Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Thoolse burgers hebben niks te zeggen over Bravis

Thoolse burgers hebben niks te zeggen over Bravis

THOLEN - De gemeente en de inwoners van Tholen hebben geen zeggenschap meer in de locatiekeuze van het Bravis. Dat blijkt uit antwoorden op CDA-vragen. Het CDA wilde weten of de RvB opnieuw met de Thoolse gemeenteraad in gesprek zou gaan, maar dat is van de baan. Daarmee heeft Tholen definitief geen enkele inspraak meer op de locatie voor het nieuwe ziekenhuis.  

In een laatste poging om het Bravis Ziekenhuis in de buurt en dus bij Bergen op Zoom te houden, ging de gemeente Tholen begin juni nog een keer in gesprek met de Raad van Bestuur. Het gegeven dat het nieuwe ziekenhuis dat in Roosendaal komt, niet binnen 45 minuten te bereiken is vanuit Stavenisse, maakt dat velen zich grote zorgen maken. Volgens de raad kun je het dorp niet binnen 18 seconden uit zijn zoals in het onderzoek staat. Om die reden vroeg de Thoolse gemeenteraad het ziekenhuisbestuur met klem om de locatiekeuze te heroverwegen.

Woorden

Nu blijkt echter uit antwoorden op vragen van het CDA dat Tholen en haar inwoners geen inspraak meer hebben. Het CDA vroeg of de RvB opnieuw met de gemeenteraad en inwoners van Tholen in gesprek zou gaan. De gemeente laat daarop weten: "In reactie daarop maakt de Raad van Bestuur zonder omhaal van woorden duidelijk dat van het voorgenomen besluit niet zal worden afgeweken. Er vinden geen nieuwe gesprekken plaats die invloed hebben op de besluitvorming", zo luidt het antwoordt van B&W richting de CDA-fractie. 

Meer uit Tholen

Inschrijving geopend van eerste Thools Jeu de Boules kampioenschap

SINT PHILIPSLAND - Op 21 juni 2019 werd door toenmalig wethouder Frank Hommel de Jeu de Boules baan "Les Boules" in Sint Philipsland officieel geopend. Op vrijdag 21 juni 2024 is dat alweer vijf jaar geleden en sinds die tijd wordt er door een groep jeu-de-boulers zeker 1 of 2 keer per week, als het weer het toelaat, een balletje gegooid op de baan gelegen naast het parkeerterrein aan de Luysterlaan.

14 uur geleden
Museum Markiezenhof krijgt twee portretten van Tholen in bruikleen

BERGEN OP ZOOM/THOLEN - Het museum Markiezenhof in Bergen op Zoom ontvangt twee portretten van de gemeente Tholen voor de tentoonstelling 'Feest in het Hof'. Deze expositie neemt bezoekers mee naar de achttiende eeuw. Het gaat om portretten van Elizabeth Stuart en Frederik van de Palts.

18 uur geleden
Voormalig 'sloopterrein' bij Thools woonwagenkamp opgeruimd en afgezet

THOLEN - De gemeente Tholen heeft het perceel naast het woonwagenpark aan de Oudelandsedijk opgeruimd. Tijdens een integrale actie zijn alle aanwezige afval en containers afgevoerd, meldt de gemeente. Deze opruimactie gebeurde in samenwerking met onder andere toezichthouders, boa's en de politie.

21 uur geleden
Thoolse talenten Koosje en Emily traden op tijdens 9e Vrijmibotho

THOLEN - Dit jaar gaat de opbrengst naar Stichting Torenmuziek Eiland Tholen, Project holen op Vakantie en scouting Heenetrecht. De afgelopen dagen waren voor de organisatie enigszins spannend. "Het was echt de vraag wat het weer ging doen", zegt Martine terwijl ze voor de zoveelste keer de Buienradar app erbij pakt. Ook is de afgelopen dagen advies ingewonnen bij een professioneel bureau op het gebied van weersverwachting bij evenementen.

1 dag geleden
Verdubbeling toeristenbelasting: Tholen presenteert financiële plannen

THOLEN - De burgemeester en wethouders willen de toeristenbelasting op Tholen verhogen van 1 naar 2 euro. Dat bleek afgelopen week bij de presentatie van de Kadernota. Het gemeentebestuur weigert om het tekort in de begroting over de rug van de Tholenaar te halen.

1 dag geleden
Drie verdachten aanslag Tholen eerste keer voor rechter [RECHTSPRAAK]

THOLEN - In de rechtbank van Middelburg begint vandaag de eerste zitting rond de aanslag op een woning van een jong Thools gezin. Drie mannen staan terecht voor brandstichting, bedreiging met de dood en het opzettelijk afsteken van een explosie. Bij het onderzoek werden ook twee vrouwen uit Tholen opgepakt. Zij zijn geschorst, maar blijven nog wel verdachten in de zaak.

1 dag geleden
Nagenieten met foto's: Vrijmibotho voor zevende keer op scheepswerf [FOTOALBUM]

THOLEN - Ruim 2000 bezoekers trokken afgelopen week naar Jachtwerf van Duivendijk voor de vrijdagmiddagborrel. Ze genoten van heerlijke drankjes, live muziek, dj's en lekker eten. Dit jaar verraste de organisatie met een nieuwe toevoeging: het 'talentstage' op het foodplein.

2 dagen geleden