Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Thomas Baart wint Rijkse iT Super Final

Thomas Baart wint Rijkse iT Super Final

ARNEMUIDEN - Ouwe rotten, jonge talenten, heren, dames, verdedigers en aanvallers, lokale toppers en landelijke spelers. Het was voor elk wat wils zaterdag met de Rijkse iT Super Final bij tafeltennisvereniging Arnemuiden. Het deelnemersveld was nog nooit zo sterk als dit  jaar. Uiteindelijk schreef Thomas Baart van Scyedam (Schiedam) de vierde editie van dit invitatietoernooi op zijn naam. Hij rekende in de finale af met Emanuel Martins Ferreira, de nieuwe aanwinst van Arnemuiden in de tweede divisie.

Dat Baart zich zou plaatsen voor de kruisfinales was geen zekerheidje. In zijn poule verloor hij zijn tweede wedstrijd nipt van de ervaren Vincent van Kuijck (Red Star ’58) met 14-12 in de vijfde game, gevolgd door een verlies tegen Jeroen de Heide (Arnemuiden), eveneens in de vijfde game. Zijn laatste wedstrijd tegen Sanne de Hoop, die met VTV afgelopen week nog Nederlands Kampioen van de eredivisie bij de dames werd, wist hij echter met 11-9 in de vijfde game te winnen. De Hoop had eveneens van Van Kuijck verloren en kwam nu met Baert op drie punten. Ook De Heide had zich naar drie punten kunnen spelen, maar hij wist na winst op Van Kuijck de lager geklasseerde Kelvin Heemstra (Smash Monster) niet van zich af te schudden. Zo pakte Baart het ticket achter Van Kuijck voor de kruisfinales. 

In de andere poule was er minder spanning over wie zich zouden plaatsen voor de finale. Voormalig eredivisionisten Frank Hollak, de winnaar van de vorige editie, en Emanuel Martins Ferreira hadden zich namelijk voor hun laatste onderlinge wedstrijd al voor de kruisfinales geplaatst. Hollak had de meest moeite met Sören de Witte van TTC Middelburg, maar wist die partij toch met 3-2 te winnen. Ferreira kwam 2-0 achter tegen verdediger Peter van Iwaarden (SKF), maar rechtte zijn rug en won met 11-8 in de vijfde game. In de laatste onderlinge wedstrijd gebeurde het tegenovergestelde. Ferreira kwam 2-0 voor, maar Hollak, die tegenwoordig in de Belgische competitie uitkomt, won vervolgens drie wedstrijden op rij en pakte daarmee de winst in de poule. Voor Sören de Witte restte de derde plek, voor Van Iwaarden, de verdienstelijk spelende Herbert Keijman (Arnemuiden) en Monique Posthuma (Red Star).

Voor Ferreira was het zijn eerste kennismaking met zijn nieuwe vereniging. De geboren Rotterdammer, kind van Portugese ouders, speelde voor verschillende clubs in de randstad op ere- en eerste divisieniveau, maar was na een avontuur in Duitsland op zoek naar een nieuwe club. Dat zorgde voor dit seizoen voor een perfecte match met Arnemuiden, dat komend seizoen na drie kampioenschappen op rij uitkomt in de landelijke tweede divisie, maar waarbij sterkhouder Marc Hackenberg voorlopig uit de roulatie is. In de halve finales toonde Ferreira aan tot de topspelers in deze klasse te behoren. Hij versloeg de ervaren Vincent van Kuijck met 11-6, 11-5 en 13-11. In de tweede halve finale wist ook de andere nummer 2 van de poule, Thomas Baart, overeind te blijven. Tegen de nog ongeslagen Frank Hollak pakte hij de eerste game met 11-9, leek hij de tweede game met 11-1 verlies helemaal de weg kwijt, maar was hij vervolgens met 11-9 en 11-8 weer bij de les.

Finale

In de finale liet Ferreira de eerste game liggen tegen zijn voormalig teamgenoot  Baart (14-12), pakte hij de tweede game met 8-11, maar was het vervolgens Baart die met 11-6 en 11-9 de sterkste was. 

Hollak won vervolgens de strijd om de derde plaats eenvoudig met 3-0 van Van Kuijck.

Meer uit Middelburg

Kunst-en cultuurroute Middelburg is 'Vol Kunst'

Tijdens de Kunst- en cultuurroute zondag 2 juni zijn ateliers, galeries en musea in de binnenstad van Middelburg geopend van 13.00 tot 17.00 uur. 

2 uur geleden
Zomerverwachting: warme en wisselvallige zomer

REDACTIE - We moeten ons waarschijnlijk opmaken voor een warme en wisselvallige zomer. Het kletsnatte weer van deze lente zet niet door, maar wel blijft het wisselvallig en warm. De kans op zomerse warmte is groter dan gebruikelijk, maar ook regen- en onweersbuien zijn vaak van de partij. Dat blijkt uit een blik op de seizoensmodellen en andere indicatoren voor de komende zomer.

5 uur geleden
De Zeeuwse Leefstijlroute: werken aan een gezonde leefstijl

MIDDELBURG - Persoonlijke doelen, verbeteren van de conditie, verminderen van medicijngebruik, samen wandelen en gezelligheid. Het zijn enkele ingrediënten van het leefstijlprogramma 'De Zeeuwse Leefstijlroute' die ook in de gemeente Middelburg weer van start gaat.

22 uur geleden
Informatiemarkt fiets- en autoparkeerbeleid: 'zoeken naar balans'

MIDDELBURG - Gemeente Middelburg wil een plaats zijn en blijven waar je prettig kan wonen, werken en recreëren. In verband met de te verwachten groei van het aantal inwoners is het noodzakelijk om het fiets- en autoparkeerbeleid anders te organiseren. We gaan voor een autoluwe binnenstad met meer ruimte voor ontmoeting, bewegen en groen. Het parkeerbeleid voor fietsen en auto's is, als onderdeel van de omgevingsvisie 2050, een belangrijk instrument dat we kunnen inzetten om de stad leefbaar en bereikbaar te houden.

1 dag geleden
Vrouw onder invloed belandt met auto in sloot op de Oude Vlissingseweg [UPDATE]

MIDDELBURG- Op de Oude Vlissingseweg, ter hoogte van het tankstation, is zaterdagavond een vrouw met haar auto de sloot in gereden. De ter plaatse gekomen politie nam een alcoholtest af bij de vrouw. Omdat de test positief was werd de vrouw aangehouden op verdenking van rijden onder invloed en meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek. 

1 dag geleden
Twee scooters komen met elkaar in botsing op de Pottenmarkt

MIDDELBURG- Op de Pottenmarkt zijn zaterdagmiddag twee scooters met elkaar in botsing gekomen. Beide bestuurders werden ter plekke medisch onderzocht door het ter plaatse gekomen ambulancepersoneel. Niemand hoefde overgebracht te worden naar het ziekenhuis. Beide scooters liepen schade op door het ongeval.

1 dag geleden
Stuur jouw Walcherse foto naar De Bode

MIDDELBURG/DOMBURG - Elke week staat op de ontspanningspagina van de wekelijkse Middelburgse & Veerse Bode een lezersfoto. Dit keer was het de foto van Adrie Gideonse die gepubliceerd werd. 

1 dag geleden