Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Thoolse brug dicht voor werkzaamheden; Vossemeersebrug en Slaakbrug volgen

Thoolse brug dicht voor werkzaamheden; Vossemeersebrug en Slaakbrug volgen

THOLEN - In augustus en september vinden er op verschillende plekken in Zeeland inspecties plaats aan bruggen van Rijkswaterstaat. In de gemeente Tholen gaat het om de Slaakbrug, de Vossemeersebrug en de Thoolse brug. Die laatste is vanaf vanavond tot en met vrijdag 20 augustus iedere avond tussen 20.00 uur en 05.00 uur dicht, maar ook daarna staan er nog werkzaamheden op de planning.

De inspecties leiden voor wegverkeer tot avond- en nachtafsluitingen, omleidingsroutes staan er met gele borden aangegeven. De hinder betreft niet alleen de wegen die over de brug lopen, ook op de wegen onder bruggen kan er sprake zijn van hinder. Een compleet overzicht van de hinder per brug en de verschillende omleidingsroutes is te vinden op de projectpagina Inspecties aan 10 bruggen in Zeeland. 

Alle onderdelen geïnspecteerd

In totaal gaat Rijkswaterstaat aan de slag met tien bruggen. Dat zijn de 2 Bathse bruggen, 2 Kreekrakbruggen, Leidingenbrug, Postbrug, Slaakbrug, Tholensebrug, Vlakebrug en Vossemeersebrug. Deze rijksbruggen zijn gebouwd in de jaren 70, 80 en 90 van de vorige eeuw, verschillende onderdelen naderen het einde van hun levensduur. Alle onderdelen van de brug worden geïnspecteerd: de steunpunten, voegovergangen, betonconstructies, het rijdek, de verflaag, damwanden, elektrotechnische installaties en de terreinen rondom bruggen. Het gaat om visuele inspecties, maar ook om het nemen van betonmonsters, asfaltmonsters en bijvoorbeeld ultrasoon onderzoek van het rijdek.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Tholen

Aan de keukentafel met Anouk Schillemans: ‘Binnen drie jaar wil ik dat we verdubbeld zijn’

BERGEN OP ZOOM - Anouk Schillemans uit Bergen op Zoom is samen met haar man Chris eigenaar van CS Wonen. Het bedrijf is 15 jaar geleden opgericht door Chris en zo’n tien jaar geleden kwam Anouk in het bedrijf. CS Wonen bestaat eigenlijk uit twee onderdelen: CS Wonen en CS Vastgoedbeheer. Anouk richt zich vooral op CS Wonen, terwijl Chris zich focust op huisvesting van arbeidsmigranten met CS Vastgoedbeheer.

10 uur geleden
Politiehond Zorro vindt verdachte inbraak bedrijf aan de Stevinweg

THOLEN - Politiehond Zorro heeft vannacht rond 02:10 uur op de Kreeftenstraat een 53-jarige Roemeense man opgespoord die verdacht wordt van betrokkenheid bij een inbraak in een bedrijfspand. De verdachte had zich verstopt in een dichte struik.

1 dag geleden
Motorrijdster gewond bij ongeluk op de Oudelandsedijk

STAVENISSE - Een motorrijdster is vanmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeluk op de Oudelandsedijk net buiten Stavenisse.

2 dagen geleden
Politie Tholen pakt verkeersoverlast aan, 204 bestuurders in overtreding

THOLEN - De komende weken pakken politie en gemeente Tholen de verkeersoverlast in de vorm van te hard rijden aan. De afgelopen tijd werden ook al diverse controles uitgevoerd

2 dagen geleden
Patrick en Marianne leven als God in Frankrijk

SINT-ANNALAND - Patrick en Marianne Jungbeker (voorheen woonachtig in Sint-Annaland) jaagden hun droom na en zijn sinds vorig jaar eigenaar van een uniek stukje Frankrijk. Eerder woonde het stel met hun dochter en zoon jarenlang bij de molen in Sint-Annaland.

3 dagen geleden
Het succesverhaal van De Speelkrael!

SCHERPENISSE - In 2018 sloegen inwoners van Scherpenisse de handen ineen om de speelplek aan de Beatrixlaan aan te pakken. Speeltuinvereniging De Speelkrael volgde en vormde het begin van een uniek project dat zoveel meer werd dan alleen een speeltuin. De Speelkrael werd een succesverhaal!

4 dagen geleden
George de Leeuw stapt per direct uit ABT-fractie

SINT MAARTENSDIJK - George de Leeuw stapt per direct op uit de ABT-fractie. Dat liet hij maandagochtend weten. De Leeuw gaat verder als eenmansfractie onder de naam ‘ Lijst DeLeeuw.’ 

5 dagen geleden