Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Thomas Heijboer is nieuwe kinderburgemeester Borsele

Thomas Heijboer is nieuwe kinderburgemeester Borsele

HEINKENSZAND - De gemeente Borsele heeft een nieuwe kinderburgemeester gekozen: Thomas Heijboer mag zich heel 2022 kinderburgemeester van Borsele noemen. De jury koos afgelopen vrijdag uit haar top 4 van kandidaten de winnaar.


Esmee Krijger uit Nisse, Jeannette Koudenburg uit Lewedorp, Sanne Poortvliet uit ’s-Heerenhoek en Thomas Heijboer uit ’s-Gravenpolder streden vrijdag om de titel. Zij mochten voor de jury een presentatie geven van hun plannen voor de gemeente. Op basis van die presentaties koos de jury de winnaar. Burgemeester Gerben Dijksterhuis: ‘Wat een talenten hebben wij in de gemeente en wat hebben zij het alle vier goed gedaan. Het was voor ons jury geen eenvoudige klus.’
Thomas overtuigde de jury het meest. ‘Thomas heeft goede ideeën op het gebied van sport voor alle Borsele kinderen. Ook ontpopte hij zich als ware ambassadeur van de streek en onze streekproducten.’ De burgemeester belde de gelukkige winnaar na afloop van de presentaties om het nieuws te vertellen.

Enthousiasme
In de jury zaten burgemeester Gerben Dijksterhuis, wethouder Marga van de Plasse, jeugd- & jongerenwerker John Dekker en Jongerenraadslid Isabeau Hoogeveen. Kinderburgemeester Kris Rottier was aanwezig om de jury te adviseren. Dertien kinderen tussen 10 en 12 jaar solliciteerden naar de functie. ‘Ik ben blij dat we dit jaar wederom op veel enthousiasme konden rekenen’, vertelt Gerben Dijksterhuis. ‘Dat komt grotendeels voor rekening van Kris. Hij heeft het kinderburgemeesterschap echt op de kaart gezet!’
Wethouder van de Plasse benadrukt dit ook. ‘Alle kandidaten leverden ideeën die belangrijk kunnen zijn voor onze gemeente. Die gaan sowieso nog van pas komen. Tegen alle sollicitanten wil ik nog zeggen: jullie zijn allemaal toppers! Je hebt de moed en het lef gehad om te mailen, te schrijven, een filmpje van jezelf te maken. Dat zijn talenten die in het leven goed van pas komen. Mogelijk komen jullie later terug als lid van onze JongerenRaad, hoe leuk zou dat zijn! Of als gemeenteraadslid of als bestuurder van een van de vele verenigingen die Borsele telt.’
Kinderburgemeester Thomas mag heel 2022 alle Borselse kinderen vertegenwoordigen. Daarnaast zal hij de burgemeester helpen bij activiteiten, een project opzetten en een blog gen of vloggen over zijn werk. De kersverse kinderburgemeester wordt in januari geïnstalleerd.[n]

Meer uit Beveland

Tractor belandt in sloot, bestuurder gewond

‘S-HEERENHOEK - Een tractor is zaterdag aan het begin van de middag in een droge sloot terecht gekomen. De bestuurder raakte bij het ongeluk gewond.

10 uur geleden
Winnaars bandcompetitie Spectra zijn bekend

OVEZANDE - De finale van bandcompetite Spectra vond gisteren plaats op het Klomppop Festival. In de finale streden de bands Grainbait, Baneham, TheTraveling Trashcans en Grote Geelstaart om de Spectra seizoenswinst. Grote Geelstaart ging er uiteindelijk met de winst vandoor.

10 uur geleden
Bakkerij van Piet de Koster in Wolphaartsdijk bestaat 39 jaar en houdt open dag

WOLPHAARTSDIJK - Maandag 29 mei, tweede pinksterdag, is er een open dag in de ambachtelijke bakkerij van Piet de Koster in Wolphaartsdijk.

11 uur geleden
'Onze samenwerking is als warme olie'

MELISKERKE - Aan de keukentafel bij Ary Joosse (56) is de sfeer gemoedelijk. “De samenwerking met Ruben de Bruijne (35) is vanaf de eerste week als warme olie”, vat de rasechte ondernemer samen. Ruben kwam in 2010 in loondienst. In januari van dit jaar is hij mede-eigenaar van Fietsspecialist Piet Voskamp geworden. Voor Ary Joosse herhaalt de geschiedenis zich. Hoog tijd voor een terugblik.

13 uur geleden
Politie: 'Gevonden lichaam in Goes is van vermiste man'

GOES - Bij de zoektocht naar een vermiste man in Goes is vrijdag een stoffelijk overschot aangetroffen. Dat blijkt de 68-jarige man te zijn, die vermist werd in Goes, meldt de politie vrijdagmiddag. ‘Er is geen sprake van een misdrijf’, aldus de politie. 

1 dag geleden
Overleden persoon gevonden bij zoektocht naar vermiste man in Goes

GOES - Bij de zoektocht naar een vermiste man in Goes is vrijdagmorgen een stoffelijk overschot aangetroffen. De politie onderzoekt het om de vermiste man gaat. 

1 dag geleden
Politieheli ingezet voor vermiste man in Goes

GOES - In Goes wordt een vermiste man gezocht. Het gaat om een 68-jarige kale man met een baard. Ook de politiehelikopter is vrijdagmorgen ingezet om naar de man te zoeken.

1 dag geleden