Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tholenaren krijgen emmer vol energiebesparende producten

Tholenaren krijgen emmer vol energiebesparende producten

THOLEN - De gemeente Tholen deelt 1500 gratis ‘energie-emmers’ uit aan huurders van Stadlander. In deze emmer zitten energiebesparende producten ter waarde van € 75,-. Vanaf 10 november 2021 ontvangen huurders van Stadlander een brief van de gemeente Tholen om een gratis energie-emmer op te halen bij bouwmarkt Hubo in Tholen of Sint-Annaland. Particuliere huurders kunnen contact opnemen met de gemeente om een brief te ontvangen. De emmers zijn beschikbaar zolang de voorraad strekt, uiterlijk tot 31 juli 2022.

Deze actie is bedoeld voor alle huurders in de gemeente Tholen. Per adres wordt maximaal één emmer verstrekt.

Huurders bij Stadlander ontvangen in de periode van 10 t/m 26 november 2021 automatisch een brief. Deze brief moet worden ingeleverd bij bouwmarkt Hubo in Tholen of in Sint-Annaland om een emmer op te kunnen halen.Particuliere huurders kunnen contact opnemen met de gemeente om een brief te ontvangen via telefoonnummer 14 0116 of door te mailen naar [email protected] met als onderwerp ‘energie-emmer’. Zij vermelden hierbij hun NAW-gegevens én de naam van de verhuurder.

Wat zit er in de emmer?

De emmer zit vol met producten waarmee huurders energie kunnen besparen:

3 ledlampen1 tochtstrip van 6 meter lang1 brievenbusborstel1 rol radiatorfolie1 waterstraalregelaar/perlator1 schakelklok1 dorpelstrip van 1,1 meter lang

Energie besparen

De gemeente Tholen biedt de energie-emmer aan vanuit de Landelijke Regeling Reductie Energiegebruik Woningen (RREW). Het doel van deze regeling is het verminderen van de CO2-uitstoot door te zorgen voor een lager energieverbruik. Dat kan al met eenvoudige energiebesparende maatregelen en producten.

Met kleine aanpassingen in een huurwoning kan er veel energie worden bespaard, wat ook terug is te zien op de energierekening. Een ledlamp is bijvoorbeeld veel zuiniger dan een gloeilamp en gaat veel langer mee. En een tochtstrip helpt om minder gas te verbruiken en zorgt voor minder tocht in huis.

Meer uit Tholen

Nog nooit werden er zo weinig hennepkwekerijen ontmanteld als in 2023

THOLEN - De politie heeft nog nooit zo weinig hennepkwekerijen in Zeeland en West-Brabant ontdekt als vorig jaar. Het aantal ontmantelde kwekerijen is met 67 procent gedaald ten opzichte van 2019, wat neerkomt op 117 locaties waar hennep werd gekweekt. Ook op Tholen werden enkele kwekerijen opgerold.

4 uur geleden
Flinke schade bij botsing tussen twee auto's in Scherpenisse

SCHERPENISSE - Twee auto's liepen dinsdagmiddag flinke schade op nadat ze met elkaar in botsing kwamen op de Veerdijkseweg. Het ambulancepersoneel heeft de inzittenden gecontroleerd op verwondingen, maar niemand raakte gewond bij de aanrijding.

18 uur geleden
Nieuwe wieken voor twee stilstaande molens in Smerdiek en Stalland

THOLEN - Twee molens op Tholen krijgen naar verwachting nog deze week nieuwe wieken. De gemeente besloot vorig jaar om vier molens stil te zetten vanwege veiligheidsrisico's. Dit besluit volgde op enkele incidenten waarbij onverwacht de stalen roeden afbraken bij verschillende molens in Nederland. Molen De Nijverheid in Sint-Maartensdijk en de Standerdmolen in Sint-Annaland kunnen waarschijnlijk eind mei weer beginnen met draaien.

22 uur geleden
Bekijk hier de foto's van het eerste Thools Muziekfestival [FOTOALBUM]

SINT-MAARTENSDIJK - Afgelopen weekend vond de eerste editie van het Thools Muziekfestival plaats. Het was een groot succes. Op de Markt in Sint-Maartensdijk werden zes concerten gegeven door vijf verschillende muziekverenigingen. Het festival werd afgesloten met een gezamenlijk mammoetorkest, waarbij meer dan 200 muzikanten van alle verenigingen meededen.

1 dag geleden
Zomers weer op komst? Ho maar, ook deze week veel regen op Tholen [WEERBERICHT]

THOLEN - Een zeer natte meteorologische lente komt deze week tot een einde. Op zaterdag 1 juni begint volgens weerkundigen de zomer, maar van zomers weer is voorlopig geen sprake. Er trekken regelmatig buien over Tholen en de temperaturen komen niet boven de 18 graden uit. Vooral woensdag wordt er veel regen verwacht. Waterschap Scheldestromen heeft bij Poortvliet een noodpomp ingezet om al het regenwater weg te werken.

1 dag geleden
Waterschap zet noodpomp in vanwege wateroverlast in polder Poortvliet

POORTVLIET - Waterschap Scheldestromen heeft een noodpomp geplaatst bij Poortvliet vanwege wateroverlast in poldergebied Weihoek. Door de hevige regenval van afgelopen weekend draait het gemaal aan de Kadijk op volle toeren. Met de inzet van de noodpomp hoopt het waterschap opgewassen te zijn tegen de verwachte nieuwe regenbuien van deze week.

2 dagen geleden
Jij op Tholen organiseert Thoolse beweegweek: Bewegen is gezond en ook gezellig

THOLEN - Jij op Tholen organiseert van maandag 3 juni tot en met vrijdag 7 juni de Thoolse beweegweek. In deze week worden meerdere gratis acties en activiteiten georganiseerd om jong en oud extra te laten bewegen. Naast dat bewegen gezond is en zorgt dat je vitaal en fit blijft is het ook gezellig om samen met anderen te bewegen. Er is een sportcafé voor verenigingen, een kampioenschap stoepranden en een fietstocht. Ook is er een leuke winactie. 

2 dagen geleden