Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Thoolse bomen krijgen TreeTag

Thoolse bomen krijgen TreeTag

THOLEN - Enkele bomen op Tholen krijgen vandaag, 19 april, een ‘TreeTag’; een soort poster met informatie over de betreffende boom. Bij de boom in Anna Jacobapolder (vlakbij de basisschool Het Kompas) luidde wethouder Van Leeuwen de actie in.

Met deze actie wordt aandacht gevraagd over het belang van bomen. Op de TreeTags is informatie te vinden over (onder andere) hoeveel luchtvervuiling de boom afvangt en hoeveel zuurstof de boom levert. De TreeTag actie op Tholen is een initiatief van Pius Floris Boomverzorging in samenwerking met de gemeente.

(Meer)waarde
Met de actie #TreeTag wordt er voor een breed publiek aandacht gevraagd voor de (meer)waarde van bomen. Bomen houden regenwater vast, leveren zuurstof, helpen de temperatuur leefbaar te houden en vangen luchtvervuiling af. Deze actie wil eraan bijdragen dat men meer belang gaat hechten aan bomen en meer bomen gaat planten en behouden.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Tholen

Thoolse winkels mogen open op Tweede Paasdag, Hemelvaartsdag, Tweede Pinksterdag en Tweede Kerstdag

THOLEN - Winkeliers op het eiland Tholen mogen vanaf nu hun deuren openen op Tweede Paasdag, Hemelvaartsdag, Tweede Pinksterdag en Tweede Kerstdag. De aanvraag werd gedaan door Kruidvat, maar geldt voor alle winkels.

2 uur geleden
Auto ramt lantaarnpaal op Noorder Kreekweg

THOLEN - Bij een eenzijdig ongeval op de Noorder Kreekweg, de oprit van de Thoolse Brug, is dinsdagmiddag fikse schade ontstaan. Gelukkigraakte er niemand gewond bij het ongeval. De beschadigde auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd.De inzittenden van het voertuig zijn wel door ambulancepersoneel ter plaatse onderzocht. Het voertuig kwam tot stilstand tegen een lichtmast welke hierdoor afbrak. Passerend verkeer liep lichte vertraging op door het ongeval.

2 uur geleden
Een warm welkom voor nieuwe Stallanders

SINT-ANNALAND – Dorpsgemeenschap Sint-Annaland start dit jaar met een nieuw initiatief. Nieuwe inwoners van het dorp worden welkom geheten tijdens speciaal voor hen georganiseerde welkomstbijeenkomsten. De eerste bijeenkomst staat gepland op 24 juni.

8 uur geleden
Mooie opbrengst Moederdagactie stichting Vrienden van Siem

SINT-ANNALAND - De bestellingen van de Moederdagactie van stichting Vrienden van Siem werden geheel op gepaste afstand opgehaald bij de pop-up locatie in het clubgebouw van SSV Prinses Juliana Sint-Annaland en IJsclub Sint-Annaland.

1 dag geleden
Vrienden van Siem komt met handige sokkenactie

THOLEN - Stichting Vrienden van Siem komt met weer een actie voor het goede doel van dit jaar. Sokken! Niet zomaar sokken, maar meteen een oplossing voor een probleem dat in veel huishoudens speelt.

1 dag geleden
Eendenkooi Anna Jacobapolder startexcursieseizoen

ANNA JACOBAPOLDER - Na overleg met Veiligheidsregio Zeeland is er voor ‘Het Zeeuwse landschap’ duidelijkheid over de excursiemogelijkheden m.b.t. de coronamaatregelen.

1 dag geleden
Marlinde maakt kaarten, maar dan anders

THOLEN- Marlinde Wilbrink is graag creatief bezig. “Al sinds mijn kindertijd ben ik aan het knutselen. Als klein meisje van 5 jaar maakte ik met mijn moeder al 3D-kaarten. Ik kreeg toen een doos met knutselspullen en vanaf dat moment ben ik bezig met het maken van kaarten en er nooit meer mee gestopt. Toen ik op een gegeven moment een hele stapel kaarten had, ging ik ermee langs de deuren. Met een klein portemonneetje op zak verkocht ik zo heel wat kaarten. Toen woonde ik nog in Sint-Maartensdijk en kende ik heel veel mensen, waardoor het veilig en vertrouwd was voor mij.”

2 dagen geleden