'

SINT-MAARTENSDIJK/SINT PHILIPSLAND - In Flupland wordt al sinds 2019 geen Avondvierdaagse meer gehouden. Een gemis voor het dorp, vindt Sportdorp Sint Philipsland. Daarom zijn een aantal vrijwilligers actief bezig om het wandelfeest weer terug te brengen.

2 uur geleden
Van der Jagt scoort 50e doelpunt en helpt SC Stavenisse aan eerste punten [SPEELRONDE 10]

THOLEN - Wat gebeurde er zaterdag 2 december allemaal in het amateurvoetbal? In dit overzicht zetten we de uitslagen en programma's van de Thoolse voetbalclubs op een rijtje. Dit is een samenvatting van speelronde 10.

5 uur geleden
Storing bij Rabobank: Klanten zien '0 euro' op hun rekeningen

Door een landelijke storing kunnen klanten van de Rabobank problemen ondervinden bij betalen via Ideal. Ook op de app van de Rabobank zijn de problemen zichtbaar. Vele gebruikers kunnen momenteel niet zien wat voor saldo er op de rekeningen staat. 

7 uur geleden
Zorgboerderij uit Oud-Vossemeer zamelt met escaperoom geld in voor ALS

OUD-VOSSEMEER - In Oud-Vossemeer hebben ze iets bijzonders bedacht om geld op te halen voor onderzoek naar ALS. Zorgboerderij Praktijk Intzadel opent op zaterdag een escaperoom, waar je als groep 15 minuten de tijd krijgt om te ontsnappen. Het geld dat wordt opgehaald met deze escaperoom gaat volledig naar 3FM Serious Request.

9 uur geleden
Ruim 650 vogels en veel bezoekers bij tentoonstelling Vogelvreugd [FOTOALBUM]

SINT-ANNALAND - Vogelvereniging Vogelvreugd heeft op 24 en 25 november haar bijzondere tentoonstelling gehouden in de Wellevaete te Sint-Annaland. Bijna vijftig vogelliefhebbers uit Zeeland, West-Brabant en Zuid-Holland hadden gezamenlijk 651 vogels ingeschreven.

12 uur geleden
Automobilist ziet fietser over het hoofd op oversteekplaats Grindweg

THOLEN - Een fietser is maandagmiddag aangereden door een auto op de Grindweg. Het ongeval gebeurde op de oversteekplaats ter hoogte van het Terreplein. De fietser wilde oversteken en werd over het hoofd gezien door de automobilist, die vervolgens de persoon aanreed.

1 dag geleden
Stavoord6 sluit culinaire avond af met gulle opbrengst van 7290 euro

SINT-ANNALAND - Afgelopen vrijdagavond 1 december schitterde restaurant Buutengaets in Sint-Annaland als het toneel van een onvergetelijke culinaire avond, georganiseerd door Stichting Stavoord6. Het restaurant, tot de nok toe gevuld, bruiste van positieve energie en gezelligheid.

1 dag geleden