Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Thoolse burgers hebben niks te zeggen over Bravis

Thoolse burgers hebben niks te zeggen over Bravis

THOLEN - De gemeente en de inwoners van Tholen hebben geen zeggenschap meer in de locatiekeuze van het Bravis. Dat blijkt uit antwoorden op CDA-vragen. Het CDA wilde weten of de RvB opnieuw met de Thoolse gemeenteraad in gesprek zou gaan, maar dat is van de baan. Daarmee heeft Tholen definitief geen enkele inspraak meer op de locatie voor het nieuwe ziekenhuis.  

In een laatste poging om het Bravis Ziekenhuis in de buurt en dus bij Bergen op Zoom te houden, ging de gemeente Tholen begin juni nog een keer in gesprek met de Raad van Bestuur. Het gegeven dat het nieuwe ziekenhuis dat in Roosendaal komt, niet binnen 45 minuten te bereiken is vanuit Stavenisse, maakt dat velen zich grote zorgen maken. Volgens de raad kun je het dorp niet binnen 18 seconden uit zijn zoals in het onderzoek staat. Om die reden vroeg de Thoolse gemeenteraad het ziekenhuisbestuur met klem om de locatiekeuze te heroverwegen.

Woorden

Nu blijkt echter uit antwoorden op vragen van het CDA dat Tholen en haar inwoners geen inspraak meer hebben. Het CDA vroeg of de RvB opnieuw met de gemeenteraad en inwoners van Tholen in gesprek zou gaan. De gemeente laat daarop weten: "In reactie daarop maakt de Raad van Bestuur zonder omhaal van woorden duidelijk dat van het voorgenomen besluit niet zal worden afgeweken. Er vinden geen nieuwe gesprekken plaats die invloed hebben op de besluitvorming", zo luidt het antwoordt van B&W richting de CDA-fractie. 

Meer uit Tholen

OVS en ijsbaan Scherpenisse slaan handen ineen

SCHERPENISSE - Deze week beginnen IJsclub Scherpenisse en Oranjevereniging Scherpenisse met de aftrap van een mooi project in Scherpenisse. Zij gaan namelijk samen aan de slag met ‘de Kooije’.

2 uur geleden
De ZLM Tour raast in juni door gemeente Tholen

THOLEN - De ZLM Tour zal op zaterdag 10 juni starten én finishen in gemeente Roosendaal, maar zal ook door Tholen komen. Dat maakt de organisatie gisteren bekend in een persmoment. 

6 uur geleden
Gemeente Tholen doet opnieuw mee aan het NK en ZK Tegelwippen

THOLEN - De gemeente Tholen doet dit jaar weer mee met het Nederlands- en Zeeuws Kampioenschap Tegelwippen. “Als we de felbegeerde Gouden Tegel en Gouden Schep winnen is dat mooi meegenomen, maar het is zeker niet het hoofddoel.”

1 dag geleden
Gemeente Tholen verwijdert fietsenrek met fiets: 'Ben jij je fiets kwijt?'

THOLEN - Tijdens werkzaamheden op de Markt in Tholen heeft de gemeente een fietsenrek verwijderd. Aan dit fietsenrek zat nog een fiets. De gemeente deelt daarom een foto van de fiets in de hoop de eigenaar op te kunnen sporen.

1 dag geleden
Jij op Tholen verwezenlijkt sportdromen voor mensen met een beperking

THOLEN - Jij op Tholen wil mensen met een beperking of aandoening de kans bieden om te sporten en bewegen. Daarom starten zij het project ‘Sportdromen’.

1 dag geleden
Meerdere straten Sint-Maartensdijk zonder water door lekkage

SINT-MAARTENSDIJK - Vijf straten in Sint-Maartensdijk zitten momenteel zonder water. Dat komt doordat er tijdens werkzaamheden een brandkraan werd geraakt. 

2 dagen geleden
UWV: 'Arbeidsmarkt Zeeland blijft zeer krap, ondanks eerste lichte afname'

ZEELAND - In het vierde kwartaal van 2022 is de spanning op de arbeidsmarkt in Zeeland voor het eerst sinds eind 2021 licht afgenomen. De arbeidsmarkt blijft echter zeer krap: voor elke direct inzetbare werkzoekende waren er aan het einde van afgelopen jaar gemiddeld 6,5 openstaande vacatures. Dat blijkt uit cijfers van UWV. Door de aanhoudende krapte blijft het voor werkgevers moeilijk om nieuw personeel te werven. In het vierde kwartaal van 2022 daalde het aantal openstaande vacatures in Zeeland van zo’n 11.600 naar 10.000 (-14 procent). Tegelijkertijd nam het aantal personen met een verstreken WW-duur van maximaal een half jaar juist iets toe, van ongeveer 1.300 naar 1.500 (+18,5 procent). Samen zorgt dat voor de eerste voorzichtige afname van de spanning sinds eind 2021. Jaar op jaar is echter nog altijd een flinke stijging zichtbaar.

2 dagen geleden