Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tholen rijdt gemiddeld 9,5 kilometer te hard

Tholen rijdt gemiddeld 9,5 kilometer te hard

THOLEN - Vorig jaar zijn er in Zeeland 129.000 snelheidsboetes uitgedeeld. Met zo’n 9,5 kilometer per uur te hard staat Tholen in de 5 top van de Zeeuwse gemeenten met bekeurde snelrijders.

In de gemeente Tholen zijn vorig jaar meer dan 3.500 boetes uitgedeeld voor het te hard rijden. Daarmee is de gemeente nog niet eens de grote boosdoener van de provincie. In Schouwen-Duivenland werden vorig jaar ruim 49.000 snelheidsboetes uitgedeeld, dat zijn er ongeveer 134 per dag. 

Te hard
De gemeente Tholen is wel te vinden is top 5 Zeeuwse gemeenten met de hoogste gemiddelde snelheidsovertredingen. Met 9,5 kilometer per uur te hard staat Tholen op de vierde plaats. Bovenaan het lijstje staat Reimerswaal en Kapelle, met 11,4 km/u te hard. In Goes is de schade het minste, daar rijden ze gemiddeld 8,7 km/u te hard.

Geflitst
Dat de inwoners van Schouwen-Duivenland meer op de bon zijn geslingerd dan andere gemeenten komt niet alleen door pech. Daar staat namelijk ook de meest actieve flitspaal van Zeeland. Vorig jaar zijn er ruim 15.000 verkeersboetes uitgedeeld door de flitspaal op de N57. Ook de flitspaal op de N59 zorgt voor een hoop enveloppen op de mat. De paal ten oosten van de gemeente kon vorig jaar ruim 10.000 keer flitsen.

Meer uit Tholen

Tholen organiseert in maart een energiemarkt op het gemeentehuis

THOLEN - De gemeente Tholen organiseert op donderdag 7 maart een energiemarkt in het gemeentehuis. De markt is toegankelijk van 18.00 tot 20.00 uur. Tijdens deze markt kunnen geïnteresseerden vrij inlopen om vragen te stellen en informatie te krijgen over verduurzaming en energiebesparing.

15 uur geleden
Op 27 februari 2024 is alle duurzame energie in Zeeland 'op'

THOLEN - Op dinsdag 27 februari hebben Zeeuwen alle duurzame energie verbruikt die in de provincie Zeeland is geproduceerd. Dat is tenminste als we alle energie die dit jaar opgewerkt in één keer zouden gebruiken. Deze dag wordt beschouwd als de Zeeuwse Green Energy Day.

21 uur geleden
Zo voorkom je dat de vlam in de pan slaat: 'Kook met liefde'

THOLEN - Het overkwam onlangs een paar inwoners van Tholen: De vlam sloeg in de pan. Ze slaagden er zelf in het vuur te blussen met een blusdeken. Ronald van Leeuwen, medewerker Brandveilig Leven bij Veiligheidsregio Zeeland, vertelt wat je wel en niet moet doen als de vlam in de pan slaat.

1 dag geleden
Accelerando kijkt uit naar 9e editie van Kidz in Concert

SINT-ANNALAND - De Stallandse muziekvereniging en basisschool De Casembroot organiseren op zaterdag 9 maart de uitvoering Kidz in Concert. Het concert vindt plaats in de sportzaal van De Wellevaete.

1 dag geleden
The Crazy Little Things doen tribute aan Queen in volle zaal Sint Philipsland

SINT PHILIPSLAND - De Bergse band Crazy Little Things heeft vrijdagavond een indrukwekkend optreden neergezet in Sint Philipsland. Dorpshuis De Wimpel was het podium voor deze tributeband van Queen. Met de Fluplandse Marijn Geluk als leadzanger zorgde de band voor een prachtige voorstelling. 

1 dag geleden
Thoolse verenigingen ontvangen cheque voor inclusieve speeltuinen

THOLEN - Wethouder Corniel van Leeuwen heeft deze week aan vier speeltuinverenigingen op Tholen een cheque overhandigd. Elke vereniging ontvangt een bedrag van 25.000 euro. Hiermee kunnen ze hun speeltuinen 'inclusief' maken, zodat alle kinderen kunnen genieten van het spelen.

2 dagen geleden
Ruim 6 miljoen euro voor Zeeuwse innovaties: 'Er liggen grote uitdagingen'

THOLEN - Zeeuwse bedrijven en organisaties kunnen dit jaar een subsidie aanvragen voor een innovatief project. Er is een subsidiepot van ruim 6 miljoen euro uit het programma OPZuid. Deze subsidie is bedoeld voor projecten die innovatieve oplossingen bieden op het gebied van energie, klimaat, landbouw, grondstoffen en voeding/gezondheid. De eerste subsidieronde loopt tot medio april.

2 dagen geleden