Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tholen weigert het vaakst orgaandonatie van heel Zeeland

Tholen weigert het vaakst orgaandonatie van heel Zeeland

THOLEN - Ruim 21 duizend mensen van de gemeente Tholen hebben vastgelegd wat er met hun organen moet gebeuren als ze overlijden. Van deze groep geven 8 duizend mensen geen toestemming voor orgaandonatie. Daarmee weigeren de inwoners van Tholen het vaakst orgaandonatie van heel Zeeland. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS en het Donorregister.

Iedereen in Nederland van 18 jaar of ouder die ingeschreven is in een Nederlandse gemeente staat in het donorregister. Op Tholen gaat het om 21 duizend mensen. Daarvan geven 6 duizend mensen toestemming voor orgaandonatie, en 8 duizend mensen niet. Tholenaren zeggen van heel Zeeland het vaakst nee tegen orgaandonatie, namelijk zo’n 38 procent. 2 duizend mensen laten het door hun nabestaanden beslissen. 

Dan heb je ook nog een groep mensen die wel ingeschreven staat in de gemeente Tholen, maar geen keuze hebben ingevuld in het donorregister. Het gaat om ongeveer 4 duizend mensen. Doordat zij geen keuze hebben doorgegeven, staan ze geregistreerd als mensen die geen bezwaar hebben tegen orgaandonatie.

Zeeland

In Zeeland staan 310 duizend mensen geregistreerd in het donorregister. Van hen hebben 108 duizend mensen toestemming gegeven voor orgaandonatie, 101 duizend mensen geven geen toestemming. Ongeveer 33 duizend mensen hebben de beslissing aan hun familie of een aangewezen persoon overgelaten. Ten slotte hebben zo’n 68 duizend mensen geen keuze gemaakt en worden ze geclassificeerd als mensen die geen bezwaar hebben tegen orgaandonatie.

Nederland

In Nederland hebben 10,7 miljoen volwassenen hun voorkeur vastgelegd in het donorregister. Hiervan hebben 4,8 miljoen mensen toestemming gegeven voor orgaandonatie, terwijl 4,4 miljoen mensen dit niet hebben gedaan. Ongeveer 1,5 miljoen mensen laten de keuze aan hun familieleden of een aangewezen persoon. 3,3 miljoen mensen hebben geen specifieke keuze gemaakt en worden als ‘geen bezwaar tegen orgaandonatie’ geregistreerd.

Meer uit Tholen

Weerbericht: 'Aangenaam zomerweer, maar vanavond kans op buien'

THOLEN - De nieuwe week kent een zomerse start met 22 tot 27 graden en veel zon. 's Avonds stijgt wel de kans op (onweers)buien. Dinsdag is tijdelijk een mindere dag met flink wat buien bij maxima rond 22 graden. Vanaf woensdag is het een aantal dagen vrij aangenaam Hollands zomerweer met zon en oplopende temperaturen. Woensdag is het 22 tot 24 graden en donderdag 24 tot 27 graden.

7 uur geleden
Tot jaarwisseling nog werkzaamheden voor betere bereikbaarheid Tholen

THOLEN - Dit voorjaar werden de nieuwe kruising en de aansluiting op de Molenvlietsedijk geopend. Tot en met het einde van dit jaar vinden er nog verschillende afrondende werkzaamheden plaats.

11 uur geleden
Op de werkvloer bij accountant Dennis: 'Je bouwt echt een band op met klanten' [OP DE WERKVLOER]

SINT-MAARTENSDIJK - Remmerswaal Accountants & Adviseurs is een accountants- en advieskantoor met vestigingen in Roosendaal, Bergen op Zoom en Sint-Maartensdijk. Samen met zijn collega's zet accountant Dennis de Bruijn zich dagelijks in om klanten te adviseren bij hun administratie, jaarrekening en fiscale aangiften. Klanten van Remmerswaal zijn vooral MKB-bedrijven en particulieren in Zeeland en West-Brabant. Zij bouwen en vertrouwen al sinds 1956 op het kantoor, vooral dankzij het persoonlijke contact.

1 dag geleden
Begeleidingsvaartuig scouting in de problemen op de Oosterschelde

STAVENISSE- Een begeleidingsvaartuig van de scouting is zaterdagmiddag in de problemen gekomen op de Oosterschelde. De oorzaak was een technisch mankement. Hierdoor had het vaartuig geen voortstuwing meer tijdens de begeleiding van de scoutingleden in  de bijboten. Onder leiding van de brandweer is de hele scoutingvloot begeleid naar de haven van Stavenisse.

1 dag geleden
Het Schorrekoor met dirigent Ruijten treedt op tijdens Havendag Stavenisse

STAVENISSE - Op zaterdag 20 juli keert de Havendag in Stavenisse terug. Naast kraampjes en oude ambachten is er ook ruimte ingericht om van muziek te genieten. Het Schorrekoor verzorgt een optreden waarbij bezoekers kunnen genieten van een keur van liedjes dat het Schorrekoor ten gehore zal brengen.

1 dag geleden
Ellis heeft eindelijk een nieuwe aangepaste bus dankzij inzamelingsactie

THOLEN - Ellis van Loenhout uit Tholen heeft sinds kort een nieuwe aangepaste bestelbus. Zij heeft cerebrale parese en kon door een defect aan haar vorige voertuig maandenlang niet meer zelfstandig buiten de stad reizen. Dankzij een inzamelingsactie is er een bedrag van ruim 6.250 euro opgehaald voor een nieuwe auto.

2 dagen geleden
Weerbericht Tholen: 'Wisselvallig weekend, maar daarna flink meer zon [WEERBERICHT]

THOLEN - Dit weekend verloopt wisselvallig met dagelijks kans op een bui. De temperatuur schommelt op zaterdag tussen de 13 en 18 graden. Na zaterdag zit er een weersverbetering aan te komen, want de temperatuur zet een stijgende lijn in en de zon krijgt meer ruimte. Dat voorspellen de meteorologen van Weeronline.

2 dagen geleden