Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Thoolse Avond4daagse komt eraan!

Thoolse Avond4daagse komt eraan!

THOLEN - Inwoners van de gemeente Tholen kunnen van 13 t/m 16 september aan de wandel tijdens de Thoolse Avond4daagse. Sinds dit jaar onder de vlag van Stichting Tholen Sterk.


“Plezier, vertier, nautisch, educatie en lichtjes voor jong en oud waren eerder steekwoorden voor Stichting Tholen, daar komt nu sportiviteit en beweging bij onder het motto: Tholen sport samen Sterk. Voor de eerste keer wordt de Avond4Daagse in Tholen georganiseerd door Tholen Sterk ,hoewel het de 26e avond4daagse is. Voorheen was dit evenement in handen van de wandelsportclub uit Oud Vossemeer. Echter die stopte met de organisatie in 2019, waardoor deze werd opgepakt in eigen beheer door Thea Niemantsverdriet en Rianne Bolier. Toevalligerwijs ook bestuursleden van Tholen Sterk. Waardoor 1+1 makkelijke uitkomst geeft’, zo legt men uit.

Inschrijving

Inschrijven kan voor verschillende afstanden en bij de eigen sportvereniging of via het formulier opwww.tholensterk..nl/avond4daagse, behalve basisschoolleerlingen. Zij kunnen zich inschrijven in de eerste schoolweek op hun school en niet via de website. De wandelaars kunnen zich inschrijven voor 3 routes, met de afstand 3, 5 of 10 kilometer. De kosten om mee te kunnen wandelen bedragen € 3,50 p.p. en een groep van minimaal 10 personen betaalt € 3,- per persoon. Contant betalen op de startdag kan ook, maar kost € 1,- per persoon extra, te weten € 4,50 en € 4,-. “Voorinschrijving is dus voordeliger! Voor diegenen die aan de start willen betalen vragen we vriendelijk gepast contant te voldoen. Pinnen is eventueel mogelijk”, zegt de organisatie. 

Starttijden

Maandag, dinsdag en woensdag: Tussen 18.15 en 18.45 uur voor de 3 en 5 km. Tussen 18.00 en 18.30 uur voor de 10 km. 

Donderdag:19.15 uur voor de 3 km. Tussen 18.45 en 19.00 uur voor de 5 km. Tussen 17.45 en 18.00 uur voor de 10 km. 

De start en finish is bij de Meulvliet aan de Zoekweg. 

Wisselbekers

Er zijn wisselbekers te winnen voor de leukste, meest herkenbare schooldeelnemers én de overige leukste origineelste herkenbare (sport) groep? De groep moet dan uit minimaal 10 personen bestaan. Durven jullie als vriendengroep, sportvereniging, buurtbewoners, collega’s van bedrijf of in een ander vorm van groep de uitdaging aan? 

Slotavond
Op donderdag 16 september is de slotavond. De samenkomst is gepland op de Markt. Om 19.45 uur worden dan de winnaars van de wisselbekers bekend gemaakt. Daarna volgt de ‘intocht’ met muzikale medewerking van Koninklijke Muziekvereniging Concordia via de Molenvlietsestraat/Dijk naar de Meulvliet. Daar kan iedereen haar deelname verzilveren in een medaille.

Stichting Tholen Sterk vraagt iedereen zich aan de geldende corona regels te houden. Denk aan en respecteer elkaar en geef elkaar de ruimte.

Meer uit Tholen

Gezondheidstest voor 65-plussers in Poortvliet en Oud-Vossemeer

OUD-VOSSEMEER/POORTVLIET - In samenwerking met SportZeeland nodigt de gemeente Tholen alle 65-plussers in Poortvliet en Oud-Vossmeer uit voor een gratis gezondheidstest op dinsdag 21 mei. In de ochtend kan men terecht in 't Ouwe Raed'uus in Poortvliet. In de middag vindt het plaats in het dorpshuis De Vossenkuil in Oud-Vossemeer.

1 uur geleden
Stemronde geopend voor Thoolse fotowedstrijd: 'Foto met meeste likes wint'

THOLEN - De mogelijke prijswinnaars van de Thoolse fotowedstrijd zijn bekend. Negen foto's zijn geselecteerd en geplaatst op de Facebookpagina van de gemeente. De foto met de meeste likes wint.

17 uur geleden
Auto vliegt al rijdend in brand in Sint-Maartensdijk

SINT-MAARTENSDIJK - Een personenauto is zaterdagmorgen in vlammen op gegaan aan de Derde Dijk in Sint-Maartensdijk. Inzittenden kwamen met de schrik vrij.Een personenauto vatte vlam tijdens het rijden. De inzittenden konden tijdig het voertuig verlaten. De brandweer heeft de auto geblust. Doordat er weinig water in de omgeving is, werd een tankwagen van de brandweer gevraagd ter ondersteuning. Ondanks de inzet van de brand is het voertuig total-loss.

20 uur geleden
Onderzoek: 'Ongedierte zorgt in Zeeland voor minste overlast'

ZEELAND - Ongedierte kan voor veel problemen zorgen in en rondom huis. Maar in welke provincie hebben inwoners hier naar verhouding het meeste last van? De meeste aanvragen voor een ongediertebestrijder komen uit Zuid-Holland. Dit blijkt uit een analyse van Homedeal. De minste aanvragen zijn afkomstig uit Zeeland.

1 dag geleden
Dominee Henk Poot geeft studiebijeenkomsten in Sint-Annaland

SINT-ANNALAND - Spreker ds. Henk Poot houdt op maandag 13 en 27 mei namens Stichting Christenen voor Israël een studiebijeenkomst in Sint-Annaland. Het onderwerp van deze bijeenkomst is: Intocht naar aanleiding van de Romeinenbrief.

1 dag geleden
Zeilboot in de problemen bij Tholen

THOLEN - De Mistral is vrijdagmorgen ingezet voor een zeilboot in de problemen met de sluizen bij Tholen. Er bleek een lekkage aan boord te zijn.

1 dag geleden
Thoolse lezersfoto van de week: 'De koeien gaan in bad'

THOLEN - Elke week prijkt er op de ontspanningspagina van de wekelijkse Thoolse Bode een lezersfoto. Dit keer was het de foto van Cees van 't Hof die de spotlight mocht vangen.

2 dagen geleden