Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tholenaren hebben de laatste kans op emmer vol energiebesparende producten

Tholenaren hebben de laatste kans op emmer vol energiebesparende producten

THOLEN - De 1500 gratis ‘energie-emmers’ voor Thoolse huurders van Stadlander zijn zo goed als uitverkocht. Dat laat wethouder Peter Hoek weten. Hij is blij met het succes van de actie om Tholen energievriendelijker te maken. “We zeiden op=op, maar we willen de actie netjes afronden. Daarom krijgen mensen de mogelijkheid om hun adresgegevens achter te laten, zodat we de actie netjes kunnen afronden.”In de emmer zitten energiebesparende producten ter waarde van € 75,-. Vorige week ontvingen huurders van Stadlander een brief van de gemeente Tholen om een gratis energie-emmer op te halen bij bouwmarkt Hubo in Tholen of Sint-Annaland. De emmers zijn beschikbaar zolang de voorraad strekt, uiterlijk tot 31 juli 2022. “Maar het is zo’n succes geworden dat ik heel recent de eerste emmer uitreikte, maar ik bij wijze van spreken nu al zowat de laatste kan overhandigen. Daar zijn we natuurlijk blij mee, want dat betekent dat het leeft hier op het eiland. Dat er echt behoefte is aan dit soort producten.” In de emmer zitten drie ledlampen, een tochtstrip van zes meter lang, een brievenbusborstel, een rol radiatorfolie, een waterstraalregelaar/perlator, een schakelklok en een dorpelstrip van 1,1 meter lang.

Energie besparen

De gemeente Tholen biedt de energie-emmer aan vanuit de Landelijke Regeling Reductie Energiegebruik Woningen (RREW): “Met kleine aanpassingen in een huurwoning kan er veel energie worden bespaard, wat ook terug is te zien op de energierekening. Een ledlamp is bijvoorbeeld veel zuiniger dan een gloeilamp en gaat veel langer mee. En een tochtstrip helpt om minder gas te verbruiken en zorgt voor minder tocht in huis.”

Nalevering

Wethouder Peter Hoek geeft aan dat er ondanks de op=op boodschap, toch nog mogelijkheden zijn om aan een energie-emmer te komen. “We willen toch nog een soort van slotronde doen dus mensen die een brief hebben ontvangen kunnen hun gegevens bij afhaallocatie Hubo achterlaten en dan hopen wij voor een nalevering te kunnen zorgen.”

Meer uit Tholen

Ruim 40 adressen doen mee aan rommelroute in Poortvliet

POORTVLIET - Het bestuur van het Activiteiten Comité Poortvliet organiseert dit jaar geen braderie in het dorp. In plaats daarvan wordt zaterdag 15 juni een rommelroute gehouden. Meer dan veertig adressen in Poortvliet verkopen tweedehands spullen vanuit de voortuin of oprit van hun eigen woning.

2 uur geleden
Vrijmibotho 2024: Bekijk hier het programma met ook Thoolse artiesten

THOLEN - De voorbereidingen voor de negende editie van de Vrijmibotho zijn in volle gang. Op vrijdag 14 juni wordt er op de scheepswerf M. van Duivendijk opnieuw geld ingezameld voor lokale goede doelen. Dit jaar zijn er voor het eerst twee podia. Het programma bevat zowel bekende als minder bekende artiesten, met ook optredens van enkele Thoolse artiesten.

16 uur geleden
Kruytenburg Fair in Poortvliet afgelast door vele regen

POORTVLIET - De Kruytenburg Fair, die dit weekend in Poortvliet zou plaatsvinden, is afgelast. De afgelopen dagen heeft het veel geregend, waardoor het terrein bij de landschapscamping ongeschikt is geworden voor het evenement.

20 uur geleden
Dit jaar al bijna 500 aanslagen met explosieven, vaker in kleine gemeenten

THOLEN - Het aantal incidenten met explosieven neemt almaar toe. In 2022 waren er 343, vorig jaar 1057 en tot juni dit jaar 496. De politie-inzet leidde de afgelopen 2,5 jaar tot bijna 500 aanhoudingen, maar om het probleem bij de kern aan te pakken, is meer nodig, stellen politie, OM en lokale bestuurders. Zij pleiten in de Tweede Kamer voor een strategisch offensief waaraan ook partners van buiten het veiligheidsdomein deelnemen.

22 uur geleden
Onderzoek: 'Zo'n 30 procent van de Thoolse woningen heeft energielabel A'

THOLEN - Zo'n 30 procent van de woningen op Tholen heeft energielabel A dankzij goede isolatie, duurzame verwarmingssystemen en zonnepanelen op het dak. Dat percentage ligt iets onder het landelijk gemiddelde, zo blijkt uit onderzoek van Independer op basis van gegevens van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). 

1 dag geleden
Elke (13) uit Tholen is regionaal kampioen op de rugslag

THOLEN - Elke Kriesels (13) uit Tholen won afgelopen maand de 50 meter rugslag tijdens de Regionale Zomerkampioenschappen (RZK) in Eindhoven en mag zich dus 'Brabants Kampioen' noemen!  "She did it again", riep haar moeder vlak na de wedstrijd. Elke is al eerder Brabants Kampioen geweest op de rugslag.

1 dag geleden
Stichting Leergeld zoekt tweedehands fietsen voor kinderen uit arme gezinnen

SINT-MAARTENSDIJK - Leergeld Oosterschelderegio organiseert dit jaar voor de derde keer een fietsinzamelingsactie in het kader van het thema 'Geen kind achterop.' Dankzij de steun van Stichting Leergeld kunnen kinderen uit gezinnen met weinig geld, net als hun leeftijdsgenoten, over een fiets beschikken.

1 dag geleden