Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tholen stelt energienoodfonds open voor inwoners, bedrijven, verenigingen en kerken

Tholen stelt energienoodfonds open voor inwoners, bedrijven, verenigingen en kerken

THOLEN - De gemeente Tholen opent vanaf vandaag een energienoodfonds. De gemeente helpt hiermee inwoners, bedrijven, verenigingen en kerken als ze in financiële problemen zitten door hoge energiekosten. De ondersteuning is afhankelijk van de situatie, waarbij we uitgaan van ondersteuning op maat. Het fonds is beschikbaar tot en met 30 juni 2023.

Uit het fonds is een eenmalige tegemoetkoming in de energiekosten beschikbaar. De gemeenteraad heeft 300.000 euro beschikbaar gesteld voor het noodfonds. Het energienoodfonds is er voor inwoners, bedrijven, verenigingen en kerken (religieuze instellingen) in de gemeente Tholen die vanwege de stijgende energielasten de energienota of andere rekeningen niet meer kunnen betalen. Voor inwoners wordt er maatwerk geleverd. Dit betekent dat op basis van de situatie een passende (financiële) ondersteuning wordt gegeven.

Voorwaarden
Er zijn verschillende voorwaarden om in aanmerking te komen voor het noodfonds. Zo moeten inwoners 18 jaar en ouder zijn, wonen in de gemeente en een huurovereenkomst en energiecontract op eigen naam hebben. Een bedrijf, vereniging, stichting of kerk moet onder andere een eigen accommodatie en gevestigd zijn in onze gemeente. Aan iedere toegekende bijdrage zit verplicht een energiecoach/duurzaamheidsadviseur gekoppeld die adviseert over de maatregelen om energieverbruik te verminderen.

Daarnaast is het nog mogelijk om tot en met 1 maart 2023 om de energietoeslag 2022 aan te vragen via www.tholen.nl/energietoeslag-aanvragen

Meer uit Tholen

'Duikstek Anna Jacobapolder krijgt een nieuwe, veilige duiktrap'

ANNA JACOBAPOLDER - De Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB) laat dit voorjaar een veilige toegang tot het water bij de duikplaats Anna Jacobapolder aanleggen. Bij deze populaire duikplek ontbreekt een goede trap om veilig in en uit de Oosterschelde te komen. De trap wordt betaald door de NOB, de gemeente Tholen en met behulp van een crowdfunding.

2 uur geleden
Koningsdag Tholen door de lens van Rien Burgers [FOTOALBUM]

THOLEN - Vissen in de Vest, een versierde fietstocht door de stad, en kleedjes op de Markt en Molenvlietsestraat. Tholenaren vierden afgelopen zaterdag de verjaardag van koning Willem-Alexander in het centrum en daarbuiten. Benieuwd hoe dat eruitzag? Rien Burgers heeft de mooiste kiekjes gemaakt van Koningsdag in Tholen. 

6 uur geleden
Foto's: Zeven inwoners van Tholen ontvangen een Koninklijke onderscheiding [FOTOALBUM]

THOLEN - Burgemeester Marleen Sijbers heeft vrijdagochtend zeven inwoners van de gemeente Tholen verrast met een Koninklijke onderscheiding. Alle gedecoreerden zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Op de foto stralen ze met hun welverdiende lintje.

20 uur geleden
Aan de keukentafel met Alexander: 'Ik ben gestart om anderen te waarschuwen' [AAN DE KEUKENTAFEL]

Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij 's nachts van wakker? In 'Aan de keukentafel met...' gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Alexander Koppelmans van Xtract BV en MKB Cybertraining BV.

1 dag geleden
Sloop basisschool De Regenboog deze week begonnen

THOLEN - Een aannemer is in opdracht van de gemeente deze week gestart met de sloop van het oude pand van De Regenboog aan de Molenvlietsedijk. Sinds 2021 worden het gebouw niet meer gebruikt voor lessen, omdat de basisschool is verhuisd naar de Brede School aan de Abraham Beeckmanlaan.

1 dag geleden
Koningsdag 2024 op Sint Philipsland en Tholen begonnen [FOTOALBUM]

THOLEN - Hoera! Koningsdag in de gemeente Tholen is begonnen. De meeste kernen begonnen deze feestelijke dag met het zingen van het volkslied.

2 dagen geleden
Excursies naar de weervisserij op de Oosterschelde

THOLEN - In mei, juni en dit jaar ook in juli kunnen er weer excursies naar de weervisserij op de Oosterschelde worden gemaakt. Een bezoek aan de weer is een unieke gelegenheid om de eeuwenoude vangstmethode op onder andere de beroemde Bergse ansjovis van dichtbij mee te maken!

2 dagen geleden