Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tholenaren hebben de laatste kans op emmer vol energiebesparende producten

Tholenaren hebben de laatste kans op emmer vol energiebesparende producten

THOLEN - De 1500 gratis ‘energie-emmers’ voor Thoolse huurders van Stadlander zijn zo goed als uitverkocht. Dat laat wethouder Peter Hoek weten. Hij is blij met het succes van de actie om Tholen energievriendelijker te maken. “We zeiden op=op, maar we willen de actie netjes afronden. Daarom krijgen mensen de mogelijkheid om hun adresgegevens achter te laten, zodat we de actie netjes kunnen afronden.”In de emmer zitten energiebesparende producten ter waarde van € 75,-. Vorige week ontvingen huurders van Stadlander een brief van de gemeente Tholen om een gratis energie-emmer op te halen bij bouwmarkt Hubo in Tholen of Sint-Annaland. De emmers zijn beschikbaar zolang de voorraad strekt, uiterlijk tot 31 juli 2022. “Maar het is zo’n succes geworden dat ik heel recent de eerste emmer uitreikte, maar ik bij wijze van spreken nu al zowat de laatste kan overhandigen. Daar zijn we natuurlijk blij mee, want dat betekent dat het leeft hier op het eiland. Dat er echt behoefte is aan dit soort producten.” In de emmer zitten drie ledlampen, een tochtstrip van zes meter lang, een brievenbusborstel, een rol radiatorfolie, een waterstraalregelaar/perlator, een schakelklok en een dorpelstrip van 1,1 meter lang.

Energie besparen

De gemeente Tholen biedt de energie-emmer aan vanuit de Landelijke Regeling Reductie Energiegebruik Woningen (RREW): “Met kleine aanpassingen in een huurwoning kan er veel energie worden bespaard, wat ook terug is te zien op de energierekening. Een ledlamp is bijvoorbeeld veel zuiniger dan een gloeilamp en gaat veel langer mee. En een tochtstrip helpt om minder gas te verbruiken en zorgt voor minder tocht in huis.”

Nalevering

Wethouder Peter Hoek geeft aan dat er ondanks de op=op boodschap, toch nog mogelijkheden zijn om aan een energie-emmer te komen. “We willen toch nog een soort van slotronde doen dus mensen die een brief hebben ontvangen kunnen hun gegevens bij afhaallocatie Hubo achterlaten en dan hopen wij voor een nalevering te kunnen zorgen.”

Meer uit Tholen

Fiets breekt in twee bij ongeval Tholen: moeder en kind gewond

THOLEN – Een moeder en kind zijn vrijdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de Molenvlietsedijk in Tholen. Beiden zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

15 uur geleden
Slechte weersvoorspelling gooit roet in het eten voor rommelmarkt Sint Maartensdijk

SINT MAARTENSDIJK - De rommelmarkt die aanstaande zaterdag zou plaatsvinden bij Het Baken van Tholen in Sint Maartensdijk is geannuleerd. De markt is verzet naar zaterdag 6 mei.

17 uur geleden
Meer inwoners in de gemeente Tholen recht op vergoedingen

THOLEN - Meer inwoners in de gemeente Tholen hebben sinds dit jaar recht op gemeentelijke vergoedingen: bijzondere bijstand. Het gaat om inwoners met een inkomen tot en met 130 procent van de bijstandsnorm. De gemeenteraad verhoogde de inkomensgrens voor deze vergoedingen van 110 procent naar 130 procent van de bijstandsnorm. 

22 uur geleden
Scoren voor het goede doel: VV Vosmeer doneert geld voor iedere goal

OUD-VOSSEMEER - Stichting Westerlicht, die in januari de deuren opende in Tholen, kan komende weken rekenen op veel steun. Zowel basisschool De Ark, als voetbalvereniging VV Vosmeer zamelen geld in voor dit goede doel. 

1 dag geleden
Werkzaamheden derde ontsluiting Tholen hervat: plaatsing twee 'bypasses'

THOLEN - De werkzaamheden voor de derde ontsluiting Tholen zijn hervat. De afgelopen weken voerde Heijmans nabij de N286 herstelwerkzaamheden uit die noodzakelijk waren als gevolg van de stillegging. Het bedrijf is deze week begonnen met de voorbereidende werkzaamheden. Zo worden er eerst twee bypasses aangelegd. 

1 dag geleden
Après-skiën voor het goede doel bij Café An de Slôôve

SINT-ANNALAND - Café An de Slôôve en stichting Vrienden van Siem slaan de handen ineen. Voor het goede doel organiseren zij op 25 maart een heuse après-skiparty. 

1 dag geleden
Toeschouwers Henriette en Ron enthousiast over Ronde van Oud-Vossemeer: 'Fijn parcours'

OUD-VOSSEMEER - Henriette Blei en Ron Prins zaten al op tijd met hun klapstoeltjes klaar langs het parcours, om een glimp op te vangen van hun dochters. Zij reden afgelopen weekend namelijk mee bij de Beloften.

1 dag geleden