Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tholenaren hebben de laatste kans op emmer vol energiebesparende producten

Tholenaren hebben de laatste kans op emmer vol energiebesparende producten

THOLEN - De 1500 gratis ‘energie-emmers’ voor Thoolse huurders van Stadlander zijn zo goed als uitverkocht. Dat laat wethouder Peter Hoek weten. Hij is blij met het succes van de actie om Tholen energievriendelijker te maken. “We zeiden op=op, maar we willen de actie netjes afronden. Daarom krijgen mensen de mogelijkheid om hun adresgegevens achter te laten, zodat we de actie netjes kunnen afronden.”In de emmer zitten energiebesparende producten ter waarde van € 75,-. Vorige week ontvingen huurders van Stadlander een brief van de gemeente Tholen om een gratis energie-emmer op te halen bij bouwmarkt Hubo in Tholen of Sint-Annaland. De emmers zijn beschikbaar zolang de voorraad strekt, uiterlijk tot 31 juli 2022. “Maar het is zo’n succes geworden dat ik heel recent de eerste emmer uitreikte, maar ik bij wijze van spreken nu al zowat de laatste kan overhandigen. Daar zijn we natuurlijk blij mee, want dat betekent dat het leeft hier op het eiland. Dat er echt behoefte is aan dit soort producten.” In de emmer zitten drie ledlampen, een tochtstrip van zes meter lang, een brievenbusborstel, een rol radiatorfolie, een waterstraalregelaar/perlator, een schakelklok en een dorpelstrip van 1,1 meter lang.

Energie besparen

De gemeente Tholen biedt de energie-emmer aan vanuit de Landelijke Regeling Reductie Energiegebruik Woningen (RREW): “Met kleine aanpassingen in een huurwoning kan er veel energie worden bespaard, wat ook terug is te zien op de energierekening. Een ledlamp is bijvoorbeeld veel zuiniger dan een gloeilamp en gaat veel langer mee. En een tochtstrip helpt om minder gas te verbruiken en zorgt voor minder tocht in huis.”

Nalevering

Wethouder Peter Hoek geeft aan dat er ondanks de op=op boodschap, toch nog mogelijkheden zijn om aan een energie-emmer te komen. “We willen toch nog een soort van slotronde doen dus mensen die een brief hebben ontvangen kunnen hun gegevens bij afhaallocatie Hubo achterlaten en dan hopen wij voor een nalevering te kunnen zorgen.”

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Tholen

Tholen komt uit lockdown: Erwin de Nijs

Erwin de Nijs is eigenaar van sportschool Salus. De lockdown betekende voor hem dat hij van zeven dagen per week bezig zijn, ging naar ‘de tijd uitzitten’. “Niets voor mij, maar bovenal vind ik het belangrijk dat sport heel snel als essentieel aangemerkt wordt, zodat mensen bij een eventuele volgende lockdown in ieder geval aan hun gezondheid kunnen werken.”

1 uur geleden
Steunpakketten voor Thoolse ouderen in armoede

SINT-PHILIPSLAND - Vrijwilligers van Stichting Geef Niet Op! brachten afgelopen week steunpakketjes rond aan ouderen in armoede op Tholen. Eén van die vrijwilligers is Jantine den Braber uit Sint-Philipsland. Ze is sinds kort vrijwilliger na jarenlang donateur te zijn. ‘’We willen laten zien dat we er zijn om ze te helpen.’’ 

5 uur geleden
Aan de Keukentafel met Rutger Bosch van SABIC

Rutger Bosch had vroeger geen idee wat hij later wilde worden, maar vond het wél heel interessant om voor een groep te staan. Naar eigen zeggen is hij altijd iemand geweest die dingen zelf wilde doen. De Site Director van SABIC had al vroeg een grote intrinsieke motivatie. Aan de andere kant hield hij niet zo van mensen die hem vertelden wat hij moest doen. Daarom zocht hij ook functies die daarbij pasten.

2 dagen geleden
Tien vrienden uit Oud-Vossemeer zetten dezelfde tattoo

Dylan Pot, Niels van Duivenbode, Babette Vaders, Sanne Vaders, Ricardo Voshol, Fabiën Voshol, Dirk Blenkers, Job de Reus, Jens de Reus en Cerenyse van Dijk lieten alle tien dezelfde tattoo zetten: de coördinaten van café De Hoop in Oud Vossemeer. 

3 dagen geleden
Met Shmaak wint Nederlandse Horecaprijs

SINT PHILIPSLAND - Met Shmaak is goed in de prijzen gevallen bij de Nederlandse Horecaprijzen 2021. Het Grand Café werd winnaar in de gemeente, in de provincie en won de Gold Award voor horecagelegenheden met minimaal 30 stemmen en een gemiddelde score van een 9 of hoger.

4 dagen geleden
Toffe Thoolse Tattoos: Chimène Jeroense

Chimène (18) en Esmée (21) Jeroense uit Tholen waren allebei zestien jaar toen ze hun eerste tattoo lieten zetten. Dit deden zij ter nagedachtenis aan hun vader, die elf jaar geleden overleed aan een hartstilstand.

4 dagen geleden
Toffe Thoolse Tattoos: Bianca en Brian

Bianca (bijna 50) en haar zoon Brian (24) uit Sint-Annaland hebben matching tattoos. Het herinnert hen eraan wat een bijzondere band zij samen hebben. “Dat hij zelf vroeg om samen een tatoeage te laten zetten, was voor mij dan ook een geluksmoment.”

5 dagen geleden